profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurp doties nedēļas nogalē? 18. un 19. maijs

Go4speed 18.05.2013 - 07:00 Kurp doties nedēļas nogalē? 18. un 19. maijs
Šis būs Haralda Šlēgelmilha pirmais starts rallijā. Foto: Artūrs Igaveņš/ASRT Media

Šī nedēļas nogale solās būs karsta ne tikai sinoptiķu prognozēs, bet arī cīņās autosportā. Sagaidāmas vairākas nozīmīgas sacīkstes, kurās dalību ņems starptautiskas autosporta zvaigznes no Latvijas, kuras tik bieži Latvijas trasēs nav sastopamas.

Rallijs „Talsi 2013", kurš būs arī kārtējā Čempionu kausa dalīšanas sacīkste, norisināsies sestdien un svētdien. Pirmais no 12 ātrumposmiem startēs sestdien pl.15:30, bet svētdien ap pl.17:00 jau būs zināmi provizoriskie uzvarētāji šā gada Čempionu rallijā. Informācija par dalībniekiem un sacensību norisi - www.autorally.lv un www.rallytalsi.lv.

Autošosejas formulu sacensību dalībnieks Haralds Šlēgelmilhs sestdien un svētdien aizvadīs savu pirmo autoralliju mūžā, startējot Latvijas rallija čempionāta ceturtajā posmā rallijā „Talsi 2013". Lai gan Haralds ir iesācējs rallija disciplīnā, ekipāžas Haralds Šlēgelmilhs/Artūrs Pumpurs gatavošanās notiek pilnā sparā jau vairākas nedēļas. Sportista braukšanas talants, komandas nopietna pieeja projektam un tehnikas augstais līmenis liek domāt, ka R4 automašīnu grupā ekipāža var cīnīties par pjedestāla pozīcijām.

Savukārt sestdien, 18. maijā, Kandavas kartodromā tiks aizvadīts Baltijas kartinga kausa pirmais posms, kas būs arī Latvijas čempionāta otrā sacīkste. Kuplo dalībnieku skaitu šoreiz papildinās divas šā brīža uzlecošās Latvijas autosporta zvaigznes - Reinis Nitišs un Konstantīns Calko. Abi startēs Rotax Max DD2 klasē, kurā konkurence arī bez abiem meistariem būtu aizraujoša. Šī ir viena no retajām iespējām abus pilotus redzēt cīnāmies Latvijā.

Reinis Nitišs pašlaik ir ceturtajā vietā Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē, savukārt Konstantīns Calko šobrīd ir līderis Radical Euroseries autošosejas seriālā.

Kandavā uz starta stāsies deviņu klašu sportisti, kopumā gandrīz 70 dalībnieku. Starptautiskajā cīņā dosies visu trīs Baltijas valstu sportisti, kā arī dalībnieki no Krievijas un Baltkrievijas. Lai gan sportisti Kandavā darbojas jau kopš ceturtdienas, sacensību galvenā diena būs sestdiena, 18. maijs, kad pēcpusdienā notiks priekšfināli un fināli. Vairāk par Latvijas un Baltijas kartingu - www.kartings.org

Tie, kuri vēlas palikt tuvāk Rīgai, 18. maijā var droši doties uz BMW festivālu, kas notiks Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Tur notiks gan BMW markas automašīnu drifta un dragreisa cīņas, gan vienkārši laba laika pavadīšana domubiedru un BMW entuziastu lokā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png