profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kur palika rallijs Latgale?

Mārtiņš Jankovskis 19.12.2012 - 19:04 Kur palika rallijs Latgale?
2011. gada Latgales rallijā startēja arī Valts Zvaigzne. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Oktobra beigās, kad tika publicēts LAF Ralija komisijas 2013. gada sacensību kalendārais plāns, sākotnēji bija plānots, ka pirmais vasaras rallija posms notiks jūnija vidū Latgalē. Līdz šim parasti vasaras rallija sezona maijā iesākās ar ralliju Talsi, bet, ņemot vērā, ka Talsu rallija organizētāji strādā arī pie Liepāja-Ventspils ERC posma organizēšanas, sākotnēji tika nolemts, ka Talsu rallijs 2013.gadā nenotiks.

Taču laikam ritot, domas mainījās un jau parādījās runas, ka Talsu rallijs tomēr varētu notikt. Un tā arī notika, jo nesen, kad tika publicēts 2013. gada rallija nolikums, rallija kalendārā kā pirmais vasaras posms tika iekļauts Talsu rallijs, bet rallijs Latgale no kalendāra pazuda. Plašāku ieskatu tam, kāpēc pazuda Latgales rallijs, sniedz rallija ''Latgale 2013'' preses dienesta vadītāja Dace Janova.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pieteikums šī rallija rīkošanai 2013. gadā tika iesniegts, jau apstiprinot 2012. gada kalendāru, tātad 2011. gadā. Tomēr konkrēta datuma noteikšanu Latvijas Automobiļu federācija atlika līdz 2012. gada oktobrim. Retorisks jautājums - vai ir vajadzīgi divi gadi, lai varētu pieņemt lēmumu par rallija norises datumu?" nesaprašanā ir Gatis Vecvagars, rallija ''Latgale" organizators.

Taču, neskatoties uz LAF rallija komisijas lēmumu, Latgale rallija organizatori bija spiesti pieņemt visnotaļ nepopulāru lēmumu. ''Vispirms jau Lietuvas rallija komisija kā sava čempionāta posmu Latvijā izvēlējās ralliju ''Sarma" Gulbenē, bet Igaunijas posms norisināsies rallijā ''Kurzeme". Papildus tam Lietuva nevēlas mainīt jūnijā notiekošā ''Saules" rallija datumu, bet Igaunijā šajā pat mēnesī notiek rallijs, kurš sākotnēji nebija plānots."


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Ņemot to visu vērā, skaidrs, ka iespējamie ''Latgales" rallija dalībnieki būtu pamatā Latvijas rallija čempionātā startējošie sportisti (rallijā ''Latvija 2012" tādi bija 18), iespējams, klāt nāktu vēl daži rallijsprinta un daži ārvalstu braucēji, izņemot Krievijas sportistus, jo arī Krievijā jūnijā norisinās rallija sacensības. Šāds prognozējamais dalībnieku sastāvs vairs nav interesants ne rīkotājam, ne skatītājiem, ne pašiem braucējiem, tāpat arī rallija norises reģionam.''

Gatis Vecvagars atzīst, ka Latgalē šo pasākumu tiešām gaidīja jau no 2011.gada vasaras, taču nekā. ''2012. gadā rallijs ''Latgale" nenotika, jo pēc rotācijas principa, kas Latvijas rallija čempionātā tika ieviests no pagājušā gada, tika nolemts ''Latgales" ralliju izlaist, lai dotu iespēju Latvijas posmam Igaunijā. Savukārt Igaunijas posma statuss šogad tika piešķirts Madonas rallijam, kurš diemžēl neattaisnoja uz to likto atbildību un pienākumus, un kura organizatoriskais līmenis varēja būt stipri augstākas kvalitātes, ņemot vērā Latvijas rallija augsto kopējo organizatorisko līmeni".


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Gatis ir nesaprašanā, kāpēc dažiem pēc rotācijas principa jāgaida vairāki gadi, bet citi tikmēr vienā gadā var rīkot pat trīs rallijus. ''Veidojot 2013. gada LRČ nolikumu, citi rallija rīkotāji, neskatoties uz rotācijas nosacījumiem, ieguva tiesības organizēt veselus trīs čempionāta posmus. Jāņem vērā arī tas, ka nevienā citā Latvijas reģionā, īpaši Latgalē, maijs kā rallija norises mēnesis neder rallijam izmantojamo ceļu stāvokļa dēļ. Pie tam sportistiem tiek atņemta iespēja sacensties jaunos un nepazīstamos ātrumposmos, jo pašreiz lielākā daļa Latvijas rallija čempionāta posmu notiks vienā reģionā - Kurzemē."

''Ļoti atvainojos visām iesaistītajām personām, draugiem, uzņēmumiem, organizācijām, it īpaši Latgales reģiona pašvaldībām, kas ticēja un ieguldīja savu darbu, laiku un līdzekļus, lai rallijs „Latgale 2013" notiktu. Un atvainojos es, kā rallija ''Latgale" organizators, bet ne kā LAF rallija komisijas loceklis..."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png