profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kuri latviešu rallisti cīnīsies aci pret aci ar WRC zvaignzēm?

Go4speed 08.07.2011 - 14:32 Kuri latviešu rallisti cīnīsies aci pret aci ar WRC zvaignzēm?
Aigars Tīdmanis/Go4speed

15. - 16. jūlijā tiks dots starts, iespējams, šā gada labākajam Baltijas rallijam - Igaunijā notiekošajam „Auto24 Rally Estonia", kurā uz starta izies arī deviņas latviešu ekipāžas.

Šis būs ceturtais Igaunijas rallija čempionāta posms, kura ietvaros notiks FIA vēsturisko auto rallijs, kā arī šis būs otrais posms Baltijas rallija čempionātā. Kopumā šajā rallijā startēs 139 ekipāžas, no kurām 77 startēs A/N grupās, septiņas ekipāžas būs vērojamas vēsturiskajā klasē, bet 55 braucēji cīnīsies nacionālajā ieskaitē.

Ja Latvijā ir pierasts, ka sākumā trasē dodas A+ un N4 grupas automašīnas, tad Igaunijā rallijs norisināsies pēc FIA noteikumiem, kas paredz, ka E grupa kopā ar A un N grupām nevar piedalīties (Latvijā tādas E grupas automašīnas skaitītos A+ klasē). Līdz ar to sākumā visus skatītājus priecēs vēsturisko klašu automašīnas, pēc kurām trasē dosies „nullītes". Tad startēs vadošās A un N grupas automašīnas pēc kurām atkal trasē brauks „nullītes", un tikai pēc tam brauks nacionāla grupa (E9-E12), kurā startēs vairākas latviešu ekipāžas.

A un N grupā no latviešiem brauks Ivars Vasaraudzis/Mareks Stirna, kuriem astotais starta numurs. 14. starta numurs Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam, kuri šobrīd Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējumā N4 klasē ieņem augsto otro vietu (No līdera Kaspara Koitla mūsu ekipāža atpaliek tikai septiņus punktus). 40. starta numurs Aivaram Bērziņam/Mārim Šefleram, bet 76. trasē dosies Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs.

Viskuplāk no latviešu braucējiem tiks pārstāvēta nacionālā klase. Vispirms kā pirmais ar „BMW M3" automašīnu dosies pieredzējušais somu rallija braucējs Tonijs Gardemeisters, bet ceturtais starta numurs - Mārtiņam Svilim/Aivim Aizsilniekam. Kā septītie trasē dosies Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris, kuriem šis būs pirmais rallijs ārpus Latvijas. Kā atzina komandas pilots Grīva, tad ekipāžas mērķi šajā rallijā 3. vieta E12 grupā un Top 20 absolūtajā vērtējumā. Devītais starta numurs Valtam Zvaigznem/Mārtiņam Jerumam, 47. starta numurs Raivim Ozoliņam/Jānim Veilandam, bet kā pēdējie no latviešiem trasē dosies Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons - 51. starta numurs. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png