profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Liepāja - Ventspils rallijā būs arī pāris skaļāki uzvārdi

Mārtiņš Jankovskis 10.01.2013 - 17:57 Strokšs: Liepāja - Ventspils rallijā būs arī pāris skaļāki uzvārdi
Raimonds Strokšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēdējā sarunā rallija Liepāja - Ventspils organizators Raimonds Strokšs portālam Go4speed pavēstīja, ka kopā ar Jāni Krastiņu un Andri Rigertu dosies uz Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmo posmu Austrijā, lai klātienē redzētu, kā tiek organizēts tik augsta līmeņa rallijs un lai aprunātos ar komandām un pilotiem.


Foto: ewrc.cz

Otrdienas vakarā īsi pirms pusnakts portāls Go4speed sazinājās ar Raimondu, kurš tikko kā bija beidzis savas darba dienas gaitas. Lūk, ko Raimonds interesantu pastāstīja. ''Šajā rallijā redzējām pilnīgi visu, kas attiecas uz organizācijas daļu - braucām gan pa ātrumposmiem (Safety), bijām rallija centrā, servisa parkā, Eurosport telpās, preses centrā. Redzējām gan kā strādā tiesneši, apsardze, kā strādāja lentu vilcēji, laika iekārtas u.t.t. Pilnīgi visu redzējām. Vai kaut kas pārsteidza? Ja tā godīgi, tad nekas nepārsteidza, lai tagad Latvijā pēkšņi skrietu un kaut ko papildus darītu. Viss bija zināms, kas ir labi," iesāk Raimonds Strokšs, kurš piebilda, ka acīs iekrita tas, ka tur mazāk domā par ārzemju viesiem, jo visi rallija žurnāli bija vācu valodā.


Foto: ewrc.cz

Par rūpnīcas komandām:
Sarunas laikā Raimonds atkal atgriezās pie ERČ pārstāvja Žana Pjēra Nikolā, kurš esot kļuvis par Latvijas posma lielāko atbalstītāju. ''Mūsu rallija lielākais fans Nikolā turpināja mūs aiz rokas vest pie vadošo komandu vadītājiem, menedžeriem, kurš visiem teica, ka šo ralliju (Liepāja-Ventspils) nevar laist garām. Jāsaka, ka šīs tikšanās ar šiem cilvēkiem noteikti bija pats lietderīgākais šī brauciena rezultāts," turpina Strokšs.

''Bija interese no daudziem par mūsu posmu, bet ļoti jūt vēl to krīzi Eiropā. Sarunas nav vienkāršas, jo daudzi vēl strādā pie budžetiem, sponsoriem. Bet nu kontaktus uzturam un jau pēc mūsu brauciena uz Austriju ir atnākuši pirmie e-pasti, tā kā tas jau ir labi, ka cilvēki interesējas. Kā jau tev iepriekš teicu, tad šobrīd visas rūpnīcas komandas paņēmušas virzienu un šo gadu velta jaunā R5 modeļa attīstībai. Tas arī jūtams, kāpēc daudzi vēl taustās un meklē, kur braukt, cik daudz braukt."


Foto: ewrc.cz

Par Austrijas ERČ posmu:
Jautāts par pašu ralliju un sportiskajām cīņām, Raimonds turpina. ''Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka ļoti paveicies ar to, ka mums būs grants ziemas rallijs, jo man godīgi nepatīk skatīties asfalta ralliju. Grants rallijos ir daudz vairāk elementu - sānslīdes, iemetieni, savādākas bremzēšanas, sniega vērpetes u.t.t. Tur pa lielam bija ātra braukšana, bet vietās, kur bija sniegs, viņi brauca vairāk slidinoties, jo šajā rallijā tika izmantotas ziemas riepas, kas bija aprīkotas bez naglām. Viņiem bija grūti. Bet sportiskās cīņas gan parūpējās par fantastisku intrigu."


Foto: ewrc.cz

Par dalībniekiem:
Uz jautājumu, vai pie mums Latvijā starp dalībniekiem varētu būt kāds skaļāks uzvārds, Strokšs atzina, ka daži uzvārdi būs ļoti labi zināmi. ''Esmu pārliecināts, ka beigu rezultāts (ar dalībnieku sarakstu) būs labs. Jau šobrīd pilnīgi noteikti zinu, ka būs arī pāris skaļāki uzvārdi, taču, kamēr e-pastā nav pieteikums, tikmēr vēl par to negribētos runāt, bet izskatās ļoti labi. Jau šobrīd prieks skatīties, kādu valstu sportisti pārstāvēs mūsu ralliju. Jebkurā gadījumā būs labi. Viens uzvārds tiešām būs ļoti labi zināms," viltīgi nosaka Raimonds.


Foto: ewrc.cz

Par brīvprātīgo programmu:
Sarunas nobeigumā rallija organizators paslavēja brīvprātīgos. ''Brīvprātīgie piesakās ļoti aktīvi, par ko esmu priecīgs. Nezinu vēl precīzi, bet dažas pozīcijas jau ir aizpildītas. Manuprāt, tā ir lieliska iespēja redzēt, kā top rallijs no iekšienes. Pateikšu tā, ja es neorganizētu ralliju, noteikti ietu palīgā un pieteiktos kādai pozīcijai. Tas ir labs sākums kaut kam jaunam," nobeidz Strokšs.
Komentāri
rallijfans 11.01.2013 15:17
tiešam spriedze pieaug. biļetes jau nopirktaassss
Bils 10.01.2013 19:37
Intriga aug. Šodien izņēmu biļeti. Forši :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png