profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis atgriežas rallijā ar jaunu stūrmani

Go4speed 22.06.2011 - 15:51 Vasaraudzis atgriežas rallijā ar jaunu stūrmani
Aigars Tīdmanis/Go4speed

Autosportists Ivars Vasaraudzis paziņojis par atgriešanos Latvijas rallija čempionātā - viņš startēs jūlija sākumā gaidāmajā rallijā „Latgale 2011", kas notiks Krāslavā un tās apkārtnē, portālu „Go4speed" informēja „Skandi Motors" rallija komanda.

"Skaidrs, ka šis būs ļoti smags rallijs. Vērojot pāris sacensību no malas, varu teikt - puikas nestāv uz vietas. N grupā vidējie ātrumi pieaug, konkurences līmenis aug ar katru dienu," teic Vasaraudzis.

 „Protams, arī mēs, kā jebkurš no sacensību dalībniekiem, gribam cīnīties par uzvaru. Ja stājos uz starta, es vēlos parādīt labāko sniegumu, - tas ir tikai loģiski. Tomēr pauze, kopš pēdējo reizi sēdos pie WRC stūres, ir diezgan gara - astoņi mēneši! Turklāt šajā rallijā es startēšu ar jaunu stūrmani... Būs ko pasvīst!" prognozē autosportists.

Stūrmaņa krēslu sarkanajā "Mitsubishi Lancer WRC" šajās sacensībās ieņems Mareks Stirna, kuru rallija trasēs līdz šim esam redzējuši kā Alda Pīlēna un Andra Lontona stūrmani. Startējot kopā ar Pīlēnu, izcīnītas daudzas uzvaras un iegūti divi Latvijas čempiona tituli un sporta meistara godalga.

Viņš atklāj, ka pirms gaidāmajām sacensībām ir ieplānoti treniņbraucieni - gan lai atsvaidzinātu braukšanas prasmes un atkal sarastu ar auto, gan arī lai sastrādātos ar jauno stūrmani.

„Kā rallija stūrmanis viņš nav jauniņais, lai gan ar "WRC" klases auto viņš vēl nav braucis. Domāju, ka atradīsim kopīgu valodu un šogad uz starta stāsimies vēl divos rallijos, kuru nosaukumi lai pagaidām paliek noslēpumā," stāsta Vasaraudzis.

Rallija Latgale trasē šogad iekļauti četri pilnībā jauni ātrumposmi. Arī tas varētu iespaidot sacensību rezultātus. Trase ir jauna visiem dalībniekiem. Šeit priekšrocība būs tām ekipāžām, kuras spēs labāk sastrādāties savā starpā.

"Rallijā Latgale" Ivars Vasaraudzis/Mareks Stirna startēs ar pēdējās paaudzes "Mitsubishi Lancer WRC", kuru sagatavojusi kompānija "MML Sports". Auto jau šobrīd atrodas Latvijā un ir pilnībā gatavs startam. 

Jāatzīmē, ka Ivars Vasaraudzis ar iepriekšējo stūrmani Pēteri Spredzi šā gada  rallija sezonu uzsāka ar jaunu auto N4 klasē, taču pēdējos divus čempionāta posmus bija manīts tikai skatītāju rindās.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png