profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Montekarlo vēsturiskajā rallijā skan Latvijas himna

Go4speed 06.02.2013 - 14:19 Montekarlo vēsturiskajā rallijā skan Latvijas himna
Krišjānis Caune var līksmot. Foto: Russo Baltic Racing komandas arhivs

Pirms pāris dienām noslēdzās slavenais Montekarlo vēsturiskais rallijs, kurā startēja vairākas latviešu ekipāžas. Monterkarlo vēsturiskais rallijs notika 16. reizi, vairāk nekā 300 ekipāžām sacenšoties vairāku valstu ceļos. Teicams sniegums padevās Krišjānim Caunem kopā ar pilotu Iļju Kašinu, kuri, sacensībās piedaloties ar Jaguar Type-E automašīnu, savā klasē izcīnīja pirmo vietu!


Krišjānis Caune ar izcīnīto kausu. Foto: Russo Baltic Racing komandas arhivs

"Tas ir kas neiedomājams - pirmo reizi startēt tik liela mēroga sacensībās un uzreiz uzvarēt! Mana cieņa pret godājamo Karamiševa un Bušmaņa kungu, kuri, pārstāvot Padomju Savienību, šajā rallijā uzvarēja tālajos piecdesmitajos gados, ir palielinājusies vēl vairāk! Esmu pārliecināts, ka viņi priecātos, zinot, ka Monako beidzot skanēja arī Latvijas himna," stāsta Krišjānis Caune.

Taču šis nebija vienīgais latviešu panākums. Vēsturisku uzvaru šogad gan savā grupā (automašīnas, kas ražotas līdz 1961. gadam), gan klasē izcīnīja arī Kārlis Miķelsons kopā ar Normundu Vuguli, kuriem šis bija jau sestais Montekarlo vēsturiskais rallijs. Arī Kārlis ar Normundu sacensībās startēja ar Jaguar markas automašīnu.


Kārlis Miķelsons kopā ar Normundu Vuguli. Foto: No sportistu privātā arhīva

''Man ir ļoti liels prieks par visiem mūsējiem, it īpaši par Kārli un Normundu! Izsaku pateicību ''Russo Baltic Racing" komandai par darbu, visiem draugiem, no kuriem saņēmu tik daudz kolosālu un uzmundrinošu ziņu sacensību laikā, un, jo īpaši savai ģimenei, kurai droši vien šobrīd notirpuši visi īkšķi!", tā Krišjānis.


Foto:
RE Autoclub

Arī Latvijas komanda ''RE Autoclub" sadarbībā ar Krievijas ''Nart Time" sekmīgi sasniedza Montekarlo vēsturiskā rallija finišu, kuru pavisam kopā sasniedza 222 ekipāžas. Elbakjans ar ''Moskvitch 408" ieņēma 212. vietu, bet Terentjeviem, kuru vadītā angļu ''Triumph TR4A IRS" tehniskās problēmas negatīvi ietekmēja abu mašīnu rezultātus, ierindojās 215. vietā.


Foto: RE Autoclub

''Abas automašīnas sasniegušas finišu Montekarlo. Lielākais prieks par to, ka izdevies sagatavot ''Moskvitch 408" automašīnu, kurai ir pa spēkam pārvarēt vairākus tūkstošus kilometrus un finišēt Montekarlo. Ja ar šo automašīnu brauc akurāti, apzināti nelaužot, tad nākamajos gados noteikti varam pretendēt arī uz augstākām vietām. Pēdējos posmos arī stūrmanis Edgars Trūps apliecināja, ka ir iespēja braucienu veidot tā, lai netiktu aprēķināti soda punkti," rezumē ''RE Autoclub" direktors un pilots Roberts Elbakjans.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png