profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportists ar žigulīti saņem 1024 latu lielu naudas sodu

Mārtiņš Jankovskis 28.02.2013 - 06:44 Sportists ar žigulīti saņem 1024 latu lielu naudas sodu
Lauris Mezītis/Gatis Cimdiņš. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Īsi pirms Sarmas rallija starta daudzus pārsteidza sacensību vadītāja Lēmums Nr.1 - sodīt divas ekipāžas ar naudas sodu. Ja Raimondam Rozentālam/Mārtiņam Mietiņam (Subaru Impreza) tika piešķirts 500 latu liels naudas sods, tad ļoti bargi tika sodīts Lauris Mezītis/Gatis Cimdiņš (VAZ 2107), kuriem tika piešķirts 1024 latu liels naudas sods.

Ņemot vērā, ka katrai mašīnai tiesneši iepazīšanās laikā līdzi varēja sekot ar GPS palīdzību, sportistiem bija stingri jāievēro visas prasības un noteikumi. Kā rallija laikā uzzināja portāls, tad Rozentāls, iepazīstoties ar trasi, to veicis (visticamāk, neapzināti) vairāk nekā oficiāli atļauts (atļauts bija divas reizes).

Šo rindu autors noskaidroja, ka ekipāža pēc iepazīšanās ar kādu ātrumposmu nolēma izbraukt pa citu ceļu (katrai ekipāžai leģendā ir norādīts kā un kur ir jābrauc, taču šī ekipāža izmantoja citu ceļu), taču, kā vēlāk izrādījās, tad tas ceļš, pa kuru ekipāža nolēma braukt, bija kāda cita ātrumposma daļa, ar kuru sportisti pirms laika jau bija iepazinušies. Līdz ar to tas neoficiāli nozīmēja, ka ekipāža ar to ātrumposmu ir iepazinusies trīs reizes, kas bija aizliegts. Līdz ar to sekoja bargs sods.


Raimonds Rozentāls/Mārtiņš Mietiņš. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Taču pēc pieejamās informācijas posms, ar kuru ekipāža it kā iepazinās trīs reizes, bija paredzēts lielā rallija pirmajai dienai, kurā nestartēja un par punktiem necīnījās rallijsprinta braucēji. Ekipāža, tāpat kā citi braucēji, bija nolēmusi braukt pilnu ralliju (abas dienas), bet par punktiem cīnīties tikai rallijsprinta ieskaitē (otrajā dienā). Tāpēc, lai nemaksātu 500 latu lielo naudas sodu, Rozentāls/Mietiņš nolēma izlaist pirmās dienas četrus ātrumposmus (šie posmi bija domāti kā treniņš pirms otrās dienas rallijsprinta starta) un rallijā startēja tikai sākot ar otro dienu, bet ar 500 latiem kabatā.

Pie divreiz bargāka soda tika Mezītis/Cimdiņš. ''Neuzmanīgs biju un trases pierakstu laikā pārsniedzu ātrumu,'' portālam Go4speed atklāja Lauris Mezītis. ''Tajā vietā trasi varēja pierakstīt ar 80km/h lielu ātrumu, taču mums tas laikam bija 126 km/h. Līdzīga situācija bija arī citā ātrumposmā, tāpēc, kopā saskaitot, mums tika piešķirts 1024 latu liels sods.


Lauris Mezītis/Gatis Cimdiņš. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā ziņo rallija nolikums, tad braucējam par pirmo pārkāpumu no 20 līdz 40 km/h tiek piešķirts sods 15 LVL par katru pārsniegto kilometru (pirmie 10km/h vēl ir pieļaujami), bet nākamajā reizē sods esot vēl bargāks.

Lai arī sods ir ļoti bargs, Lauris atzina, ka centīsies startēt arī turpmāk. ''Rallijs bija sarežģīts, jo kādā no ātrumposmiem iesēdāmies kupenā un zaudējām ap 20 minūtēm. Taču arī bez šīs kļūdas bija citas neveiksmes, kas neļāva uzrādīt vēl labāku laiku. Grūti spriest par vasaru. Būs finanses, tad noteikti jau braukšu tālāk, taču, lai cīnītos par augstākām vietām, nepieciešams veikt treniņus, taču tiem vajag laiku un līdzekļus,'' nobeidz sportists, kurš piekrita tam, ka daudziem žigulītis patīk labāk nekā kāds cits līdzvērtīgs autiņš.
Komentāri
autopilots 28.02.2013 10:21
Vai Ta Pilots vainīgs?
Vai
Vai šī ir stūrmaņa vaina (kļūda)?

P>S Raimonds tikai nejauši izbrauca - nevis trešo reizi pierakstija :-(
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png