profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mūrnieks: Izveidojot miniralliju, sportistam ir ceļš uz rallija pasauli

Go4speed 11.04.2013 - 11:09 Mūrnieks: Izveidojot miniralliju, sportistam ir ceļš uz rallija pasauli
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latvijas Automobiļu federācijas Prezidijs apstiprinājis jaunas autosporta disciplīnas - minirallija - izveidi. LAF Standartauto komisijas pārraudzībā esošais sporta veids būs kā pirmais pakāpiens ceļā uz rallija specifikas apgūšanu. Minirallijā varēs piedalīties katrs interesents ar ceļu satiksmei atbilstošu automašīnu.

Pirmais minirallija posms ir paredzēts 11. maijā Jūrmalā. Tajā pašā dienā Jūrmalā plānots aizvadīt arī rallija supersprinta čempionāta un kausa izcīņas 4. posmu. Kopumā šogad paredzēti pieci minirallija posmi - Jūrmalai sekos sacīkstes Liepājā un Jēkabpilī, kalendārs vēl tiks papildināts. Ar minirallija nolikumu var iepazīties www.laf.lv.
 
Kā Go4speed.lv portālam pastāstīja viens no šīs disciplīnas iniciatoriem, LAF Standartauto komisijas vadītājs Juris Mūrnieks, tad minirallijs būs pirmais pakāpiens jauno sportistu ceļā uz vienu no populārākajiem autosporta veidiem - ralliju. Līdz šim par šo pirmo pakāpienu kalpoja Latvijas rallijsprinta čempionāta Road klase, taču šī klase no čempionāta bija jālikvidē. Lai šis rallija principu iepazīšanas posms nepazustu, LAF Standartauto komisija izveidoja miniralliju.

Minirallijs ir sacensības ar tradicionālu rallija formātu, paredzēts amatieru sportistiem ar ceļu satiksmei atbilstošām automašīnām. Izveidojot miniralliju, sportistiem tiek piedāvāts loģisks ceļš uz rallija pasauli - minirallijs, rallijsprints, rallijs. Protams, paralēli jaunais sportists var izvēlēties startēt arī citās ātruma disciplīnās, veidojot savu brauktprasmi.

Stāstot par sacensību formātu, Mūrnieks min, ka minirallijā, tradicionālo ātruposmu vietā, būs jāveic veiklības braucieni un ātrumsacensības. Mazāk būšot no Road klases mantotā regularitātes braukšana, tomēr laika normas būs cītīgi jāievēro.

Vēl LAF standartauto komisijas vadītājs uzsver, ka pēdējā laikā plaši dzirdētais nosaukums Tautas rallijs nav tas pats, kas minirallijs un tam ir citi organizatori.

Līdz ar to šovasar Latvijas autosportā ienāk divas pilnīgi jaunas disciplīnas, kas pēc savas idejas ir ļoti līdzīgas - Minirallijs, kuru organizē Latvijas Automobiļu federācija, un Tautas rallijs, kuru organizē biedrība "Kalve motorsports". Abas jaunās disciplīnas piedāvā spert pirmos soļus ceļā uz rallija vides iepazīšanu. Visticamāk, ka šīgada sezonas beigās redzēsim, kura no disciplīnām būs izpelnījusies lielāku atsaucību jauno sportistu vidū.

Dēļ lielās cilvēku intereses par jaunajām autosporta disciplīnām, drīzumā Go4speed.lv piedāvās interviju ar Tautas rallija organizatoru Eduardu Kalvi.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png