profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gross slavē Vasaraudzi, Zicāns atzīst, ka cīņa par čempiona titulu beigusies

Go4speed 06.07.2011 - 09:49 Gross slavē Vasaraudzi, Zicāns atzīst, ka cīņa par čempiona titulu beigusies
Aigars Tīdmanis/Go4speed

Pēc aizvadītā rallija „Latgale 2011" portāls „Go4speed" tikās ar igauņu sportistu Georgu Grosu, kurš atzina, ka šoreiz, salīdzinot ar ralliju „Jēkabpils-Madona", viņš nebija pietiekami ātrs. Tāpat savu izstāšanos komentēja Jāņa Vorobjova stūrmanis Guntars Zicāns.

"Go4speed" jau vēstīja, ka pēc pirmās rallija dienas Gross Vasaraudzim zaudēja desmit sekundes. Pēc otrās dienas trīs posmiem Vasaraudža pārsvars pār Grosu bija tikai 0,89 sekundes, taču tad pēdējā dopā iejaucās spēcīgs vējš, kas nogāza koku un dops tika atcelts. Līdz ar to uzvaru svinēja Vasaraudzis, bet otrais, zaudējot mazāk par vienu sekundi, palika Gross.

„Rallijs bija aizraujošs," portālam atklāj Georgs Gross. „Nezinu, kas notika šajā rallijā, jo mums nebija tāds ātrums kā iepriekšējā „Jēkabpils-Madona" posmā. Pirmajā dopā mēs pieļāvām kļūdu, kā rezultātā zaudējām daudz sekundes. Vienā līkumā kļūdījos, kā rezultātā noslāpa mašīna. Iedarbināju to, taču tad nevarēju ielikt ātrumā. Sekundes ritēja, līdz beidzot ar piekto piegājienu izdevās izkustināt mašīnu. Iespējams, šī iemesla dēļ mēs vairs nevarējām pabraukt ātrāk, tāpēc arī nebijām tik ātri, lai arī mašīna visa rallija laikā strādāja perfekti. Pilsētas posms bija labs un interesants, taču mēs tajā posmā negribējām braukt uz maksimumu (Gross tik un tā uzrādīja ātrāko laiku), jo posms bija īss, kurā kļūdoties varēja zaudēt."

„Jā, rallija otrajā diena biju nedaudz ātrāks par Vasaraudzi, taču arī viņš bija ļoti ātrs. Cīņa bija sīva un smaga, taču šoreiz mums nepaveicās. Ceru, ka nākamgad Latgales posmā mums ies labāk..."

„Tagad gatavosimies Igaunijas rallijam, kurš būs ļoti, ļoti smags un grūts, tāpēc centīsimies braukt, cik ātri vien varēsim. Ceļi tur ir līdzīgi tiem, kādi bija šajā rallijā, taču tos ceļus pazīstu daudz, daudz labāk, jo esmu tajos braucis vairākas reizes. Ceru, ka mums tas būs labs rallijs," tā Gross.

„Pirmajā dienā viss bija kārtībā," stāsta Jāņa Vorobjova stūrmanis Guntars Zicāns. „Zinājām, ka viss izšķirsies rallija otrajā dienā vai pat pēdējā 31 kilometrus garajā dopā, taču tāpat lēni pirmajā dienā nebraucām. Otrā diena iesākās labi, jo pēc otrā posma izvirzījāmies pirmajā vietā N4 klasē. Bija pārliecība, ka šoreiz izdosies uzvarēt savā klasē, taču tad sekoja izstāšanās... Nevarējām iedarbināt mašīnu. Vēl līdz šim neesam tikuši skaidrībā, kas tur notika. Tagad it kā viss ir kārtībā, taču ir jāatrod, kas tā bija par vainu, lai turpmāk tādas lietas vairs neatkārtotos."

„Šobrīd apzināmies, ka cīņa par titulu un varbūt arī par otro vietu ir beigusies. Mēs turpināsim braukt arī pārējos Latvijas čempionāta posmos, kur noteikti darīsim visu, lai izcīnītu iespējami augstāku vietu. Prieks par to, ka mēs varam un mākam braukt ātri. Protams, tagad ir vilšanās sajūta, taču no neveiksmēm neviens nav pasargāts - vienreiz nepaveicas vienam, citreiz - citam. Tagad darīsim visu, lai izcīnītu Igaunijas čempionu titulu. Šobrīd aizvadīti tikai trīs posmi, bet priekšā vēl četri."


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png