profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Okartes Autosporta Akadēmija jaunajā sezonā plāno aizvadīt arī kādu WRC posmu

Mārtiņš Jankovskis 27.12.2012 - 12:57 Okartes Autosporta Akadēmija jaunajā sezonā plāno aizvadīt arī kādu WRC posmu
Šī gada OAA uzvarētājs Emīls Blūms. Foto: Rihards Baumanis/go4speed

Straujiem soļiem tuvojas jaunā Latvijas rallija un rallijsprinta sezona. Lai noskaidrotu, kas jauns Okartes Autosporta Akadēmijas (OAA) nometnē, portāls Go4speed sazinājās ar OAA preses sekretāru Mārtiņu Dzenīti, kurš pastāstīja svaigākos jaunumus.

''Okartes Autosporta Akadēmijas (OAA) rallija komandu sezonu sāks ar ralliju Alūksne. Tajā rallijā piedalīsies šī gada OAA uzvarētājs Emīls Blūms, šī gada R2 čempions Ralfs Sirmacis un vēl viens jauns sportists, kuru vēl oficiāli negribu saukt vārdā. Tas oficiāli tiks paziņots OAA komandas prezentācijas pasākumā,'' iesāk Mārtiņš Dzenītis. Tikmēr, kā liecina autorally.lv pieejamā informācija, tad rallijā Liepāja-Ventspils trešais komandas pilots, kurš startēs zem OAA karoga, ir Kristaps Feldmanis.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

''Šī gada OAA dalībnieks Kārlis Nebars nākamgad turpinās braukt rallijā, taču ne mūsu komandā, jo viņa vecums vairs neļauj startēt OAA. Cik zinu, tad viņš turpinās braukt rallijsprintā ar Subaru automašīnu. Otrs šī gada mūsu komandas dalībnieks Mārcis Ķenavs ir tas sportists, kuru mēs noteikti paturam savā redzeslokā. Mēģināsim viņam palīdzēt un atrast kaut kādu finansējumu, lai arī viņš varētu turpināt braukt rallijā. Cik sapratu no paša Mārča, tad arī viņš aktīvi strādā pie finanšu piesaistes, lai varētu startēt jau Liepāja-Ventspils rallijā,'' turpian Dzenītis, kurš piebilda, ka mašīnas sportistiem būs tās pašas, kas šajā sezonā, tikai tām visām būs uztaisīts pilns rebilds (apkope).


Emīls Blūms rallijā Latvija 2012.
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Ja šogad Ralfs Sirmacis paralēli startiem Latvijas rallijā brauca arī rallijsprintā un dažos Igaunijas posmos, tad nākamgad plānojas, ka arī pārējie OAA dalībnieki brauks vairākos rallijos. ''Nākamgad plānojam, ka OAA komanda brauks vairākos rallijos nekā šogad. Ja šogad vairākos rallijos brauca tikai Sirmacis, tad nākamgad ceram, ka to darīs visi mūsu komandas braucēji. Ir plānā startēt rallijsprintā, rallijā un kādos Igaunijas vai Lietuvas čempionāta posmos,'' saka Mārtiņš.


Kristaps Feldmanis nākamsezon Subaru nomainīs pret Ford Fiesta. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Taču, ja visas kārtis sakritīs un tiks atrasts nepieciešamais budžets, tad, iespējams, kādu OAA ekipāžu mēs redzēsim arī kādā WRC posmā. ''Strādājam pie tā, lai kāds no jauniešiem varētu izbraukt kādā WRC posmā, lai varētu salīdzināt savus spēkus ar citiem jauniešiem, taču, protams, tas viss prasa lielus līdzekļus. Piemēram, tāds Somijas WRC posms vienai ekipāžai izmaksā 25 000 latu, taču darīsim, ko varēsim.''


OAA rallija komanda. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

''Runājot par sezonas budžetu, tad tas ir palicis tāds pats, taču nākamgad vairāk gribam pievērst uzmanību tieši tām atlases kārtām. Ja šogad tāds izteikts uzsvars bija uz rallija komandu, tad nākamgad gribam lielāku uzmanību veltīt tieši apmācībām. Lai nav tā, ka beigās pie balvas tiek tikai viens, tāpēc gribam, lai vairāk zināšanu gūst vairāki braucēji.''

Lai arī šobrīd vēl nav zināms, kādi būs jaunās OAA atlases noteikumi, skaidrs ir viens - OAA būs arī nākamgad. ''Jā, arī 2013. gadā OAA turpināsies tālāk. Uzstādījums joprojām paliek tas pats, ka mēs meklējam Latvijā jauno talantīgo braucēju, kuram ir ambīcijas un mērķi braukt tālāk pat Latvijas čempionātu. Droši vien Akadēmija nedaudz pamainīsies, bet par to nedaudz vēlāk,'' nobeidz Dzenītis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png