profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis atgriežas LČ rallijā un pirmo dienu Latgales rallijā noslēdz kā līderis (video)

Go4speed 02.07.2011 - 16:14 Vasaraudzis atgriežas LČ rallijā un pirmo dienu Latgales rallijā noslēdz kā līderis (video)
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

2. jūlijā Krāslavā tika aizvadīta rallija „Latgale 2011" pirmā diena, pēc kuras vadībā atrodas Ivars Vasaraudzis/Mareks Stirna, kuri par sekundi apsteidz Andi Neikšānu/Pēteri Dzirkalu.

Rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāaizvada trīs posmi Krāslavas apkaimē, bet rīt rallijs turpināsies Rēzeknes apkaimes ceļos. Pirmajā posmā ļoti ātrs bija Deividas Jocius, kurš 18 kilometrus garajā posmā par sekundi apsteidza A.Neikšānu. Neveiksmīgs šis posms bija uzreiz vairākiem pilotiem.

Nervozi šo ralliju iesāka igaunis Georgs Gross, kurš uz pirmo posmu ieradās tikai 20 sekundes pirms starta. Iespējams, tas pilotu izsita no līdzsvara, jo vienā līkumā Gross kļūdījās un noslāpēja mašīnu. Posma beigās Grosam desmitā vieta. Tāpat neveiksmīgs šis dops beidzās Valtam Zvaigznem/Mārtiņam Jerumam, kuri pēc pāris kilometriem bija spiesti apstāties tehniska defekta dēļ. Lai arī vēlāk ekipāža turpināja ralliju, finišā līderiem tika zaudēts gandrīz septiņas minūtes. Tāpat riepu šajā dopā pārsita Matīss Mežaks, kurš līderim zaudēja piecas minūtes.

Otrajā posmā ātrākais jau bija Gross, kurš par nepilnām divām sekundēm apsteidza Vasaraudzi. N4 klasē ātrākie bija Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Trešais dops norisinājās Krāslavas pilsētas ielās. Šajā posmā, blakus estrādei, daži piloti (A.Neikšāns, Jocius, Mārtiņš Svilis, Rolands Mēnesis u.c.) ar skaistām un efektīvām sānslīdēm priecēja daudzos skatītāju pūļus.  Taču daži piloti šajā vietā saņēma vēl vairāk ovāciju - pa apmali ar riteni trāpīja Vitautas Švedas, kā arī Egīls īle (ar abiem riteņiem). Tāpat neliels tehnisks defekts bija Dominika Butvila ekipāžai, kura gan vēlāk turpināja ralliju.

Līdz ar to pēc pirmās dienas vadībā atrodas Vasaraudža/Stirnas ekipāža, kas par 0,65 sekundēm apsteidz A.Neikšānu/Dzirkalu, bet par 4,4 - Vorobjovu/Zicānu. 2WD klasē līderi pēc pirmās dienas ir Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, kurus gandrīz katrā līkumā skatītāji pavadīja ar lielām ovācijām.

Rīt, rallija otrajā dienā, pilotiem būs jāaizvada vēl četri dopi.

„Rallija Latgale 2011" rezultāti pēc pirmās dienas: 
   
Ivars Vasaraudzis/Mareks Stirna,Mitsubishi Lancer WRC, A plus, 18:05.29
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals,Mitsubishi EVO X, N4, +0.65
Jānis Vorobjovs,Guntars Zicāns,Mitsubishi EVO X, N4, +4.44
Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš,Mitsubishi EVO X, N4, +9.26
Georg Gross/Raigo Mõlder,Ford Focus WRC,A plus, +10.14
Raul Jeets/Erik Lepikson,Mitsubishi EVO IX,N4, +13.76
Aivis Egle/Andis Dauga,Mitsubishi EVO X,N4, +25.82
Deividas Jocius/Gediminas Žliubas,Mitsubishi Lancer, A plus, +27.57

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png