profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis: Lukjaņuks pārsteidza ne tikai mūs, bet arī Eiropu

Mārtiņš Jankovskis 12.02.2013 - 07:03 Vasaraudzis: Lukjaņuks pārsteidza ne tikai mūs, bet arī Eiropu
Ivars Vasaraudzis. Foto: skandirallyteam.lv

Pēc aizvadītā rallija "Liepāja-Ventspils" portāls Go4speed sazinājās ar vairākkārtējo (astoņi tituli dažādos čempionātos) Latvijas rallija čempionu Ivaru Vasaraudzi, kurš pastāstīja mums savus novērojumus un atziņas par aizvadīto ralliju. Jāatzīmē, ka vairums rallija eksperti trāpīja ar prognozi par rallija uzvarētāju. 

Organizācija
Organizācija bija labā līmenī, taču mēs jau pie tā esam pieraduši. Viss bija visaugstākajā līmenī, ko atzina arī visi tie cilvēki, kuri Latvijā bija un brauca pirmo reizi. Protams, daudzi bija nedaudz vīlušies par laikapstākļiem, taču tie visiem bija vienādi un mēs tos nevaram nopirkt. Bija jāsadzīvo ar to, kas bija.

Vienīgi, cik nācās dzirdēt no dažiem cilvēkiem, nedaudz par traku bija ar ceļu policiju, kas ļoti ķerstīja gan sportistus, gan arī citus. Taču, protams, noteikumi visiem ir vienādi un tie ir jāievēro.


Vitautas Švedas. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kurš braucējs pārsteidza?
No braucējiem nedaudz pārsteidza Kreigs Brīns, kam šis rallijs bija pilnīgs jaunums. Biju domājis, ka Jari Ketomā būs nedaudz ātrāks, taču Brīns apliecināja, ka spēj būt ātrs arī svešā vietā. Te gan jāpiebilst, ka Ketomā brauca ar cita tipa riepām (DMack), kas jāatzīst, ka ir lēnākas nekā Michelin.

Aleksejs Lukjaņuks
Jā, arī viņš pārsteidza. Domāju, ka ne tikai mūs, bet arī Eiropu, par ko viņš arī beigās saņēma Makreja balvu. Mēs jau zinājām, ka viņš ir ātrs, tāpēc par to nevienam nebija šaubu, bet, ka viņš būs tik ātrs uz Eiropas fona, to gan neviens tā īsti laikam negaidīja. Prieks, ka Vitautas Švedas ieskrienas un atgūst ātrumu, jo vienu brīdi viņš bija nosēdies un nevarēja atgūt ātrumu. Taču jāsaka, ka būtu priecīgāks, ja uz starta varētu redzēt vairāk pašmāju braucējus ERČ ieskaitē. Būtu interesanti salīdzināt viņu laikus.


Kreigs Brīns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā uz Eiropas fona izskatījās latviešu braucēji?
Bija interesanti, ka mūsu braucēji (gan pilnpiedziņas, gan priekšpiedziņas) varēja samērīties ar Eiropas braucējiem. Pēc priekšpiedziņas klases rezultātiem jāsecina, ka soms Risto Immonens un francūzis Stefans Lefebre uz šo brīdi ir ātrāki par mūsējiem braucējiem. Tā kā mūsu jaunajiem braucējiem ir uz ko vēl tiekties.

Raimonds Kisiels
Pirmo reizi Raimonds Kisiels ar jauno Mini mašīnu (tā bija Madsa Ostberga komandas mašīna, kuru apkalpoja Prodrive cilvēki) izbrauca trīs dienas pirms rallija starta, kas, protams, neļāva to pilnībā saprast un apgūt. Taču ar katru nobraukto kilometru viņš ar šo mašīnu sapratās arvien labāk un spēja uzrādīt konkurētspējīgākus laikus. Pēdējā posmā Raimondam pietrūka divas sekundes, lai uzrādīto absolūti ātrāko laiku.


Raimonds Kisiels.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēcvārds
Kopumā cepuri nost Raimonda (Strokša) un viņa komandas priekšā par šo lielisko pasākumu, kas, kā jau teicu, bija noorganizēts augstā līmenī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png