profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Somijā brauksim uz rezultātu, nevis vienkārši nobrauksim šo ralliju (video)

Go4speed 25.07.2011 - 22:23 A.Neikšāns: Somijā brauksim uz rezultātu, nevis vienkārši nobrauksim šo ralliju (video)
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Svētdien agri no rīta uz Somiju devās „LMT rallija komandas" ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuri nākamajā nedēļā startēs Somijas WRC rallijā. Lai uzzinātu, cik labi šim rallijam sagatavojusies šī ekipāža, portāls „Go4speed" sazinājās ar Andi Neikšānu, kurš pastāstīja, kas izdarīts un ko var gaidīt no šīs ekipāžas.

Kāds noskaņojums pirms gaidāmā rallija?

Viss kārtībā. Pēdējās dienās daudz darbu saskrējās. Piemēram, nesen mūsu sporta mašīna startēja Igaunijas rallijā, tāpēc mums bija sešas dienas, lai veiktu pilnīgu mašīnas pārbaudi (motors, transmisija). Tagad viss sadarīts un viss ir labi.

Vai pēc pēdējā jūsu rallija esat veikuši arī kādus treniņus?

Nē, neesam veikuši, jo mums bija cītīgs darbs pie mašīnas sagatavošanas. Pie tam tā mašīna, ka jau minēju, bija izīrēta uz Igaunijas ralliju.

Cik tas droši, ka tagad, pārskrūvējot mašīnu un neaizvadot ar to testus, viss būs kārtībā?


Tehnika ir tehnika, ar kuru viss kaut kas var atgadīties. Taču mēs paļaujamies uz saviem mehāniķiem, kuriem ir desmit līdz 15 gadus ilgs stāžs. Domāju, ka visam jābūt kārtībā.




Vai plānojat izbraukt arī Shakedown?


Par cik mēs esam ne-prioritātes braucēji, mēs shakedown braukt nevaram. Protams, ja varētu, tad noteikti to izbrauktu.

Kaut ko esat domājuši par taktiku šim rallijam?


Šajā rallijā S2000 un R4 automašīnas, kas Latvijā skaitītos N4 klasē, ir nošķirtas no N4 klases, tāpēc tas mums ļauj cīnīties tieši ar N4 klases braucējiem. Primārais būs pašsajūtas, taču mērķis braukt un cīnīties, nevis vienkārši nobraukt šo ralliju. Brauksim uz rezultātu, jo šis lēmums atdalīt šīs nesavienojamās klases ļaus mums braukt uz rezultātu, jo tagad varēsim savus spēkus salīdzināt ar N4 mašīnām nevis S2000.

Vai kaut ko zini par saviem tiešajiem N4 klases konkurentiem?


Tur ir vairāki spēcīgi braucēji. Tāpat nevar zināt, kurš no jaunajiem un jau esošajiem somu braucējiem varētu pārsteigt, tāpēc jāskatās, kā kuram braucējam attiecīgajā brīdī izdosies visu salikt kopā un būt ātram.

Vai esat apskatījušies, cik dopi šogad būs tādi paši, kā pagājušajā gadā?


Mēs parasti neizmantojam iepriekšējā gada stenogrammas, tāpēc šobrīd grūti spriest. Iespējams, kaut ko izmantosim no pagājušā gada, taču domāju, ka rakstīsim pa jaunu. Man liekas, ka ceļi, tāpat kā citus gadus, atkārtosies, bet kaut kas nāks arī klāt.

Vai, salīdzinot ar Latvijas rallijiem, mašīnai uz šo ralliju ir kaut kas radikāli uzlabots?


Aizsardzības ir mazliet savādākas. Dažās vietās tās ir nopietnākās, bet citās atkal mazāk nopietnākas. Protams, motora regulējumi jāuztaisa uz pasaules degvielu, jo mēs nacionālajā čempionātā izmantojam citu degvielu. Amortizatori? Nē, tie būs tādi paši, ar kādiem mēs braucam Latvijā, kas ir pasaulē labākie.

Varbūt jums ir kaut kāds kopējais mērķis šajā rallijā? Piemēram, iebraukt pirmajā divdesmitniekā?


Es neskatos uz absolūtajām pozīcijām, jo tur ir cita tehnika un cita līmeņa braucēji. Skatīšos uz savu klasi, kur izvirzīšu mērķus. Kā jau teicu, tad mērķis braukt ātri un cīnīties. Nezinu, kāda būs konkurence, tāpēc grūti kaut ko teikt. Ideāli būtu, ja mēs viņus visus apbrauktu (smejas), bet, kā būs, to mēs redzēsim finišā.

Kā tu domā, vai savā N4 klasē jūs varat iebraukt Top6?

Domāju, ka varam. Galvenais pašiem braukt ātri un precīzi.

Visbeidzot, cik jums līdzi būs rezerves daļu, salīdzinot ar Latvijas posmiem?


(Smejas) Mums ir kas palīdz ar detaļām, tāpēc mums līdzi būs izjaukta viena sporta Top „Evo X". Rīgā no šīs mašīnas paliek  tikai motora bloks un virsbūve, bet viss pārējais būs līdzi uz Somiju (smejas). Diezgan nopietni esam sagatavojušies.

Kurš tev pēc kārtas būs šis Somijas rallijs?


Šis man būs piektais Somijas WRC rallijs

Paldies un lai jums veicas!


Paldies. Cerēsim uz to labāko.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png