profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zicāns: Trūkst vārdu...

Mārtiņš Jankovskis 02.10.2012 - 07:53 Zicāns: Trūkst vārdu...
Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Vorobjovs Racing

Aizvadīts viens no sarežģītākajiem rallijiem šajā gadā - rallijs ''Latvija 2012''. Varbūt tas nebija tas sarežģītākais ceļu ziņā, taču laikapstākļi braukšanu padarīja ļoti sarežģītu, tāpēc finišu sasniedza tikai 31 ekipāža.

Visātrākais šajā posmā bija Jānis Feldmanis ar Anriju Jessi, kuri par 50 sekundēm apsteidza Kaspara Koitlas ekipāžu. "Vietām tiešām riskējām vairāk nekā visā iepriekšējā sezonā kopā. Īpaši sarežģīta bija rallija otrā diena, kad visu iepriekšējo nakti lijušais lietus, kas turpinājās arī nākamajā dienā, labos Kuldīgas puses ceļus bija pārvērtis līdz nepazīšanai. Vārdu sakot, īsts Kuldīgas rudens. Dažos līkumos auto slīdēja tā, ka kājām ejot, droši vien tur pat nostāvēt nevarētu," pēc rallija portālu informēja sportista preses pārstāve Dace Janova.


Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed 

Uz jautājumu, kāda bija ekipāžas taktika pēdējā 34 kilometrus garajā posmā, Jānis Feldmanis turpina: "Pirms pēdējā ātrumposma sapratām, ka nav kur skriet, jo no tuvākā sekotāja esam atrāvušies gana tālu. Nolēmām braukt mierīgāk, taču ātri vien bijām spiesti atgriezties savā iepriekšējā tempā, jo, braucot nedaudz lēnāk, sāka parādīties kļūdas un neprecizitātes. Kopumā viss bija perfekti - gan pilota un stūrmaņa sadarbība, gan riepu izvēle, gan mehāniķu darbs, sagatavojot automašīnu sacensībām," tā Feldmanis.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns septītā posma priekšpēdējā līkumā. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed  

Gaužām bēdīgi šis posms beidzās Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam, kuri, būdami pārliecinoši līderi, pieļāva kļūdu un izstājās. ''Divos vārdos sakot - ekipāžas kļūda, jo izdomājām braukt ātrāk. Trūkst vārdu, jo, cik tur trūka, lai mierīgi nobrauktu līdz galam un... Pēc sitiena ar nolauzto riteni spējām posmā uzrādīt ātrāko laiku, taču pēc posma bijām spiesti izstāties. Jā, pēdējais rallijs mums šogad būs Igaunijā, kur jācer, ka izdosies parādīt savu labāko sniegumu," pēc izstāšanās portālam atzina Guntars Zicāns, pēc kura sarunas varēja noprast, ka Guntars, visticamāk, pēc šīs sezonas beigs savu autosportista karjeru.


Mārcis un Andris Ķenavi. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed  

Pavisam cits noskaņojums bija Mārcim Ķenavam un Armandam Ķenavam, kuri palika nepārspēti R2 klasē. ''Forši gāja, tikai žēl, ka lija lietus. Kopumā šis rallijs bija sarežģīts, jo bija mainīgi tempi. Arī pēdējais posms bija sarežģīts, jo bieži mainījās trases konfigurācija un temps - no ātra uz lēna un otrādi. Šis ir mans pirmais rallijs šogad, kurā neiebraucu grāvī, ar ko arī, iespējams, izskaidrojams šis labais rezultāts (smejas). Visos iepriekšējos rallijos diemžēl sanāca iebraukt vai nu kokos vai arī grāvjos, taču šoreiz viss izdevās bez lielām kļūdām un šeit arī ir rezultāts,'' pēc finiša atzina Mārcis Ķenavs.


Šī gada N4 klases čempioni - Kaspars Koitla un Andres Ots. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed   

Priecīgs bija arī šī gada N4 klases čempions Kaspars Koitla. ''Rallijs bija ļoti labs. Pirmajā dienā pieļāvām kļūdas un sabojājām mašīnu, kā rezultātā zaudējām daudz laika. Pēc mūsu kļūdām lieliska izdevība nodrošināt sev čempiontitulu bija Jānim Vorojovam, taču viņš to neizmantoja un izstājās."

''Protams, zināju, ka vietējie braucēji šeit būs ātri, tāpēc liels prieks, ka par čempionu kļuvu es. Ceļi? Pierakstu laikā likās, ka ceļi nebūs labi, taču, braucot tos rallijā, tie bija labi un skaisti. Pēdējais posms? Ļoti labs un interesants,'' nobeidz Koitla, kurš atzina, ka, iespējams, viņš startēs šī gada Sāremā rallijā, bet, runājot par nākotni, tad sportists vēl nezina, vai Latvijas rallija čempionāta ieskaitē viņš brauks arī nākamgad.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png