profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas rallija čempionāta posms Latvijā notiks februāra sākumā

Mārtiņš Jankovskis 16.10.2012 - 16:09 Eiropas rallija čempionāta posms Latvijā notiks februāra sākumā
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Otrdien, 16.oktobrī, oficiāli tika paziņots, ka no 1. līdz 3. februārim Liepājas, Ventspils un Kuldīgas ceļos pirmo reizi Latvijā un arī Baltijā tiks aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrais posms - rallijs ''Liepāja-Ventspils''. Rallija starts un pirmā diena notiks Liepājā, bet otrā un trešā diena pakāpeniski pārcelsies uz Ventspils un Kuldīgas pusi.

''Esam ļoti priecīgi, ka kalendārā ir Latvija,'' saka "Eurosport Events" pārstāvis Antonello Lodoletti ''Kopā ar Raimondu Strokšu tika ieguldīts smags darbs. Paralēli sarunām ar Raimondu, šajā skaistajā valstī tikāmies arī  vietējiem varas pārstāvjiem. Ceram, ka šis būs lielisks pasākums ar lieliskām translācijām visā pasaulē. Latvijas rallijs tiks translēts "Eurosport" kanālā 59 valstīs, kā arī, izmantojot gan planšetdatoros, gan jaunās modernās ierīcēs, šim rallijam speciālās aplikācijās varēs līdzi sekot visā pasaulē. Ceru, ka video materiālos varēsim iekļaut skaistos Latvijas skatus. Jau tagad dažus posmus kopā ar TV komandu esmu redzējis, un tie ir skaisti."


Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

''Četrus gadus cītīgi strādājām, ieguldījām lielas pūles, līdz pagājušā gada novembrī saņēmu pirmo e-pastu no "Eurosport Events", un tā viss aizgāja. Lai arī daudzi neticēja, mēs to paveicām, tāpēc liels paldies, kuri palīdzēja un ticēja. Šī ir loterijas biļete ar pilnu lozi. Darīsim visu, lai atstātu par sevi labu iespaidu un lai mēs varētu iekļūt arī 2014. gada kalendārā, kas būs ļoti grūti," saka Raimonds Strokšs.


Raimonds Strokšs un Antonello Lodoletti. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Tikmēr rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš atklāja, ka šis ERC posms tiks savienots kopā ar Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmiem. „ERC posma ietvaros notiks pirmie divi LRČ etapi. Piektdien un sestdien notiks pirmais etaps, bet svētdien - otrais etaps. Tas būs labāk un atraktīvāk gan skatītājiem, gan arī dalībniekiem. Ja kādam dalībniekam kaut kas nesanāks pirmajā etapā, tad viņam būs visas iespējas sevi pierādīt otrajā etapā," nobeidz Jānis, kurš piebilda, ka ERC kopējās distances garums būs ap 240 kilometriem.

Kā konferencē atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve, tad valdība šim pasākumam ir piešķīrusi 140 000 latus pasākuma licences iegūšanai.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png