profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules rallija čempions soms Vatanens varētu vadīt Igaunijas autosporta saimniecību

Mārtiņš Jankovskis 26.01.2013 - 07:40 Pasaules rallija čempions soms Vatanens varētu vadīt Igaunijas autosporta saimniecību
Ari Vatanens. Foto: formula1blog.com

Kā ziņo delfi.ee, tad 1981. gada pasaules rallija čempions un četrkārtējais Dakāras rallija uzvarētājs Ari Vatanens, iespējams, drīz varētu kļūt par Igaunijas autosporta federācijas (EAL) prezidentu. Nesen Vatanens, kurš WRC karjeras laikā izcīnījis desmit uzvaras, bija devies uz Tallinu, lai pārspriestu visus nepieciešamos jautājumus. Šobrīd Vatanens ir vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu, taču klīst runas, ka uz šo svarīgo amatu varētu pretendēt igaunis Marko Martins, kurš arī savas karjeras laikā ir braucis WRC. EAL prezidenta vēlēšanas paredzētas februārī.


Ari Vatanens 1998. gada Velsas rallijā. Foto: ewrc.cz

''Igaunijas rallijam līdzi esmu sekojis ilgu laiku. Esmu ne tikai apmeklējis rallijus, bet arī pazīstu tādus ar ralliju saistītus cilvēkus kā Marko Martinu, Oļegu Grosu, Otu Tanaku un citus. Tagad man uz Igaunijas ralliju būtu jāskatās daudz ciešāk, taču mans galvenais uzdevums būtu Parīzei (FIA) un Somijai nodot Igaunijas vēlmes un ziņas, lai šeit uzlabotu motorsportu. Es būtu kā vēstnesis, kurš tikai palīdzēs. Nebūšu tas, kas te kaut ko kardināli mainīs, bet ir daudz lietu, kuras vajadzētu uzlabot,''iesāk Ari Vatanens.

Uz jautājumu, kādi ir Vatanena plāni un mērķi, soms turpināja. ''Mums tagad nav nepieciešami kaut kādi brīnumi vai jauni neticami plāni. Mums visiem jāapsēžas kopā, jāatrod stiprās un vājās puses, jāapzina problēmas un tās jārisina. Arī ar FIA palīdzību. Noteikti jāuzlabo iespēja igauņu sportistiem vieglāk doties uz startēt Somijā un otrādi. Tas pats arī attiecas ar Latviju, Lietuvu un, protams, Krieviju. Šeit ir ļoti laba motorsporta teritorija, taču ir daudz darba, lai sportistiem padarītu vieglākus apstākļus,'' turpina bijušais pasaules čempions.


Ari Vatanens 1989. gada Grieķijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Sarunas nobeigumā Vatanens piebilda, ka viņš centīsies darīt visu iespējamo, lai Igaunijas vārds motorsporta kartē parādītos pēc iespējas augstāk.

Jāatzīmē, ka 2009. gadā leģendārais rallija braucējs Vatanens kandidēja uz Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidenta amatu, taču šajās vēlēšanās nācās atzīt Žana Toda pārākumu. Tāpat šis 60 gadus vecais soms no 1999. līdz 2009. gadam bija Eiroparlamenta deputāts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png