profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: visa Eurosport vadība iedegusies par mūsu posmu

Mārtiņš Jankovskis 29.12.2012 - 07:40 Strokšs: visa Eurosport vadība iedegusies par mūsu posmu
Raimonds Strokšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Līdz rallijam Liepāja - Ventspils, kas būs otrais Eiropas rallija čempionāta (ERC) posms, atlikušas vairs tikai 33 dienas. Lai uzzinātu pēdējos jaunumus saistībā ar gaidāmo ralliju, portāls Go4speed atkal sazinājās ar RA Motosport direktoru un rallija ''Liepāja - Ventspils'' organizatoru Raimondu Strokšu, kurš arī pastāstīja par pēdējiem jaunumiem.

Nesen biji Parīzē. Kāds bija tavs vizītes mērķis un kā tev tur gāja?
Parīzē gāja ļoti labi - biju aizbraucis uz IRC apbalvošanas ceremoniju. Varēja just, ka visa Eurosport vadība iedegusies par mūsu posmu, jo mani veda pie visām komandām. Protams, šādos pasākumos sanāca aprunāties gan ar dažādiem sportistiem, gan ar citu ralliju organizatoriem, gan arī ar komandu pārstāvjiem. Šis bija ļoti vērtīgs brauciens.


Gergo Szabo pieteicies rallijam Liepāja - Ventspils. Foto: ewrc.cz

Šobrīd jau parādās pirmie pieteikumi...
Jā, tagad sāk parādīties pirmie pieteikumi. Protams, paralēli vēl daudz sportistu raksta e-pastus un pārjautā dažādas nianses, detaļas, bet interese ir, un tas ir pats galvenais. Uzskatu, ka dalībnieku saraksts beigās būs labs.

Kā tev liekas, vai rallijā Liepāja - Ventspils dalībnieku saraksts būs kuplāks nekā pirmajā ERC posmā Austrijā?
Grūti to šobrīd teikt, jo pirmajā ERC posmā paralēli notiks vairāku valstu čempionāts, kas noteikti to dalībnieku sarakstu padara kuplāku. Eurosport saka, ka katru dienu viņi saņem vairākus e-pastus, tā kā interese ir. Pat tagad, aplūkojot mūsu pieteikušos dalībniekus, neviens no viņiem nebrauks Austrijā. Protams, vairums pieteikumu sāks parādīties pēc Austrijas posma, taču, vai pie mums būs vairāk braucēju vai mazāk, to grūti atbildēt. Protams, gribās, lai to ir vairāk.


Simone Tempestini pieteicies rallijam Liepāja - Ventspils. Foto: ewrc.cz

Vai ir interese arī no lielajām rūpnīcas komandām?
Ar rūpnīcas komandām viss notiek runāšanas līmenī, jo visi saprot, ka tā ir jauna ēra. Gandrīz visas vadošās komandas šobrīd gatavo jauno R5 modeli (S2000 aizvietotājs), kas būs gatavs tikai nākamā gada otrajā pusē, tāpēc, iespējams, no tāda viedokļa mūsu rallija norises laiks nav tajā labvēlīgākajā situācijā, jo esam pašā sākumā. Taču, kā ir, tā ir - nav ko sūdzēties. Bet sarakste notiek, un tas ir labi.

Pie kā šobrīd tiek visvairāk strādāts?
Grūti visu izstāstīt. Pat nezinu, no kura gala sākt (smejas). Bet principā tagad darbs ir pie komplektēšanas - kas, kur, cikos, ko aizvest, kam aizvest, kurā postenī un tā varētu turpināt ilgi un dikti. Bet tā, ka viss jau būtu pabeigts un tagad gaidām tikai dalībniekus, tā gan nav. Paralēli visam kopā ar Jāni Krastiņu gatavojos doties vizītē uz pirmo ERC posmu Austrijā, kur arī turpināsim runāt ar potenciālajiem mūsu posma braucējiem, komandām.  


Šobrīd lidostā Rīga aplūkojams šis auto. Foto: lvrally.com

Nesen tika paziņots, ka 2013. gadā notiks arī rallijs Talsi. Vai paralēli Liepāja - Ventspils rallijam strādājat arī pie šī rallija organizēšanas?
Nē. Ar to esam tik tālu, cik mums izdevās to visu sakārtot, lai tas posms būtu ielikts kalendārā. Pagaidām tam nav laika. Par to domāsim un sāksim strādāt uzreiz pēc šī Liepāja - Ventspils rallija.


Rallijam tomēr pieteikusies arī ukraiņu Playboy modele Inessa Tuškanova. Foto: ewrc.cz

Sarunas nobeigumā Raimonds atklāja, ka tagad sākusies brīvprātīgo programma, ar kuru var iepazīties šeit. "Piektdien publicējām LRČ 1. un 2. posma nolikumu, līdz ar to tagad arī sākusies pieteikšanās Latvijas čempionātam. Svarīgi atcerēties, ka līdz 1. janvārim pieteikšanās rallijam būs lētāka. Ar šo piešķirto atlaidi, manuprāt, jau var nosegt dzīvošanas izdevumus, tāpēc iesaku negaidīt līdz pēdējam brīdim un pieteikties laicīgi. Tāpat arī skatītāju biļetes līdz 1. janvārim ir vēl ar 45% atlaidi.

Ar šī brīža dalībnieku sarakstu var iepazīties šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png