profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija un rallijsprinta čempionāts ieiet finiša taisnē

Mārtiņš Jankovskis 27.09.2012 - 23:43 Rallija un rallijsprinta čempionāts ieiet finiša taisnē
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šajā nedēļas nogalē jau piecpadsmito reizi norisināsies rallijs ''Latvija", kurā sportistiem būs jāveic 10 ātrumposmi. Seši posmi norisināsies pirmajā dienā Jūrmalas un Tukuma apkārtnē, savukārt otrajā dienā sportisti dosies uz Kuldīgu, kur būs jāveic četri ātrumposmi.

Noteikti jāatgādina, ka rallija ''Latvija 2012" ietvaros sestdien notiks arī OKartes Autosporta Akadēmijas otrās sezonas noslēguma sacensības, kurā jaunie sportisti cīnīsies par galveno balvu - pilnībā apmaksātu 2013. gada sezonu Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2.

Ņemot vērā, ka rallija pirmajā dienā trīs posmi notiks Jūrmalā, organizatori parūpējušies par to, lai uz šiem posmiem varētu nokļūt ar sabiedrisko transportu. Vairāk par šiem ātrumposmiem, uz kuriem pirmajā dienā var nokļūt ar vilcienu, var izlasīt šeit.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēc iepriekšējā posma, kas notika Kurzemē, zināmi gandrīz visi čempioni rallija klasēs, taču vienīgā ieskaite, kurā vēl nav zināms čempions, ir N4 klase, kur uz čempiontitulu pretendē divas ekipāžas - Kaspars Koitla/Andres Ots un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Lai arī šobrīd par pieciem punktiem priekšā atrodas igaunis Koitla, pastāv iespēja, ka sportistam būs jāšķiras no Kurzemes rallijā izcīnītajiem punktiem, jo šobrīd no FIA tiek gaidīti oficiālo degvielas paraugu analīžu rezultāti, un pieejamā informācija liecina, ka tieši Koitlas mašīnā Kurzemes rallijā ir tikusi izmantota degviela, kas pārsniedz FIA izstrādātos normatīvus. Ja tas oficiāli tiks apstiprināts, Koitlam būs jāšķiras no Kurzemes rallijā izcīnītajiem punktiem.


Kaspars Koitla. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Taču, neskatoties uz šo tik ļoti gaidāmo milžu cīņu N4 klasē, arī visās pārējās klasēs cīņas būs sīvas, jo bez uzvarētājiem ir jānoskaidro arī pārējie medaļu un citu vietu ieguvēji. Ņemot vērā, ka šis ir sezonas pēdējais posms, rallijam pieteikušās diezgan daudz ekipāžas - 89, no kurām 11 pārstāvēs ROAD klasi. Viskuplāk rallijā tiks pārstāvēta 2WD klase, kurā startam pieteikušās 15 ekipāžas.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jāatzīmē, ka paralēli jau ierastajām ieskaites klasēm šogad rallija ''Latvija" organizatori sarūpējuši kādu pārsteigumu visām ekipāžām, kuras startēs ar klasiskās piedziņas automašīnām - Užavas alus darītavas kausa izcīņa aizmugures piedziņas automašīnu ieskaitē.

Pirmais starta numurs šajā rallijā būs pagājušā gada rallija ''Latvija" uzvarētājiem Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam, kuru mērķis šajā rallijā ir tikai viens - uzvara un nekādas atlaides konkurentiem. Otrais trasē dosies Koitla, bet aiz viņa - Vorobjovs. Ar pilnu starta sarakstu var iepazīties šeit, bet visus dokumentus, kas saistīti ar ralliju, var meklēt šeit. Ar šī brīža kopvērtējumu var iepazīties šeit.


Foto: Mārtiņš Vanags

Ne tikai rallija braucēji sadalīs titulus un medaļas, bet arī rallijsprinta braucēji. Atšķirībā no rallija ieskaites, kur zināmi gandrīz visi čempioni, rallijsprintā situācija ir pilnīgi atšķirīga, jo šobrīd nav zināms neviens čempions! Rallijsprinta braucējiem divās dienās būs jāveic astoņi posmi. Startam pieteikušās 35 ekipāžas. Visus dokumentus, kas saistīti ar rallijsprintu, var meklēt šeit. Kopvērtējums pirms pēdējā posma atrodams šeit.

Veiksmīgus visiem startus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png