profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs Racing: Pašu kļūdu dēļ zaudējām trīs titulus

Mārtiņš Jankovskis 18.10.2012 - 13:11 Vorobjovs Racing: Pašu kļūdu dēļ zaudējām trīs titulus
Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Ar dažādām sajūtām Sāremā rallijs beidzās divām latviešu ekipāžām - Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam un Edgaram Balodim/Ivo Pūķim. Lai arī sezonas nobeigumā abas minētās ekipāžas izcīnīja godpilnās vietas savās klasēs, tikai Baloža ekipāža bija apmierināta par visiem 100%.

''Otrās dienas pirmais posms nesanāca, kā gribētos, jo mēs šeit sev, salīdzinot ar pagājušo gadu, zaudējām desmit sekundes, kas ir pilnīgs kosmoss. Tas mūs nedaudz izsita no sliedēm, un vēlāk jau nākamajā posmā mašīnas motoram sāka strādāt tikai trīs cilindri. Papildus tam vēl arī pārsitām mašīnas riteni. Tajā brīdī bija doma braukt līdz galam un pacīnīties kopvērtējumā par otro vietu, taču motors neizturēja un bijām spiesti izstāties," Sāremā rallija otrās dienas notikumus atceras Guntars Zicāns.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

''Var teikt, ka šī sezona ir norakstīta uz pašu kļūdām. Protams, daudzi priecājas par kopvērtējumā izcīnītajām otrajām vai trešajām vietām N4 klasē, taču mūsu mērķis un uzstādījums bija viens - čempiontituls, ko diemžēl neizdevās izcīnīt. Traģisks sezonas nobeigums, lai neteiktu vairāk. Trīs pēdējās sacensības un trīs izstāšanās. Šī iemesla dēļ pazaudējām trīs pirmās vietas (Latvijas un Igaunijas N4 grupā un absolūtajā Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējumā). Bēdīgi, ko lai saka."

Jautājot par Guntara turpmākajiem plāniem, sportists atzina, ka jāpaiet laikam, lai tiktu pieņemts gala lēmums. ''Pats apsveru jautājumu par karjeras beigšanu, bet ir nedaudz jāpaiet laikam un tad tiks pieņemts lēmums," tā Zicāns.

Pavisam citā noskaņojumā šo sezonu pabeidza Balodis/Pūķis, jo ekipāža izcīnīja gan pirmo vietu E10 klasē, ka arī trešo vietu NEZ čempionāta 2WD klasē. ''Sāremā rallijs aizritēja labi, ja vien nebūtu izlīduši tie tehniskie niķi. Šajā posmā mērķis bija cīnīties arī par pašu pjedestālu rallija ieskaitē, taču šoreiz nesanāca. Neskatoties uz cerēto rezultātu šajā rallijā (piektā vieta), no iegūtajiem punktiem esam izcīnījuši Igaunijas zeltu E10 klasē," sarunā ar portālu Go4speed atklāj Edgars Balodis.


Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Foto: No komandas privātā arhīva

''Rallijs iesākās ne pārāk veiksmīgi, jo pirmajā dienā mašīnas  motorā parādījās burbulis, kā arī pilsētas posmā uzrāvām pa apmalēm un neatgriezeniski nopostījām ritošo daļu, tāpēc atlikušos posmus nācās braukt ar šķību un greizu mašīnu. Arī otrajā dienā motors īsti neklausīja, tāpēc, manuprāt, tikai vienu posmu sanāca nobraukt daudzmaz labi."

Uz jautājumu, vai jau sezonas sākumā mērķis bija Igaunijā cīnīties par uzvaru savā klasē, Edgars atzina, ka tikai pēc otrā rallija ekipāža nolēma braukt pilnu Igaunijas čempionātu. ''Sezonas sākumā, ja godīgi, nebija mērķis braukt Igaunijā un cīnīties par absolūto kopvērtējumu, taču pēc otrā rallija sapratām, ka tur var cīnīties par sezonas kopvērtējumu, jo tā E10 klase Igaunijā ir ļoti populāra, ko arī apliecināja Sāremā rallijs, jo uz starta šajā klasē izgāja 25 ekipāžas.''


Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Foto: No komandas privātā arhīva

Jautāts par ekipāžas nākamā gada plāniem, Balodis atzina, ka pagaidām šis jautājums ir miglā tīts. ''Par nākamo gadu vēl īsti nezinām. Ja izrādīsies, ka daži Latvijas posmi tiks rīkoti kopā ar Lietuvas čempionātu, tad skatīsimies abu čempionātu virzienā. Par Igauniju vēl nezinu, jo it kā jau esam izcīnījuši titulu tajā klasē.... Mašīnu arī vēl nav doma mainīt, tāpēc pagaidām nezinu. Protams, jāskatās, kā sanāks savākt budžetu un tad varēs domāt, kur braukt," nobeidz Balodis, kurš piebilst, ka kopumā sezona atzīstama par veiksmīgu.

Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējums pieejams šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png