profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Tik daudz vēl nebija sanācis lēkāt

Mārtiņš Jankovskis 27.09.2012 - 07:50 Sirmacis: Tik daudz vēl nebija sanācis lēkāt
Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pagājušajā sestdienā uz Somiju devās daudzi ar autosportu saistīti un zināmi cilvēki - Ivars Vasaraudzis, Ivars Caune, Pēteris Neikšāns, Uģis Traubergs u.c. Ja daļa devās, lai klātienē sekotu Reiņa Nitiša gaitām Eiropas rallijkrosa kārtējā posmā, tad pārējie devās dziļāk Somijā, lai palūkotu un dotu padomus Okartes Autosporta Akadēmijas komandas ekipāžai Ralfam Sirmacim/Mārim Kulšam.


Sirmacis un Nikara. Foto: twitter.com/ralfssirmacis

Kā noskaidrojās, tad Sirmacis devās pie 26 gadus vecā somu rallija braucēja Jarko Nikaras, kurš mūsu jaunajam pilotam palīdzēja apgūt ātros un specifiskos Somijas ceļus. Lai uzzinātu, kā ekipāžai aizritēja testi, portāls Go4speed sazinājās ar Sirmaci, kurš par aizvadītajiem testiem pastāstīja vairāk.

''Kopā ar Ivaru Cauni izdomājām, ka ir jāaizbrauc uz Somiju. Palīgā ar saviem sakariem nāca Ivars Vasaraudzis un tā mēs varējām doties uz Somiju pie Jarko Nikaras (sportista kontā 12 starti WRC)," iesāk Ralfs Sirmacis.


Foto: twitter.com/ralfssirmacis

Jautāts, kādi bija šo testu mērķi un kas tajos tika pārbaudīts, sportists turpina: ''Šie testi notika tādā kā privātā trasē, kurā varēja izvēlēties dažādus ceļus. Testi vairāk bija domāti, lai redzētu un saprastu, kādi ceļi ir Somijā. Ļoti paveicās ar laikapstākļiem, jo sākumā ceļš bija sauss, tad lija spēcīgs lietus un tad vēlāk ceļš sāka žūt."


Foto: twitter.com/ralfssirmacis

''Protams, šo to arī paregulējām automašīnai, taču nekādus ļoti būtiskus uzlabojumus neatradām. Jāsaka, ka pirmo reizi izmēģinājām sporta degvielu. Secinājums viens - atšķirība diezgan liela, jo nebija vairs tā, ka, braucot pret kalnu, mašīna gurtu," turpina Sirmacis, kurš piebilda, ka pēc testiem Nikara esot teicis, ka mūsu sportists asos līkumos par vēlu bremzējot, bet viss pārējais esot labi.  


Foto: twitter.com/ralfssirmacis

Protams, Somija slavena ar saviem ceļiem un daudzajiem tramplīniem. To arī atzīmēja Ralfs. ''Jā, tik daudz vēl nebija sanācis lēkāt. Gandrīz katrā otrajā līkumā bija tramplīns. Kopā apmēram sešās stundās nobraucām 160 kilometrus. Lai arī Somijā ar rallija automašīnu braucu pirmo reizi (pirms tam Ralfs trīs reizes bija Somijā un spēlēja futbolu), man patika šie ceļi. Viņi varbūt nav sarežģīti, bet tie ir bailīgi. Tur labs rezultāts atkarīgs no tā, cik daudz tu uzticies stūrmanim. Prieks, ka kārtējo reizi sevi labi pierādīja automašīna, kurai nebija nekādu problēmu. Šie tiešām bija ļoti noderīgi testi, kas noteikti turpmāk tikai uzlabos manu braukšanu," nobeidz šī gada R2 klases Latvijas čempions.


Sirmacis kopā ar skolotāju Ivaru Cauni. Foto: twitter.com/ralfssirmacis

Komentāri
JVANKS 27.09.2012 09:25
Un atkal jau prieks par Latviešiem, redz, varam, ja gribam.

Ralfs izskatās ļoti pārliecinoši, tā turpināt!

p.s. ar tādu profesionālu treneru un padomu devēju sastāvu tikai uz priekšu ;)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png