profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bruņinieks: ar žiguli var braukt ļoti ātri, apsteidzot konkurentus ar krietni jaunākām automašīnām

Go4speed 21.01.2013 - 17:51 Bruņinieks: ar žiguli var braukt ļoti ātri, apsteidzot konkurentus ar krietni jaunākām automašīnām
Ātrākie braucēji starp visām 2WD ekipāžām - Atis Bruņinieks/Edgars Grīns. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Rallijā "Alūksne 2013" ātrākā vienas ass piedziņas automašīna tika pie 1000 eiro naudas balvas. Par šo balvu cīņā devās 19 ekipāžas - 15 Latvijas rallijsprinta ieskaitē un 4 Igaunijas rallijsprinta ieskaitē.

Starp šīs balvas favorītiem sākotnēji tika minēti 2012. gada čempioni R2 klasē Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Arī igauņu braucēji vienmēr bijuši ātri. Taču negaidīti jau no paša rallija sākuma nopietni balvai sevi pieteica arī ekipāža, kas brauc ar žiguli - Atis Bruņinieks/Edgars Grīns.


ANB komandas Lada Samara. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pirmajos ātrumposmos ātrākos laikus uzrādīja igauņu braucēji Kevins Kūsiks/Rauls Kulgevē ar Renault Clio, viņiem cieši uz pēdām mina Bruņinieks/Grīns (Lada Samara) un tikai kā trešie sekoja Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs (Ford Fiesta R2). Bija skaidrs, ka cīņā par 1000 eiro iesaistīsies tieši šīs trīs ekipāžas. Galu galā pārsvaru noturēja Atis Bruņinieks un, pēc igauņa Kevina Kūsika tehniskajām ķibelēm trasē, apsteidza Ralfu Sirmaci par 5,65 sekundēm un izcīnīja uzvaru 2WD Open klasē un ieguva 1000 eiro.


Ralfs Sirmacis. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

„Tā kā pirms sacīkstēm mūsu ekipāžu neviens par favorītiem neuzskatīja, tad tas deva papildus motivāciju izcīnīt uzvaru un pierādīt, ka ar žiguli var braukt ļoti ātri, apsteidzot konkurentus ar krietni jaunākām automašīnām. Sacensību laikā ļoti patika sīvā cīņa starp mūsu ekipāžu, Ralfu Sirmaci un igauņu ekipāžu. Mūsu mērķis šīm sacensībām bija tikai viens - uzvara, tādēļ patiess prieks par to, ka mums tas izdevās," stāsta ANB komandas pilots Atis Bruņinieks.

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad izrādās, ka ANB komanda strādā pie tā, lai jau nākamajā rallijā izietu uz starta ar jaunu auto - "Ford Fiesta R2" un turpmākajā rallija čempionātā sastādītu konkurenci Okartes Autosporta Akadēmijas braucējiem R2 klasē. "Nevar pieļaut, ka viss pjedestāls ir tikai zaļš", nosmej ANB komandas vadītājs Gustavs Veitners. Līdz ar to nopelnītie 1000 eiro tiks ieguldīti, lai rallijā "Liepāja-Ventspils" uz starta mēs redzētu ANB komandas jauno automašīnu.


Kristaps Feldmanis/Raivis Poišs debitē rallijā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Alūksnes rallijā savu debiju ar Ford Fiesta R2 automašīnu rallijā piedzīvoja arī jaunais Okartes Autosporta Akadēmijas pilots Kristaps Feldmanis, taču stūrmaņa kļūdas dēļ tas viņam beidzās 5. ātrumposma kupenā. Līdz tam brīdim Feldmanis stabili turējās 6. pozīcijā vienas ass piedziņas ieskaitē. „Žēl, ka neizdevās nobraukt līdz galam - šobrīd mums ir svarīgs katrs nobrauktais sacensību kilometrs! Tagad mums ir divas nedēļas, lai strādātu pie savām kļūdām un novērstu tās līdz nākamajām sacensībām. Eiropas čempionātā šādas kļūdas atkārtot nedrīkstam!," tā savu sniegumu Alūksnē komentē Feldmanis.

Nākamais rallijs notiks jau drīzumā - no 1. līdz 3. februārim Kurzemes pusē norisināsies lielākais šīgada notikums autosportā - Eiropas rallija čempionāta 2. posms. 2WD klasē ceram uz tikpat sīvām cīņām kā Alūksnes rallijā, jo rallijā "Liepāja-Ventspils" ātrākā 2WD ekipāža saņems 2000 eiro lielu naudas balvu!

Rezultāti vienas ass piedziņas ieskaitē rallijā "Alūksne 2013":
1. A.Bruņinieks (2WD Open) 44:07.43
2. R.Sirmacis (2WD Open) +5.65
3.
R.Uustulnd (E2WD) +1:19.45
4. G.Lielkājis (2WD Open) +1:49.21
5. Ē. Ozoliņš (2WD Open) +3:31.88
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png