profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sponsors stūrmaņa krēslā?

Go4speed 27.09.2012 - 10:38 Sponsors stūrmaņa krēslā?
Eduards Laķis. Foto no personīgā arhīva

Šajā nedēļas nogalē, 29. un 30. septembrī, notiks rallijs „Latvija 2012", kurā piedalīsies arī divas publiskās rallija komandas „ANB autosports" ekipāžas. Šoreiz blakus Naurim Bruņiniekam sēdīsies viens no komandas sponsoriem - Eduards Laķis, kuram līdz šim pieredze autosportā nav bijusi. 

Eduards ir viens no 213 komandas sponsoriem un portālam Go4speed atzina, ka priekšstats par ralliju viņam ir visai aptuvens, taču tiklīdz uzzinājis par šādu iespēju, tā tūliņ pieteicies atbildīgajām amatam. Viņš tika izvēlēts stūrmaņa amatam no nepilniem 40 interesentiem, kuri aizvadīja divas atlases kārtas. Eduards ir students, kas ikdienā nodarbojas ar video veidošanu.

Tikai nepilnu 3 nedēļu laikā Eduards no sponsora ir kļuvis par stūrmani. „Protams, esmu mazliet uztraucies, jo šī ir pirmā reize, kad sēdīšos rallija stūrmaņa krēslā. Saprotu, ka katra mazākā kļūda mūsu ekipāžu var novest grāvī. Tomēr tajā pašā laikā pēc aizvadītajiem treniņiem, kuros esmu apguvis stūrmaņa amata pamatus, jūtos gatavs jaunajam izaicinājumam," savās emocijās dalās Eduards Laķis

„Uztraukuma nav, jo arī iepriekš esmu braucis ar maz pieredzējušu stūrmani. Esam aizvadījuši treniņus kopā ar Eduardu un jāsaka, ka viņam tiešām ir stūrmaņa talants un lieliska attieksme. Šajā rallijā noteikti brauksim tik ātri, cik varēsim. Viss ir atkarīgs no tā, cik sarežģīti būs ātrumposmi," domās dalās „ANB" komandas pilots Nauris Bruņinieks.


2010. gada sezonā Naurim Bruņiniekam un Agnesei Ozoliņai izcīnīts čempiontituls 1600 klasē. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Rallijsprintā „Latvija 2012" 2WD open klasē startēs divas „ANB autosports" ekipāžas - Nauris Bruņinieks/Eduards Laķis (VW Golf II) un Atis Bruņinieks/Edgars Grīns (Lada Samara). Atis Bruņinieks un Edgars Grīns šobrīd atrodas rallijsprinta kopvērtējuma 3. vietā un šīgada pēdējā posmā viņu mērķis izcīnīt 2. vietu sezonas kopvērtējumā.

Šobrīd „ANB" publiskā rallija komanda ir uzsākusi finansējuma piesaisti savam projektam starptautiskā līmenī un aicina iesaistīties ikvienu, lai to popularizētu. To var izdarīt, spiežot ŠEIT un iesakot šo projektu atbalstīt arī citiem.

Par "ANB" publisko rallija komandu:
„ANB autosports" 2012. gada februārī pasauli iepazīstināja ar pirmo publiskā finansējuma rallija komandu, kuras mērķis ir savākt nepieciešamos līdzekļus „Ford Fiesta R2" rallija automašīnas iegādei. Šī projekta ideja balstās uz starptautiski zināmiem publiskā finansējuma principiem. Ziedojot 10 latus vai 25 dolārus, ikvienam ir iespēja kļūt par šīs komandas sponsoru un iegūt reklāmas laukumu uz „Ford Fiesta" rallija auto.

Komentāri
atis.b 27.09.2012 14:09
precizēju:Agnese par stūrmani bija Naurim 2010 gadā
2012 gadā Naurim stūrmanis Edgars Grīns
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png