profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns uzvar Krievijā, Zvaigzne izstājas Lietuvas rallijā (papildināts)

Go4speed 19.06.2011 - 15:49 A.Neikšāns uzvar Krievijā, Zvaigzne izstājas Lietuvas rallijā (papildināts)
Aigars Tīdmanis/Go4speed

Raksts papildināts ar Anda Neikšāna un Pētera Dzirkala komentāriem.

Svētdien Lietuvā norisinājās rallijs „Saule 2011", kurā uzvaru izcīnīja Vitautas Švedas. Latviešu ekipāža Valts Zvaigzne/Mārtiņš Jerums diemžēl bija spiesti izstāties. Tikmēr Krievijā notikušajā Karēlijas rallijā pie uzvaras tika Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Šoreiz Lietuvas rallijā Zvaigzne brauca ar jaunu stūrmani - Mārtiņu Jerumu, kurš pirms tam ceļu diktēja Aivim Eglem. Pēc pirmās dienas Zvaigzne/Jerums kopvērtējumā ieņēma septīto vietu, līderim Vitautam Švedam zaudējot deviņas sekundes. Pēc otrās dienas pirmā dopa Zvaigzne kopvērtējumā pakāpās uz sesto vietu, taču sestajā posmā Zvaigzne/Jerums bija spiesti izstāties - pusass defekts.

„Trāpījām pa neredzamu akmeni iekšmalā un izlauzām plauktu un pusasi. Nākamajā līkumā apstājāmies un izstājāmies," portālam „Go4speed" izstāšanās iemeslus komentēja Valts Zvaigzne. „Temps bija foršs, bet nu gadās arī tā. Jāsaka, ka šo posmu beigās atcēla, jo, ja pareizi sapratu, tad kāds uzbrauca virsū skatītājiem. Līdz tam, skatoties pēc rezultātiem, viss bija labi."

Tāpat arī Zvaigzne komentēja situāciju par jauno stūrmani. „Jā, šobrīd braucu ar jaunu stūrmani. Likās, ka ir jāpamaina. Jerums bija brīvs, tāpēc arī nolēmām izmēģināt braukt kopā. Jāsaka, ka slikti nav, ir labi. Esam sapratušies. Kāpēc Jerumu? Protams, Jerums ir pieredzējušāks, taču es neko sliktu negribu teikt par iepriekšējo stūrmani. Vienam ir viens temps, otram - cits, tāpēc tagad teikt, ka viens ir labāks par otru, tā gan nav. Nākamo ralliju brauksim kopā, bet pēc tam skatīsimies."

„Ceļi sākumā bija interesanti, kur bija daudz jāstrādā. Pēdējie dopi, kurus diemžēl neveicām, bija baigi ātrie, kur visu laiku būtu jābrauc ar pilnu. Mazākā kļūdiņa un rallijs būtu beidzies, taču diemžēl mēs līdz tam netikām..."

Tikmēr Krievijā notikušajā rallijā "Белые ночи 2011" (Baltās naktis 2011) uzvaru izcīnīja latviešu ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuri gandrīz par 13 sekundēm apsteidza Staņislava Travņikova ekipāžu.

Ekipāža pēc rallija neslēpa prieku par uzvaru Krievijas kausa 11. posmā. Andis Neikšāns: „Pirmajā ātrumposmā kļūdījāmies un izbraucām no trases, un šķita - par uzvaru nav ko sapņot, labi ja tiksim trijniekā. Taču pēc tam mēs uzvarējām septiņos ātrumposmos, un pilnībā izbaudījām kā sacīksti, tā uzvaru. Šajā rallijā katrs ātrumposms ir leģenda, un tie, kas tur bijuši, pazīst tos pēc nosaukumiem - Lumivāra, Valimaki un citi. Lieliski ceļi, lieliska atmosfēra un lielisks rezultāts!"

Pilotam piekrīt arī ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals: „Mēs bijām daudz dzirdējuši par šo ralliju, un sen jau gribējām tajā startēt. Tagad tas izdevies, turklāt ar labāko iespējamo rezultātu. Sāncenši izrādījās spēcīgāki nekā gaidījām. Kad Staņislavs Travņikovs brauca Latvijas rallijos, viņš neuzrādīja sevišķi augstus rezultātus. Karēlijā atklājām, ka viņš ir ļoti audzis kā autosportists, turklāt viņam bija arī jaudīgāka mašīna. Nācās krietni pacīnīties."

 

Lietuvas rallija rezultāti:

  1. Vytautas Švedas/Žilvinas Sakalauskas,Mitsubishi Evo X, 46:36.6
  2. Dominykas Butvilas/Renatas Vaitkevičius,Mitsubishi Evo IX, +00:41.6
  3. Ramūnas Čapkauskas/Tomas Šipkauskas,Mitsubishi Evo IX, +01:32.4
  4. Rokas Lipeikis/Inga Lipeikytė,Mitsubishi lancer Evo VIII, +01:46.8
 

Karēlijas rallija rezultāti

  1. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals,Mitsubishi Evo X, 39:47.3
  2. Staņislavs Travņikovs/Konstantīns Samušija, Mitsubishi Evo VIII, +12.9
  3. Jevgēņijs Bertunovs/Dannils Derkačs, Subaru Impreza, +01:09.6
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png