profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns, iespējams, nākamsezon nebrauks rallijā

Mārtiņš Jankovskis 26.11.2012 - 18:29 A.Neikšāns, iespējams, nākamsezon nebrauks rallijā
Andis Neikšāns. Foto: Guntars Stupelis

24. novembra vakarā viesnīcā Maritim notika LAF rallija sezonas noslēguma balle, kurā ātrākie braucēji tika pie godam nopelnītām balvām. Šī bija tā reize, kad rallija braucēji ierastos kombinezonus un ķiveres nomainīja pret uzvalkiem, bet viņu dāmas, savukārt, bija tērpušās skaistās vakarkleitās. Pasākums, kuru vadīja Valdis Melderis un Līga Stirna, bija ļoti sirsnīgs un svinīgs, kura laikā valdīja patīkama un jautra atmosfēra.

Pēc balvu pasniegšanas ceremonijas visi klātesošie sēdās pie galdiem, bet vēlāk rallija čempioni ar saviem palīgiem piedalījās divās spēlēs (krustvārdu mīklas minēšana un sagriezta 2013. gada kalendāra līmēšana). Pēc tam pasākuma otrajā daļā notika dejas un dažādas sarunas, kuras ilga līdz pat rītam.

Protams, šādā pasākumā, kad vienkopus piedalās tik daudz braucēju, nevarēja laist garām iespēju, lai uzzinātu braucēju plānus nākamajai sezonai, tādēļ portāls Go4speed uzrunāja vairākus rallija braucējus, lai noskaidrotu, kas kuram braucējam padomā.

''Plāns ir, ka jābrauc. Braukšu ar to pašu mašīnu un ar to pašu stūrmani,'' saka Aivis Egle. ''Turpināsim braukt tepat Latvijā. ERC Latvijā? Uz to posmu personīgi es skatos diezgan skeptiski, jo finansiālajā ziņā tas viss būs ļoti dārgi. Uzskatu, ka rīkot divus posmus tik īsā momentā nav pareizi.''


Vasīlijs Grjazins (vidū). Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pirmo reizi esmu tādā pasākumā un man šeit viss ļoti patīk. Uzvarējām arī konkursā, tāpēc viss ir labi. Lieliska atmosfēra. Esmu priecīgs. Nākamgad, visticamāk, brauksim ERC čempionātā, taču noteikti, cik varēsim, tik arī brauksim Latvijā, jo man te patīk. Jā, nākamgad mums būs tā pati mašīna,'' saka Vasīlijs Grjazins, kurš šogad palika nepārspēts R4 klasē. 

''Ļoti jautrā garastāvoklī bija Miks Ernstsons ar savu stūrmani Rihardu Rāviņu un Jānis Dūcis. Uz jautājumu, kādi ekipāžu nākamā gada plāni, uz ko visi nekavējoties atbildēja. ''Plānojam ar jauno Fiesta R5 modeli braukt WRC čempionātā, bet pieļaujam, ka budžets varētu nesanākt un tāpēc turpināsim braukt Latvijā (Veselīgi un ilgi smiekli). Nu vismaz mēs (Ernstsons/Rāviņš) sāksim braukt ziemas rallija sezonu un tad jau skatīsimies tālāk.'' Tikmēr Dūcis sarunas laikā atzina, ka esot pārdevis savu automašīnu un šobrīd vēl savus nākotnes plānus nezinot.

''Lielisks pasākums ar interesantām spēlēm. Tiešām patika un izbaudījām to. Vēl nezinām, kur brauksim nākamajā sezonā. Gribu nākamgad braukt ar jaudīgāku mašīnu, kā, piemēram, S2000, taču šobrīd viss atduras pret finansēm. Šobrīd strādāsim un meklēsim līdzekļus, lai varētu braukt ar jaudīgāku mašīnu. Pēc tam domāsim, kur brauksim. Noteikti centīsimies kādu posmu nobraukt arī Latvijā, jo mums te patīk,'' saka Kaspars Koitla, kurš Afterparty Kaļķu vārtos pierādīja, ka bez ātras braukšanas viņš prot arī labi dejot.


Šī gada ātrākie N4 klases braucēji. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tikmēr neziņā par nākamā gada plāniem bija divi vadošie Latvijas rallija braucēji Jānis Vorobjovs un Andis Neikšāns. Ja Vorobjovs atzina, ka šobrīd vēl nezina, kur startēs (šobrīd Jānis būvē jaunu Evo X automašīnu, kuru viņš esot iegādājies no kāda latviešu sportista), tad Neikšāns piebilda, ka, iespējams, viņš nākamgad nemaz nebrauks. Uz jautājumu, kāpēc tā, Andis atzina, ka, ja braukšanai nepieiet nopietni (domāts braukt visu čempionātu), tad neesot jēgas nemaz to sākt. Jācer, ka Anda gadījumā tomēr viss atrisināsies un mēs viņu nākamgad tomēr redzēsim braucam trasē, nevis stāvot tās malā.

Paldies visiem braucējiem par jaunumiem un visiem veiksmīgus startus 2013. gada sezonā.

Drīzumā portāls piedāvās interesantu rakstu, kurā varēs uzzināt, kuram rallija braucējam labāk patīk blondīnes, kurš ir rekordists pārsniegtajā ātrumā, kuram labāk patīk braukt ar ragaviņām un daudz ko citu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png