profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs parāda krieviem, kā jābrauc (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 06.05.2013 - 06:55 Vorobjovs parāda krieviem, kā jābrauc (VIDEO)
Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe. Foto: Vladimir Chugay

Aizvadīts devītais Krievijas rallija kausa posms - rallijs Голубые Озера 2013. Starp visiem dalībniekiem, kuru bija gana daudz, uz starta stājās gan Vorobjovs Racing komandas ekipāžas, gan arī ASRT komandas braucēji. Jāpiebilst, ka šīs abas komandas Krievijas rallijos ir bieži viesi. Taču šoreiz šajā devītajā kausa posmā, kura garums bija nepilni 80 kilometri, Vorobjovs Racing komandas sastāvā startēja arī Jānis Vorobjovs, kurš kopā ar Artūru Žeibi brauca ar BMW M3 automašīnu.


Foto: Free Drive Racing Team

Naktī pirms rallija starta nolija lietus, bet rallija dienā gaisa temperatūra nepārsniedza 11 grādus. Jau pirmajā posmā izstājās viens no favorītiem Igors Bulancevs, kurš avarēja un pārsita mašīnas radiatoru. Trešajā posmā rallijs beidzās Andrejam Žigunovam, kurš pēc diviem posmiem līderim zaudēja 0,1 sekundi.


Bulanceva automašīna pēc avārijas. Foto: almrally.ru

Vadībā jau ar pirmo posmu izvirzījās Genādijs Broslavskijs, kurš ar katru nākamo posmu atrāvās no konkurentiem. Beigās Broslavskijs izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju Dmitriju Poļivaniju apsteidzot par 46 sekundēm.

Ja pēc otrā posma Vorobjovs kopvērtējumā bija septītais, tad jau pēc trešā posma latviešu braucējs pakāpās uz trešo vietu, ko arī Jānis ar Artūru nosargāja līdz pat rallija beigām. Taču te ir viena piebilde - Vorobjovs brauca ar aizmugures piedziņas automašīnu, kamēr visi pārējie vadošies braucēji brauca ar pilnpiedziņas spēkratiem. Statistika liecina, ka no 22 ātrākajām ekipāžām tikai divas brauca ar divu riteņu piedziņu (otra ekipāža, kas brauca ar Honda Civic Type R, ierindojās 12.vietā).


Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe. Foto: Free Drive Racing Team

''Bet bronzu rallijā izcīnīja Vorobjovs/Žeibe, kuri ar aizmugures piedziņas automašīnu pamanījās apbraukt praktisku visus pilnpiedziņas braucējus," teikts freedrive.ru mājas lapā.

''Sebastjanam Lēbam nododiet sveicienu - mēs ar Jāni Vorobjovu drīz brauksim pie viņa,'' pēc finiša jokodamies teica rallija uzvarētājs Genādijs Broslavskijs. ''Ļoti žēl, ka atcēla vienu ārkārtīgi interesantu ātrumposmu. Sajūtas tādas, it kā tu mīlējies, taču neesi pabeidzis procesu (smejas).''


Rallija uzvarētājs Broslavskijs. Foto: FreeDrive.ru

''Viss aizritēja labi, tikai ātrumposma ceļi nogura, jo beigās izveidojās špūres. Žēl, ka Žigunovs izstājās - man būtu bijis interesanti paskatīties uz viņa un Broslavskija cīņu. Kopumā jāsaka, ka bija laba kompānija, arī paši guvām maksimāli lielu prieku. Lai arī mums bija aizmugures piedziņas automašīna, mēs bijām stipri garā. Viss bija izrēķināts lieliski. Centāmies braukt ātri,'' tā pēc rallija portālam almrally.ru teica Jānis Vorobjovs.

Rallija rezultāti:
1. G.Broslavskijs  Mitsubishi Evo X 36:01.8
2. D.Poļivanijs Mitsubishi Evo IX +46.0
3. J.Vorobjovs BMW M3 +1:13.5
4. I.Lotvinovs Mitsubishi Evo VIII 
+1:34.5
5. S.Utjupins Mitsubishi Evo VIII  +1:38.0
6. V.Vasiļjevs Mitsubishi Evo IX +1:53.7
7. A.Gorelovs Mitsubishi Evo X +1:59.0
8. P.Palkins Subaru Impreza WRX  +2:43.6

Vorobjovs/Žeibe ar BMW M3 SS4
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png