profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kā pēdējais Igaunijas rallijam piesakās Marko Martins

Go4speed 06.07.2011 - 09:50 Kā pēdējais Igaunijas rallijam piesakās Marko Martins
Rallyestonia.com

Noslēgusies pieteikšanās Igaunijas rallijam "Auto24 Rally Estonia". Kā pēdējais savu dalību šim rallijam pieteica slavenais un leģendārais igauņu rallija braucējs Marko Martins. Arī pagājušajā gadā Martins startēja šajā rallijā. Toreiz pēc septītā posma viņa pārsvars pār Ivaru Vasaraudzi bija 56 sekundes, taču pēc tam latviešu sportists izstājās un Martins svinēja pārliecinošu uzvaru - finišā Ots Tanaks tika apsteigts par gandrīz trīs minūtēm. Šodien, apskatot rallija dalībnieku sarakstu, patīkami, ka tur parādās arī Martina uzvārds. „Marko Martina piedalīšanās šajā rallijā ir labas ziņas visiem rallija līdzjutējiem. Organizatoriem tas nozīmē lielāku publicitāti, labākas sacensības un lielisku iespēju Eiropai iepazīt Igauniju," tā saka šī rallija direktors un bijušais rallija braucējs Urmo Āva.

Līdz ar to uz starta Igaunijā varēs redzēt sešas WRC mašīnas: Renē Kuipers („Ford Focus WRC"), Kriss Mīks („Mini WRC"), Georgs Gross („Ford Focus WRC"), Mads Ostbergs („Ford Fiesta RS WRC"), Ivars Vasaraudzis („Mitsubishi Lancer WRC") un Marko Martins („Ford Focus WRC").

„Nepārprotami mēs šajā rallijā cīnīsimies par uzvaru," saka Mads Ostbergs. „Paralēli mēs strādāsim ar regulējumiem un gatavosimies Somijas WRC rallijam, jo mūsu galvenais uzdevums būt labā sportiskā formā tieši uz Somijas posmu. Prieks, ka šajā rallijā brauks Mīks un Martins, kas nozīmē to, ka šis būs labs rallijs."

Marko Martins (35 gadi) no 1997.gada līdz 2005. gadam ieskaitot piedalījās WRC rallijos. Kopā pilots WRC nobrauca 86 rallijus, izcīnīja piecas uzvaras (Grieķijā, Somijā, Meksikā, Francijā un Spānijā), 18 reizes kāpa uz goda pjedestāla, izcīnīja 101 uzvaru atsevišķos ātrumposmos, kā arī kopā sakrāja 207 punktus. Jāatzīmē, ka visas piecas rallija uzvaras sportists izcīnīja braucot ar „Ford Focus WRC". Labākais Martina sasniegums - 2004. gadā kopvērtējumā trešā vieta (pirmais toreiz bija Lēbs, otrais - P.Solbergs).


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png