profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pieaug iespējamība Liepāja - Ventspils rallijā redzēt bijušo F1 pilotu

Mārtiņš Jankovskis 15.12.2012 - 17:02 Pieaug iespējamība Liepāja - Ventspils rallijā redzēt bijušo F1 pilotu
Roberts Kubica. Foto: motorsportsforum.com

Komandas un piloti turpina aktīvi gatavoties jaunajai rallija sezonai. Pirmais no Starptautiskā mēroga rallijiem sagaidāms jau pavisam drīz - 3.-5. janvārī Austrijā, kad tiks dots starts sezonas pirmajam Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmam.

Šobrīd daudzi spēcīgie braucēji vēl domā, kur un cik daudz posmos braukt (ERC vai WRC), tāpēc uz doto brīdi viņu plāni nav zināmi. Kā ziņo prestižais Autosport, tad pastāv ļoti liela iespējamība, ka poļu sportists Roberts Kubica pirmo reizi karjerā ar Regional Rally Car (RRC) Ford Fiesta automašīnu varētu aizvadīt pilnu rallija sezonu, startējot tieši ERC čempionātā.


Pēdējā rallijā Kubica brauca ar Citroen C4 WRC automašīnu. Foto: elcuentakilometros.com

M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons apstiprināja, ka sarunas ar Kubicu notiekot. ''Protams, mēs ļoti gribētu nākotnē strādāt kopā ar Kubicu. Viņš ir talantīgs pilots, kurš ir ātrs pie jebkuras automašīnas stūres. Viņa pēdējie starti tikai pierāda to, cik viņš ir ātrs pie rallija mašīnas stūres. Mēs ar viņu veicam pārrunas, taču pagaidām neko vairs nevaru pateikt,'' saka M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons.


Ģiandomeniko Basso pie Ford Fiesta RRC automašīnas stūres. Foto: ewrc.cz

Iepriekšējās mašīnās, ar kurām Kubica brauca, izņemot pēdējo Citroen, bija manuālā ātrumkārba, kas apgrūtināja poļu braucēja darbību pārslēgt ātrumu, jo viņa roka pēc smagās avārijas vēl nav pilnībā atveseļojusies. Pēdējā Pasaules motoru sportu padomes sēdē M-Sport pēc tikšanās ar FIA panāca to, ka gadījumā, ja Kubica izlems startēt ERC, tad viņa Ford Fiesta RRC automašīna tiks pārveidota tā, lai atvieglotu ātrumu pārslēgšanu, kurus sportists varētu pārslēgt, izmantojot lāpstiņas zem stūres.


Foto: rallye-sport.fr

Tikmēr Eurosport Events direktors Fransuā Ribeiro atzina, ka būtu ļoti priecīgs, ja Kubica izlemtu startēt ERC. ''Tas būtu jauki, ja viņš startētu ERC. Viņš jau ir pierādījis to, ka var būt ļoti ātrs rallija braucējs. Viņš noteikti būtu ERC seriāla zvaigzne, kā arī sīvās konkurences rezultātā viņš iekrātu lielu pieredzi,'' tā Ribeiro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png