profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Esam gatavi cīņai ar Jāni Vorobjovu (video)

Go4speed 29.06.2011 - 16:03 A.Neikšāns: Esam gatavi cīņai ar Jāni Vorobjovu (video)
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Šodien Rīgā, Kalnciema un Melnsila ielu krustojumā, norisinājās rallija „Latgale 2011" preses konference, kurā piedalījās trīs rallija braucēji - Andis Neikšāns, Aivis Egle un Ivars Vasaraudzis.

Vispirms visus klātesošos uzrunāja Latvijas automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis, kā arī rallija „Latgale 2011" direktors un organizētājs Gatis Vecvagars, bet pēc tam savas domas par gaidāmo posmu izteica paši sportisti. Kā atzina Andis Neikšāns, tad viņš ar stūrmani Pēteri Dzirkalu šim rallijam ir gatavi, jo šobrīd ekipāža pēc uzvaras Krievijas rallijā ir labā formā.

„Jāsaka, ka situācija kopvērtējumā ir interesanta ar to, ka viens posms nāk ārā, kas nozīmē to, ka svarīgākas ir pirmās vietas. Uz šo brīdi situācija mums ir labvēlīga. Esmu priecīgs, ka šobrīd čempionāta kopvērtējumā pirmajā trijniekā ir divas „LMT rallija komandas" ekipāžas. Ja mēs runājam par gaidāmo ralliju, tad uz šo posmu mēs būsim labā formā, jo šajā pārtraukumā esam piedalījušies Karēlijas rallijā, kurā arī izcīnījām pirmo vietu. Tika iegūta vērtīga pieredze nepazīstamos ceļos, kas noteikti noderēs jaunajos un nezināmajos Latgales ceļos. Noteikti, ka sīvākā cīņa būs ar Jāni Vorobjovu, kurai esam gatavi. Protams, arī Māris Neikšāns, Aivis Egle, lietuvietis Vitautas Švedas būs pietiekami ātri un sīvi sāncenši. To arī pierādījuši iepriekšējie ralliji, kad N4 klases braucēji pirmajā sešiniekā ierindojās ļoti cieši viens aiz otra," tā preses konferencē teica Andis Neikšāns.

Pagājušajā gadā rallijā „Latgale" tika uzsākta jauna tradīcija - ceļojošais kauss, kurš piešķirts tai ekipāžai, kura kādā no ātrumposmiem uzrādīja visātrāko vidējo ātrumu. Tas pagājušajā gadā izdevās Aivim Eglem, kurš jau pirmajā 13 kilometrus garajā posmā trasi veica ar vidējo ātrumu 125.55 km/h. Diemžēl šis kauss preses konferencē Aivim bija jāatdod atpakaļ, taču Egle nebēdā, jo viņam ir iespējas to atgūt atpakaļ.

„Protams, sajūtas ir savādas, jo negribas atdot šo kausu, taču, kā ir, tā ir. Jācer, ka arī šogad mums izdosies uzrādīt lielāko vidējo ātrumu, lai to kausu varētu vest uz mājām. Rallijs ir rallijs, tāpēc vienmēr ir iespējas. Ja runājam par pašu ralliju, tad viņš ir sarežģīts, jo šie ceļi būs sveši un jauni pilnīgi visiem braucējiem," saka Aivis Egle.

Arī Ivars Vasaraudzis, kurš šajā rallijā brauks ar „Mitsubishi Lancer WRC" automašīnu, atzina, ka viņam ir liels prieks atgriezties pie rallija automašīnas stūres. Tāpat sportists atzina, ka līdz startam šajā rallijā viņš gājis soli pa solim - vispirms Ivars pildīja „nulles" ekipāžas funkcijas, bet šogad jau būs dalībnieku vidū.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png