profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dzenītis: šāda summa Latvijas apstākļiem būtu izskatāma

Mārtiņš Jankovskis 13.03.2013 - 06:45 Dzenītis: šāda summa Latvijas apstākļiem būtu izskatāma
Baltijā uz asfalta sportisti brauc ļoti maz. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pirms neilga laika M-Sport paziņoja, ka tas izveidojis "Ford Fiesta Sport Trophy Europe" balvas izcīņu, kas norisināsies Eiropas rallija čempionāta (ERČ) ietvaros. Pavisam kopā sportistiem, kas startēs šajā ieskaitē, būs jāveic četri posmi - Korsikas salā (Francija), Beļģijā, Čehijā un Polijā. Ja pirmie trīs ir asfalta posmi, tad pēdējais tiks aizvadīts grants ceļos.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Dalība šajā seriālā ir nepilni 60 000 lati (pirmajiem pieciem dalībniekiem), kas sevī ietver pilnu paketi - ''atbrauc un brauc". Visi šie R2 klases braucēji, kas startēs ar M-Sport gatavotām Ford Fiesta R2 automašīnām, cīnīsies par galveno balvu - apmaksātu dalību ERČ Sanremo rallijā ar "Ford Fiesta S2000" automobili. Protams, šajā klasē var startēt braucēji arī ar savām privātajām Ford Fiesta R2 automašīnām, taču viņi nevarēs cīnīties par galveno balvu.

Lai uzzinātu, vai šajā seriālā tuvākā nākotnē neplāno startēt kāds no Okartes Autosporta Akadēmijas (OAA) komandas, portāls sazinājās ar OAA preses pārstāvi Mārtiņu Dzenīti.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Latvijas apstākļiem šis pasākums ir diezgan neparocīgs, jo trīs no četriem posmiem tiks aizvadīti uz asfalta, kas mums ir galvenais mīnuss. M-Sport mums par šo seriālu stāstīja jau iepriekš, taču, uzzinot, ka šeit dominēs asfalts, mēs nolēmām pagaidām izlaist šo pasākumu. Ja nākotnē tas sadalījums mainīsies, tad kāpēc ne? Šogad ERČ ir ieguvis jaunas un patīkamas vēsmas, kas arī mums būtu daudz interesantāk,'' sarunā ar Go4speed stāsta Mārtiņš Dzenītis.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Protams, šajā seriālā var braukt arī ar savu Fiesta R2 mašīnu un salīdzināt spēkus ar pārējiem braucējiem, taču tad sportists nevarēs cīnīties par punktiem "Ford Fiesta Sport Trophy Europe" balvas izcīņā un pretendēt uz galveno balvu. Vēl viena svarīga lieta - visus dalībniekus, kas samaksās un startēs šajā R2 klasē, apkalpos M-Sport mehāniķi, no kuriem noteikti var iemācīties ļoti daudz.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sarunas nobeigumā Dzenītis piebilda, ka nākotnē šajā seriālā varētu parādīties arī kāds OAA komandas pilots. ''Ja šāds seriāls tiktu aizvadīts uz grants seguma, tad šāda summa priekš Latvijas apstākļiem būtu izskatāma. Ja mēs uz kādu no šī posma brauktu ar savu mašīnu, tad domāju, ka nekas ļoti lētāks tur nesanāktu.''
Komentāri
gt99 13.03.2013 12:39
Interesanti būtu uzzināt kāda summa sanāk braucot šos 4 posmus ar R2 paša spēkiem.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png