profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns plāno atgriezties rallijā pie jauna auto stūres

Mārtiņš Jankovskis 18.03.2013 - 06:44 A.Neikšāns plāno atgriezties rallijā pie jauna auto stūres
Andis Neikšāns. Foto: Darius Kibirkštis, Fotodarius.lt

Viens no ātrākajiem Latvijas rallija braucējiem Andis Neikšāns gada sākumā portālam Go4speed paziņoja, ka šogad nebraukšot rallijā. Taču no rallija Andis nepazuda, jo viņš izveidoja Dynamic Sport komandu, kas nodarbojas ar rallija mašīnu būvniecību, apkalpošanu, mašīnu izīrēšanu, testu organizēšanu un citām ar to saistītām lietām.

Lai arī kopš komandas izveidošanas pagājis neilgs laiks, pavisam kopā ziemas sezonā Dynamic Sport komandas ekipāžas bija manāmas sešos rallijos, kur dažos posmos stūrmaņa funkcijas pildīja A.Neikšāns. Lai noskaidrotu, kā komandai aizritējuši šie pirmie mēneši, portāls uz nelielu sarunu aicināja Andi.

''Iet ļoti labi. Viss ir kārtībā. Jāsaka, ka varu izbaudīt dzīvi bez tāda iespringuma. Ja mēs runājam par Dynamic Sport komandu, tad priekš neplānota starta darbošanās rallijā ir ļoti laba," iesāk Andis Neikšāns.


A.Neikšāns vidū. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Nesen Dynamic Sport atgriezās no Somijas, kur komanda ar divām ekipāžām piedalījās Somijas rallija čempionāta trešajā posmā. ''Ukraiņu ekipāžu mēs apkalpojām, bet otrs braucējs no mums īrēja mašīnu, kuram arī biju stūrmanis. Jāsaka, ka šajā rallijā guvu ļoti interesantu pieredzi, jo izrādās, ka Somijā ir vēl sarežģītākas trases par to, kur notiek WRC posms.''

Andis atzīst, ka jau pēc šiem pirmajiem posmiem par komandu un tās pakalpojumiem ir interese arī no citiem braucējiem. ''Ir interese no citiem cilvēkiem par mūsu komandu un mūsu pakalpojumiem, taču ir atbildīgi jāizvērtē, ar ko strādāt un sadarboties. Iespēju netrūkst, bet ir jāsaprot, kurā virzienā gribam strādāt. Skaidrs ir viens, ka strādāsim nacionālajā līmenī (Latvijas un Igaunijas čempionātos), bet, protams, gribas piedalīties arī kādās augstāka līmeņa sacensībās. Ja man kāds braucējs ierunājas par startu, piemēram, ERČ vai WRC, tad tas man kļūst interesantāk."


Dynamic Sport ekipāžas Somijas rallijā. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Uz jautājumu, vai šajā periodā pašam nav gribējies sēsties pie stūres, Neikšāns atklāja ļoti patīkamus jaunumus. ''Šobrīd vairāk nodarbojos ar komandas vadīšanu, taču pēdējā laikā mani vairāk uzrunā aizmugures jeb klasiskās piedziņas automašīnas. Šī ir tāda vīzija, kuru gribu iekustināt. Gribās izmēģināt savus spēkus ar šādu auto. Protams, tur jāskatās, kā to visu varētu salikt kopā, bet šī tēma ir attīstāma. Manuprāt, tas dotu gan pašiem, gan citiem braucējiem, gan arī skatītājiem jaunas un iedvesmojošas sacensības šajā klasē. Domāju, ka skatītājiem ir interesantāk vērot klasisko automašīnu cīņas nevis priekšpiedziņas. Gribam šo lietu attīstīt un ceram, ka mums sekos vēl vairāk braucēju. Cerams, ka viss izdosies," turpina Andis, kurš vēl nezināja teikt, vai viņu kā pilotu redzēsim jau Talsu rallijā.


Dynamic Sport ekipāžas Somijas rallijā. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Te jāatgādina pagājušā gada rallijsprints Kalnamuiža, kurā skatītājus ar BMW M3 priecēja Jānis Vorobjovs un Guntars Zicāns. Jāsaka, ka sen pēc rallijsprinta posma nebija dzirdētas tik labas atsauksmes, par kurām, protams, paldies jāsaka tieši Vorobjovam/Zicānam, kuri ar šo BMW rallijam piedeva papildus rozīnīti.

''Iedziļinoties tajā klasē, tad izmaksas tur nav mazas. Taču vēlāk šādu jau gatavu mašīnu varētu izmantot savā rallija skolā braukšanas prasmju pilnveidošanai. Protams, to varētu arī izīrēt," turpina Neikšāns.


Andis Neikšāns un Jevgēņijs Fišers Somijas rallija finišā. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Sarunas nobeigumā uz jautājumu, kā rallijs šobrīd izskatās no malas, Andis pēc garas nopūtas saka. ''Skumīgi, ko lai saka. Uzskatu, ka Latvijas Automobiļu Federācijai (LAF) ir pēdējais brīdis skatīties savādāk un pievērst uzmanību tam, kā sadarboties ar braucējiem (Piemēram, Sarmas rallijā N4 klasē uz starta izgāja tikai trīs latviešu ekipāžas - aut.). LAF ir jānāk pretim braucējiem,'' nobeidz Neikšāns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png