profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ASRT plāno iegādāties Latvijā vēl neredzētu rallija tehniku (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 10.05.2013 - 06:29 ASRT plāno iegādāties Latvijā vēl neredzētu rallija tehniku (FOTO)
Aleksejs Lukjaņuks un ASRT komandas vadītājs Ainārs Igaveņš. Foto: ASRT Media

Pirms kāda laika Maskavā notika ''Rally Masters Show'' sacensības, kurās startēja arī lielākā Baltijas rallija komanda ASRT. Ātrs uz asfalta bija Aleksejs Lukjaņuks, taču, kā izrādās, tad sportists šajās sacensībās startēja pirms tam neaizvadot nevienu treniņu.

"Jebkuram braucējam asfalts ir jātrenējas, jo neviens uz asfalta nav piedzimis. Piemēram, Māris Neikšāns, kurš mašīnai  izmantoja pat asfalta regulējumus, gatavojās ''Master Show'' sacensībām un aizvadīja īpašus treniņus, kamēr Lukjaņuks vispār negatavojās. Lukjaņuks kā iekāpa, tā arī aizbrauca. Viņš pat nenobrauca nevienu metru, tāpēc viņš nezināja, ko tā mašīnas spēj izdarīt uz asfalta. Viņa spējas - tas ir unikums," komandas pilotu slavē Ainārs Igaveņš.


Foto: ASRT Media

Pagājušā gada izskaņā sarunā ar Igaveņu portāls noskaidroja, ka ASRT komanda šī gada sākumā plāno iegādāties rūpnīcas rallija mašīnas. Kā izrādās, tad šobrīd komanda plāno iegādāties mašīnas, kas vēl nemaz nav pieejamas pārdošanā. Piemēram, šobrīd ar jauno R5 modeli pirmās nopietnās sacensības plāno aizvadīt tikai Ford, kamēr pārējie konkurenti (Citroen, Peugeot) savus plānus vēl neatklāj.

"Pagaidām viss vēl ir procesā. Gaidām mašīnas, kuras tiks izlaistas vasaras sezonā, bet domāju, ka šogad no šīm jaunajām mašīnām rallija sacensībās nekas nopietns nesanāks, jo visi vēl veic pēdējos darbus, kas nav mazi. Taču mūsu mērķis ir iegādāties divas R5 automašīnas (šīs R5 automašīnas ir otras ātrākās aiz WRC),'' atklāj Ainārs.


Iespējams, šādu automašīnu mēs šogad redzēsim kādā no Latvijas rallija posmiem. Foto: flickr.com/photos/segam


Nesen savu Citroen DS3 R5 prezentēja Citroen. Iespējams, šādu mašīnu noskatījuši ir ASRT. Foto: www.worldrallyblog.com

Jautājot par šī gada sacensībām, joprojām pastāv iespēja, ka šogad Somijas WRC rallijā startēs 31 gadus vecais Lukjaņuks. ''Par Lukjaņuku un Somiju 100% nevaru pateikt, bet ir tāds plāns, ka viņš šogad ar Mitsubishi Lancer Evo X brauks Somijas WRC. Šobrīd varu teikt to, ja viss sakritīs, tad nākamgad ar Lukjaņuku plānojam startēt pilnu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonu. Šobrīd notiek pārrunas ar sponsoriem.''

Taču pilnīgi noteikti ASRT komandu šogad redzēsim vēl vismaz vienā ERČ posmā. ''Brauksim Polijas ERČ posmu, kurā mūsu komandas sastāvā brauks Rokas Kvaracejus un atraktīvais lietuvietis Deividas Jocius.''


ASRT komanda Maskavas šova laikā.
Foto: ASRT Media

Ņemot vērā, ka ASRT komanda ir liela, portāls centās noskaidrot, cik tad liels ir komandas autoparks, uz ko Ainārs atbildēja. ''Dažādas Mitsubishi automašīnas mums ir 12, bet tagad top jau 13. mašīna. No šīm 12 mašīnām kaujas gatavībā ir astoņi spēkrati. Ja saskaita visas sporta mašīnas, tad kopā tās ir 21,'' ar lepnumu nobeidz Ainārs. 

Ford R5 vienos no pēdējiem grants testiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png