profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempions: Pēc rallija Liepāja - Ventspils pieņemšu lēmumu

Mārtiņš Jankovskis 24.01.2013 - 20:01 Igaunijas rallija čempions: Pēc rallija Liepāja - Ventspils pieņemšu lēmumu
Liepāja - Ventspils rallijā brauks arī Rauls Jēts. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Pagājušā gada rallija sezona lietuvietim Vitautam Švedam nebija diez ko veiksmīga - bija reizes, kad pievīla tehnika, bet dažreiz sportists pats pieļāva kļūdas. 2012. gada rallija sezonā Švedas tikai vienu reizi kāpa uz goda pjedestāla (uzvara rallijā Druskininkai).

Jauno sezonu Švedas sāks Halls Winter rallijā Lietuvā, bet nedēļu vēlāk sportists startēs Liepāja - Ventspils rallijā. ''2012. gada rallija sezona mūsu ekipāžai nebija tā labākā. Nebraucām daudzos rallijos, tāpēc arī visa gada laikā nebijām tajā labākajā sportiskajā formā,'' portālam Go4speed stāsta Vitautas Švedas.


Vitautas Švedas. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Uz jautājumu, kādos čempionātos Švedas brauks šogad, sportists turpina. ''Vēl plānojam, kur braukt, taču šobrīd motivācija nav tāda, kāda tā bija pirms pieciem gadiem. Taču centīsimies būt konkurētspējīgi katrās sacensībās, kurās brauksim. Pagaidām plānā ir Lietuvas čempionāts, daži posmi Latvijā un, iespējams, izbrauksim kādu ralliju ERČ (Latvijā, Polijā un varbūt vēl).

Jautāts par pēdējā gada rallija līmeni, Švedas atklāj, ka ātri braucēji ir visās Baltijas valstīs. ''Baltijas valstīs ir ātri braucēji. Paskaties katrā valstī Top 5 rezultātus, un tev būs atbilde. Taču šobrīd, cik redzu, mainās braucēju paaudze, tāpēc man un citiem tagad būs jāsacenšas ar jauniem un ātriem braucējiem,'' nobeidz Švedas.

Ja Švedam aizvadītā sezona nebija izdevusies, pavisam savādāka 2012. gada rallija sezona bija igaunim Raineram Ausam, kurš kļuva par Igaunijas N4 čempionu un absolūto Igaunijas rallija čempionu.


Rainers Aus. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pagājušā gada sezona man bija lieliska,'' sarunā ar portālu stāsta Rainers Aus. ''Neskaitot 2012. gadu, pēdējo reizi pilnu sezonu aizvadīju tikai 2008. gadā, bet pēc tam braucu tikai daļēji. Pagājušā gada labais sezonas sākums man deva pārliecību un labas sajūtas pārējiem rallijiem. Neskatoties uz nelielām tehniskām problēmām un avārijām, pagājušajā sezonā kļuvu par čempionu.''

Šobrīd pilots nezināja teikt, vai brauks Latvijas rallija čempionātā. ''Šogad braukšu Igaunijas čempionātā, kur noteikti centīšos atkārtot pagājušā gada sasniegumus. Liepāja - Ventspils rallijs būs mans pirmais posms šajā sezonā, kas būs labs treniņš jaunajai Igaunijas rallija sezonai. Pēc tā, kā man veiksies šajā Liepāja - Ventspils rallijā, pieņemšu lēmumu, vai startēšu arī citos Latvijas rallija posmos,'' nobeidz Rainers, kurš šogad turpinās braukt ar Mitsubishi Evo IX.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png