profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši Lietuvas rallijā pārbiedē policistus, skatītāji spiesti glābt traktoru (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2013 - 07:45 Latvieši Lietuvas rallijā pārbiedē policistus, skatītāji spiesti glābt traktoru (FOTO)
Vitautas Švedas. Foto: aurisfoto.lt

Sestdien Lietuvas pilsētā Utenā norisinājās Lietuvas rallija čempionāta pirmais posms, kurā uz starta stājās četras ekipāžas no Latvijas - Jānis Feldmanis, Mārtiņš Svilis, Gints Bremze un Toms Binde.

Diemžēl jau pats pirmais ātrumposms liktenīgs izrādījās Jāņa Feldmaņa ekipāžai, jo tai nācās izstāties ātrumkārbas defekta dēļ. Ļoti ātrs pirmajā posmā bija Mārtiņš Svilis, kurš līderim zaudēja tikai divas sekundes, taču, kā vēlāk izrādījās, tad tas bija Mārtiņa un viņa stūrmaņa Ivo Pūķa pēdējais ātrumposms šajā rallijā.


Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Alfonsas Rakauskas

''Jau pirmā posma vidū notrūka pusass, taču turpinājām braukt līdz galam, lai redzētu, kas īsti par vainu. Diemžēl ātrumposma finišā pēc laika kontroles bijām spiesti izstāties," pēc garas nopūtas portālam Go4speed atklāj Mārtiņš Svilis. ''Jā, laiks pirmajā posmā ar visu defektu bija ļoti labs, tāpēc žēl, ka nevarējām turpināt ralliju. Tagad jāpārbauda autiņš, jānovērš defekts un tad jādodas uz Liepāju. Žēl, ka nesanāca patrenēties. Kopumā mūsu sadarbība ar Ivo ir laba. Varbūt nav gluži tāds ātrums, kā gribētos, bet tam vajadzīgs laiks. Nav jau arī tā, ka mūsu rezultāti staigā augšup, lejup. Ir jāturpina braukt un rezultāts atnāks."


Toms Binde/Antra Bormane šajā rallijā nobrauca astoņus ātrumposmus. Foto: Alfonsas Rakauskas

Pēc trīs posmiem vadībā atradās lietuvietis Vitautas Švedas, taču ceturtajā posmā Švedas kļūdījās un zaudēja 23 sekundes. Arī Dominikas Butvilas zaudēja vairāk par 20 sekundēm, tāpēc par jauno līderi kļuva Deividas Jocius. Ar katru nākamo posmu Švedas un Butvilas sadeldēja Jociusa pārsvaru, taču apdzīt Jociusu viņiem neizdevās. Līdz ar to uzvaru izcīnīja Jocius, otrais palika Butvilas, bet trešais - Švedas.

11. un 14. vietā ierindojās čehu sportisti, kuri jau nākamnedēļ būs redzami uz starta Liepājā. 24. vietā, cīnoties ar tehniskām problēmām, palika Gints Bremze/Toms Freibergs.


Foto: Alfonsas Rakauskas 

''Pēc Alūksnes rallija, ko nobraucām slikti, nolēmām treniņu nolūkā piedalīties šajā rallijā,'' sarunā ar portālu stāsta Toms Freibergs. ''Jau pirmajā posmā konstatējām, ka mašīnai ir nepareiza savirze un nepareizi noregulēti amortizatori, jo mašīnu vispār nevarēja savākt. Taču ar to viss nebeidzās - ar otro posmu sākās citas problēmas - gāzes trose leca ārā. Un tā katra posma otrajā un trešajā kilometrā. Brīžiem bijām spiesti pat ripot. Un tā visu dienu, lai arī, protams, mēģinājām novērst šo defektu. Kopā no 117 kilometriem sporta režīmā nobraucām labi, ja kādus desmit kilometrus. Vienīgais labums no šī treniņa bija tāds, ka visas šīs problēmas parādījās tagad, nevis pēc nedēļas Liepājā.''


Traktoram nepieciešama skatītāju palīdzība. Foto: Alfonsas Rakauskas 


Traktoram nepieciešama skatītāju palīdzība. Foto: Alfonsas Rakauskas 

Ekipāžas stūrmanis pastāstīja arī kādu ļoti jautru atgadījumu. ''Vienā posmā bija pazudušas finiša zīmes, taču mēs parasti  pierakstām kādus trīs līkumus arī pēc finiša. Lasu stenogrammu un nonāku pie ''tramplīns labais 2'', taču šis līkums jau bija pēc finiša... Mēs tajā vietā iegājām ar pilnu gāzi un tad pēkšņi pamanījām, ka priekšā pēc 20 metriem ir T-veida krustojums, kur priekšā stāv divas policijas mašīnas un blakus liela kaudze ar akmeņiem. Bija variants - triekties sānos poličiem vai akmeņos. Šoreiz pažēlojām policistus un ielikām akmeņos, kā rezultātā sasitām lukturi, bamperu un spārnu.''


Gints Bremze/Toms Freibergs. Foto: aurisfoto.lt

''Tieši tajā vietā stāvēja Svilis, kurš jau bija izstājies. Viņš teica, ka varēja pārsmieties par to, kā tie lietuviešu policisti skrēja katrs uz savu pusi,'' nobeidz Freibergs.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties šeit:

Rallija rezultāti:
1. Deividas Jocius Mitsubishi Lancer Evo IX 1:10:08.1
2. Dominykas Butvilas 
Mitsubishi Lancer Evo X +1.1
3. Vytautas Švedas Mitsubishi Lancer Evo X +7.4
4. Martynas Samuitis Mitsubishi Lancer Evo X +1:20.3
5. Rokas Kvaraciejus Mitsubishi Lancer Evo X +1:25.4
... ... ... ... ...
24. Gints Bremze
Mitsubishi Lancer Evo VIII +12:32.0

Švedas pazaudē 1. vietu
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png