profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lielā iespēja kļūt par Anda Neikšāna stūrmani

Mārtiņš Jankovskis 10.10.2012 - 07:45 Lielā iespēja kļūt par Anda Neikšāna stūrmani
Andis Neikšāns. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Septembra beigās LMT rallija komandas ekipāža nāca klajā ar negaidītu paziņojumu - pēc šīs sezonas atvadas autosportam nolēmis teikt Anda Neikšāna stūrmanis Pēteris Dzirkals. Lai arī gan Andis, gan Pēteris sadarbību vēlējās beigt ar izcīnītu uzvaru rallijā Latvija, diemžēl pēc 4. ātrumposma finiša Neikšāns bija spiests paziņot, ka sprandas savainojuma dēļ viņa ekipāža ir spiesta izstāties.

Nu jau rallijs kā labu laiku beidzies, arī emocijas norimušas. Lai arī līdz nākamajai sezonai vēl ir daudz laika, Andis jau šobrīd uzsācis darbu pie jaunā stūrmaņa meklēšanas. Sarunā ar portālu Go4speed pilots atzīst, ka par viņa stūrmani var kļūt gandrīz jebkurš interesents.

Uz jautājumu, vai Pētera lēmums par aiziešanu no rallija Andim bija liels pārsteigums, LMT rallija komandas pilots saka: ''Mēs jau to ar Pēteri bijām izrunājuši (par sadarbības pārtraukšanu) tuvu sezonas sākumam, tā kā viss jau bija zināms. Uzskatu, ka tas ir loģisks lēmums. Ja cilvēkam ir maz brīvā laika, daudz darba un vēl ģimene, tad jāsaprot, ka rallijs paņem daudz laika, kā rezultātā cieš gan ģimene, gan darbs," iesāk Andis Neikšāns.


Andis ar Pēteri Igaunijas rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

''Kopā bijām pavadījuši daudz laika, kurā spējām ļoti labi sastrādāties un bijām sasnieguši ļoti labus rezultātus. Par to liels Paldies jāsaka Pēterim, kurš ir devis milzīgu ieguldījumu komandas darbībā un attīstībā. Bet nu šis process ir beidzies un tagad jau dzīvojam ar skatu nākotnē."

Jautāts, vai ir kaut kādas idejas par jauno stūrmani, Andis turpina. ''Protams, kaut kādas idejas un domas ir, taču līdz galam ne ar vienu nekas nav norunāts. Līdz ar to šobrīd jebkurš interesants var pieteikties un, ja visi apstākļi un kārtis sakrīt, tad viņš var būt par manu stūrmani."


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Protams, daudzus noteikti interesēs jautājums, kādam tad jābūt potenciālajam kandidātam. Andis min, ka katrs gadījums būtu jāizskata atsevišķi. ''Kāds ir šis kandidāts, tas ir ļoti individuāli. Skaidrs ir tas, ka mēs dzīvojam reālajā pasaulē, kur viss, it sevišķi autosportā, ir saistīts ar finansēm, tāpēc praktiski var uzskatīt tā, ja cilvēks ir bez priekšzināšanām stūrmaņa amatā, tad šajā gadījumā saruna var veidoties tad, ja cilvēks ir gatavs iesaistīties un palīdzēt komandai sponsorēšanās jomā. Jāsaprot, ka, lai iemācītu jauno stūrmani pareizi lasīt stenogrammu, ir jāveic daudz treniņu, kas prasa gan laiku, gan arī līdzekļus."

''Bet, ja ir cilvēks bez šīs sadaļas, kas saistīta ar sponsorēšanu, tad jau viņam ir jābūt ar priekšzināšanām. Bet katrs gadījums ir individuāls un runājams."


Madonas rallijā Neikšāna stūrmanis bija Māris Jēkabsons. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Nākamās sezonas plānus Andis vēl negribēja atklāt. ''No braukšanas viedokļa šī sezona ir beigusies, tāpēc šobrīd jau dzīvojam ar skatu par nākamo sezonu. Kopējos komandas plānus vēl nevaru atklāt, bet domāju, ka būs ļoti interesanti. Ja runājam par nākamā gada startiem, tad mums vienmēr uzdevums ir braukt un būt vieniem no vadošajiem Latvijā, kā arī startēt pasaulē. Tās ir gan komandas, gan arī sponsoru domas, tāpēc šī sadaļa arī uz nākamo gadu paliek nemainīga. Cik daudz un kur brauksim, to šobrīd grūti teikt," nobeidz Andis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png