profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc rallija Sarma intriga R2 klasē tikai pieaug

Go4speed 25.02.2013 - 21:12 Pēc rallija Sarma intriga R2 klasē tikai pieaug
Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

R2 klase šīgada Latvijas rallija čempionātā ir tā, kurai daudzi seko līdzi tikpat aktīvi kā rallija līderu cīņām. Šobrīd, pēc trim aizvadītajiem posmiem, čempionātā ir izvirzījušies divi izteikti līderi, taču tas vēl neliecina par to, ka cīņas ir beigušās. Gluži otrādi - viss tikai sākas.

"Ir tāda sajūta, ka šobrīd šai klasei tiek pievērsta lielāka uzmanība kā cīņām starp rallija līderiem," komentē Nauris Bruņinieks, kurš rallijā Sarma izcīnīja trešo vietu un arī kopvērtējumā šobrīd dala trešo pozīciju ar Kristapu Feldmani.


Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Un Naurim ir taisnība - interese par R2 klases cīņām rallijā tikai pieaug. Tas viss ir pateicoties tam, ka šogad klasi papildinājuši vairāki spēcīgi braucēji gan Okartes komandas sastāvā, gan individuāli. Jaunais Okartes Autosporta Akadēmijas pilots Emīls Blūms, uzvarot otrajā LRČ posmā, ir pierādījis, ka spēj konkurēt ar ātro un pieredzējušo Ralfu Sirmaci. Līdzvērtīgu sniegumu pirmajos posmos redzējām arī no Mārča Ķenava, kurš šogad okartistu rindas ir pametis, taču meties cīņā ar jaunu auto - Honda Civic Type-R. Veiksme gan šoziem nav bijusi viņa sabiedrotā, taču ceram uz lielisku snegumu vasaras posmos.


Emīls Blūms/Ilmārs Vecgailis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tāpat redzam, ka pietiekoši ātrs ir tautas sponsorētais Nauris Bruņinieks, kurš ātrumā spēj veiksmīgi cīnīties ar Emīlu Blūmu, taču piedzīvotas kūlenis 2. čempionāta posmā, liedza viņam iekrāt vairāk punktus kopvērtējuma cīņām. „Protams, pēc piedzīvotās avārijas bija stress un neticība paša pierakstītajai stenogrammai, taču nolēmām šoreiz braukt tā kā pašiem patīk un nekoncentrēties tik daudz uz rezultātu," stāsta Nauris Bruņinieks. „Par trešo vietu esam ļoti priecīgi. Īpaši prieks par to, ka varam braukt vienos laikos ar Emīlu Blūmu, kas liecina par to, ka varam cīnīties par augstām vietām kopvērtējumā," tā rezultātu rallijā Sarma komentē Nauris Bruņinieks.

Arī Kristaps Feldmanis, piedaloties vien savā trešajā rallijā karjerā, ar katru ātrumposmu uzlabo savu sniegumu un pierāda, ka nākotnē ar viņu būs jārēķinās visiem klases līderiem. Jau šobrīd, pateicoties savai stabilitātei, viņš kopvērtējumā dala trešo pozīciju ar Nauri Bruņinieku.


Edvinas Rudaitis/Edvinas Pagirskas. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Cīņās par kopvērtējumu ir iesaistījies arī sportists no Lietuvas - Edvinas Rudaitis, kurš diemžēl rallijā Sarma piedzīvoja izstāšanos. Taču viņš noteikti latviešiem ir gatavs parādīt ko vairāk.

Tāpēc domājams, ka gan rallija eksperti, gan līdzjutēji ar nepacietību gaidīs rallija vasaras sezonu, lai turpinātu sekot līdzi jauno talantu cīņām šajā šogad tik aizraujošajā klasē. Jaunajiem sportistiem novēlam veiksmi un izdošanos, un protams - cītīgu gatavošanos atlikušajiem pieciem sezonas posmiem!

Neoficiālais Latvijas čempionāta kopvērtējums R2 klasē:
1.R.Sirmacis/M.Kulšs, 47 punkti
2.E.Blūms/I.Vecgailis, 43 punkti
3.K.Feldmanis/R.Poišs, 20 punkti
3.N.Bruņinieks/E.Grīns, 20 punkti
5.E.Rudaitis/E.Pagirskas, 18 punkti
6.M.Ķenavs/J.Vīksna, 12 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png