profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēdējais ziemas rallijs startē jau rīt, treniņos ātrākais Grjazins

Go4speed 22.02.2013 - 16:03 Pēdējais ziemas rallijs startē jau rīt, treniņos ātrākais Grjazins
Vasīlijs Grjazins noteikti būs viens no favorītiem uz uzvaru. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Šajās brīvdienās Alūksnes, Apes un Gulbenes ceļos norisināsies rallijs "Sarma 2013", kas būs trešais Latvijas rallija čempionāta posms, otrais Lietuvas rallija čempionāta posms un otrais rallijsprinta čempionāta posms. Šogad Sarmas rallijs norisināsies jau 38. reizi.

Ja Liepāja - Ventspils rallijā ar sniega daudzumu bija lielas problēmas, tad Sarmas rallija norises vietā par sniega daudzumu nevar sūdzēties, jo sniega ir ļoti daudz. ''Sniega pietiks visiem, tāpēc, ja kādam vajag, varam aizdot. Noteikti uz ralliju paņemiet līdzi lāpstas, jo, ja gadījumā kāds dziļāk iesēdīsies, viņam var nākties gaidīt līdz pavasarim. Dalībniekiem gribētu pateikt, kad būsiet Druvienas pusē, tad lūdzu neaizraujaties ar platām sānslīdēm, jo tur ir dziļi grāvji, kuri šobrīd ir pilni ar sniegu un tos nevar redzēt,'' pirms pāris dienām preses konferencē teica rallija direktors Vilhelms Sniedzāns.


Par sniega trūkumu sūdzēties nevarēja arī pagājušajā rallijā Sarma. Foto: Rihards Baumanis

Ja 2011. gadā uz starta šajā rallijā stājās 75 ekipāžas, tad pagājušajā gadā to skaits bija pieaudzis līdz 94 ekipāžām. Taču šogad kopējais braucēju skaits pārsniegs 100, jo šobrīd uz starta plāno iziet 105 ekipāžas. Pirmais starta numurs piešķirts krievu braucējam Aleksejam Lukjaņukam, otrais Jānim Vorobjovam, bet trešais - Dominikam Butvilam.

Šogad šajā rallijā nebrauks pēdējo divu gadu Sarmas rallija uzvarētāji (Georgs Gross (uzvarēja 2011. gadā) un Kaspars Koitla (uzvarēja 2012. gadā)), līdz ar to uzvarētājs būs cits. Kurš? Uz to gan grūti atbildēt. Visticamāk, par uzvaru rallija kopvērtējumā cīnīsies Aleksejs Lukjaņuks un Vasīlijs Grjazins, kā arī "Vorumaa" rallija N4 klases uzvarētājs Timmu Korge un "Halls Winter Rally" uzvarētājs Deivids Jocius. Noteikti neprognozējami ātrs būs lietuvietis Benediktas Vanagas, kurš šajā rallijā startēs ar vairāk kā desmit gadus vecu WRC klases Subaru Impreza S8 rallija automobili. Viņa ātrumu nav iespējams prognozēt, jo līdz šim viņam ar šo automašīnu nav izdevies pilnvērtīgi startēt nevienā rallijā.


Foto: Rihards Baumanis

Ja mēs īsumā ieskatāmies šī brīža kopvērtējuma situācijā, tad rallija ieskaitē N4 klasē līderis ir Aivis Egle, kuram punktu zaudē Rauls Jēts (pagājušajā gadā Jēts Sarmas rallija kopvērtējumā finišēja otrajā vietā). A+ klasē līderis ir Mārtiņš Svilis, R4 klasē Jānis Feldmanis, R2 klasē Ralfs Sirmacis, bet 2WD klasē - Edgars Balodis.

Piektdien no rīta sportisti aizvadīja brīvos treniņus, kuros piedalījās ap 20 sportistiem. Visātrākais bija Vasīlijs Grjazins, kurš par nepilnām divām sekundēm apsteidza Dominiku Butvilu un Svili.

Rallija braucējiem kopā divās dienās būs jāveic desmit ātrumposmi, kas kopā sastādīs 116 kilometrus. Savukārt, rallijsprinta braucējiem būs jāveic pieci posmi. Sestdien, rallija pirmajā dienā, sportistiem būs jāveic četri posmi, no kuriem pēdējie divi norisināsies diennakts tumšajā laikā.


Foto: Rihards Baumanis

Ar rallija dalībniekiem var iepazīties šeit, visi ar ralliju saistītie dokumenti atrodami šeit, bet rallija kartes meklējamas šeit.

Treniņu rezultāti:
1.   V.Grjazins Ford Fiesta S2000 2:23.39
2.   D.Butvilas  Mitsubishi Lancer Evo X 
+1.94
3.   M.Svilis Mitsubishi Lancer Evo VIII 
+2.60
4.   J.Feldmanis  Mitsubishi Lancer Evo X  +3.35
5.   T.Kravčenko Mitsubishi Lancer Evo IX  +5.44
6.   A.Egle Mitsubishi Lancer Evo X  +6.28
7.   R.Kvaracejus  Mitsubishi Lancer Evo X  +8.35
8.   V.Puškars Mitsubishi Lancer Evo X  +8.66

Veiksmīgu visiem ralliju!
Komentāri
Edvards77 22.02.2013 18:07
Nu vispār 2011.g. Gross uzvarēja nevis Neikšāns;)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png