profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Būtu ļoti muļķīgi šo iespēju palaist garām

Mārtiņš Jankovskis 12.04.2013 - 14:21 Strokšs: Būtu ļoti muļķīgi šo iespēju palaist garām
Raimonds Strokšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ceturtdien "RA Motosport" direktors un "Liepāja - Ventspils" rallija organizators Raimonds Strokšs iepazīstināja ar atskaiti par aizvadīto Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmu "Liepāja-Ventspils 2013", kas norisinājās no 1. līdz 3. februārim.

Jau pēc rallija gan dalībnieki, gan arī skatītāji bija vienisprātis, ka rallijs bija noorganizēts lieliski un ka šāds posms ir jāatkārto. Arī Eurosport Events pārstāvji bija apmierināti ar šo posmu. Kā apliecinājums tam tika piedāvāts noslēgt jaunu trīs gadu sadarbības līgumu.

Pirms pāris dienām ERČ paziņoja, ka nākamgad tiek plānots samazināt posmu skaitu, kas nozīmē to, ka, lai rīkotu kādu no ERČ posmiem, būs jāsaskaras ar vēl lielāku konkurenci, jo gribētāju, starp kuriem ir valstis ar bagatām rallija tradīcijām, ir ļoti daudz. Latvijai šāda iespēja ir dota, taču šobrīd svarīgi saņemt apstiprinājumu no valdības.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Šobrīd ļoti aktīvi strādājam pie tā, lai Eurosport Events pārstāvjiem šomēnes varētu dot pozitīvu atbildi par ERČ posma organizēšanu Latvijā arī turpmāk,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Raimonds Strokšs. ''Mums vēl ir nedaudz laika. Apstaigājot visus sponsorus un sadarbības partnerus, lielākā daļa ir apmierināta ar visu un gatava turpināt darbu. Valdības lēmumu mēs uzzināsim tad, kad viņi atbildēs. Šobrīd grūti kaut ko prognozēt. Būtu ļoti muļķīgi palaist šo iespēju garām, kuru mēs visi kopā ar smagu darbu izkarojām. F1 mums Latvijā  vēl ilgu laiku neredzēt, tāpēc šis šobrīd no tāda līmeņa pasākumiem ir augstākais, ko mēs varam noorganizēt.''

''Nākamgad šis rallijs būs vēl labāks, jo tikai tagad pa lielam šis čempionāts sāk uzņemt apgriezienus. Nākamgad tiek plānots samazināt posmu skaitu uz 11, kā arī būs vēl daudz interesantu jaunumu. Pirmkārt, nākamgad šajā rallijā startēs daudz ražotāju ar jaunās paaudzes R5 automašīnām. Līdz ar to var teikt, ka nākamgad komandām katras sacensības būs ļoti svarīgas, tāpēc sagaidāms, ka gandrīz katrā posmā varēs redzēt lielās rūpnīcu komandas ar spēcīgiem braucējiem,'' turpina Raimonds.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Viss tagad iet uz to, lai šis čempionāts kļūtu arvien labāks, tāpēc, ja mums uzticās, tad būtu ļoti aplami palaist šo iespēju garām. Daudzas valstis šobrīd joprojām cīnās par to, lai tikai tiktu šajā čempionātā, bet ar mums jau grib pagarināt sadarbību. Tas ir jānovērtē.''

Uz jautājumu, vai nākotnē šis rallijs saglabās ziemas rallija statusu, Raimonds atzina, ka organizatori grib, lai Latvija izkaro sev ziemas posma statusu. ''Primārais ir noskaidrot to, vai mēs turpinām rīkot šādu ralliju. Pēc tam jau varēs domāt par to, vai tas būs ziemas vai vasaras posms, bet Eurosport Events mums visās vēstulēs cenšas norādīt to, lai mēs turpinām rīkot šo ziemas ralliju. Viņi vēlas, lai mēs, tāpat kā Zviedrijas WRC posms, izkarojam sev ziemas rallija statusu, kas būtu vienīgais tāds posms ERČ čempionātā." 


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā liecina statistika, tad "Liepāja - Ventspils" ERČ posmu kanālā Eurosport noskatījās ap pieciem miljoniem skatītāju. Ja vēl papildus pieskaita pašmāju un citu Baltijas valstu auditoriju, tad tas kopējais cipars ir vēl iespaidīgāks.

Vēl pie skaitļiem var minēt to, ka rallija laikā viesnīcās dzīvoja apmēram 50% vairāk cilvēku nekā šajā pašā laikā pērn. Kopā pasākumu atspoguļoja 149 mediju pārstāvji no 12 valstīm, kamēr dalībnieki bija no 17 pasaules valstīm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png