profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ierosina krimināllietu par Sāremā rallijā notikušo avāriju, vainīgajiem draud cietumsods

Mārtiņš Jankovskis 09.11.2012 - 07:52 Ierosina krimināllietu par Sāremā rallijā notikušo avāriju, vainīgajiem draud cietumsods
Foto: gobbledygooknews.wordpress.com

Nesen Igaunijas prokuratūra nāca klajā ar paziņojumu, ka saistībā ar šī gada Sāremā rallija notikumiem otrās dienas pirmajā ātrumposmā, kad Jevgēņija Rogova ekipāža lielā ātrumā ieskrēja skatītājos, ir ierosināta krimināllieta.

Kā ziņo portāls rally.ee, tad krimināllieta ir ierosināta, pamatojoties uz Igaunijas Republikas kriminālkodeksa 119. pantu (par smagu kaitējumu nodarīšanu veselībai aiz neuzmanības). Šīs izmeklēšanas gaitā prokuratūra centīsies noskaidrot, vai bija kaut kādi rallija drošības pārkāpumi no organizatoru puses.

Minētais pants vēsta, ka nolaidīgi radot nopietnus miesas bojājumus, vainīgie var tikt sodīti ar naudas sodu vai brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Ja nolaidības rezultātā smagus miesas bojājumus gūst divas vai vairākas personas, tad krimināllikums paredz trīs gadu cietumsodu.


Foto: almrally.ru

Atgādināsim, ka rallija preses sekretārs Margus Kīvers pēc rallija portālam Go4speed pastāstīja, ka kopumā cieta desmit cilvēki, no kuriem vissmagāk cieta 20 gadus vecs latvietis, kurš ar dažādiem lūzumiem ar helikopteru tika nogādāts Tallinas slimnīcā.

Kā pēc negadījuma igauņu laikrakstam Õhtuleht pastāstīja rallija vadītājs Gabriels Murseps, tad šajā vietā visas drošības normas esot bijušas kārtībā, jo arī ''0'' ekipāža nav izteikusi nekādas pretenzijas. Taču jāpiebilst, ka līdz šim brīdim ne Igaunijas autosporta federācija, ne rallija komisija pēc šī negadījuma nav sniegusi nekādus oficiālus paziņojumus vai skaidrojumus...

Tikmēr avārijā iesaistītais pilots akmeni met organizatoru dārziņā. ''Bija liels ātrums, taču bremzes uz mīkstā seguma nenostrādāja pietiekami labi. Mēs zaudējām kontroli un noskrējām no ceļa. Cilvēki bija ļoti tuvu ceļam, un tieši mums priekšā. Domāju, ka tā tās lietas nedrīkst organizēt. Un šis ir piemērs tam. Neko nevarēju izdarīt, jo mašīna zaudēja kontroli,'' savu avāriju portālam err.ee komentēja Rogovs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png