profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjova ekipāža neizpratnē par rezultātu, Sirmacis gandrīz avarē (PAPILDINĀTS)

Mārtiņš Jankovskis 29.08.2012 - 13:35 Vorobjova ekipāža neizpratnē par rezultātu, Sirmacis gandrīz avarē (PAPILDINĀTS)
Kaspars Koitla. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Papildināts ar Kaspara Koitlas komentāru

Kurzemes rallijā uzvaru izcīnīja Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāža, kura par piecām sekundēm apsteidza igauņu braucēja Kaspara Koitlas ekipāžu. Trešajā vietā ierindojās vēl viena igauņu ekipāža - Sīms Plangi. Kā pēc rallija atzina Andis, tad viņa ekipāžai bija patīkami cīnīties tādā spēcīgā konkurencē.
 
''Pēc pirmās rallija dienas nolēmām, ka otro dienu uzreiz sāksim ar maksimālo ātrumu, un viss izdevās lieliski," pēc finiša teica Andis Neikšāns. ''Sakoncentrējāmies uz pirmo ātrumposmu, izvirzījāmies vadībā un iekrājām pārsvaru, bet devītajā posmā galvenais bija to nepazaudēt. Pēdējos divus ātrumposmus jau braucām ar domu par drošu finišu. Kopumā cīņa par godalgoto trijnieku bija laba, domāju, arī skatītājiem tā patika. Patīkami cīnīties tādā konkurencē. Žēl, ka Aleksejs Lukjaņuks izstājās. Viņa rezultātu mēs ''uzmanījām" vēl devītajā ātrumposmā."


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

''Rallijs bija labs, taču tas aizritēja ar nelielām problēmām. Pirmajā dienā bija nelielas problēmas ar gaismām, tāpēc nevarēju pabraukt ātrāk. Otrajā dienā kļūdījāmies ar mašīnas regulējumiem un riepām. Tāpat pieļāvu kļūdu SS7, kur, iespējams, zaudēju kādas piecs līdz astoņām sekundēm,'' sarunā ar portālu atzina Kaspars Koitla.

Trešais palika ASRT komandas pilots Sīms Plangi, kurš pirms rallija portālam atzina, ka viņa mērķis šajā rallijā ir pirmais trijnieks. ''Kopumā man rallijs aizritēja labi,'' pēc rallija portālam Go4speed pastāstīja Sīms Palngi. ''Ar pirmās dienas sniegumu nebiju apmierināts, jo līderim zaudēju 23 sekundes. Te gan jāsaka, ka ceturtajā posmā, kas norisinājās tumsā, manas mašīnas lampas bija noregulētas nepareizi, jo, kā devu gāzi, tā mašīnas priekša cēlās gaisā, līdz ar to arī lampas īsti nespīdēja uz ceļa, bet gan izgaismoja debesis. Taču otrajā dienā mans ātrums bija labs un es spēju samazināt atstarpi. Kopumā man vēl ir kur pielikt, lai būtu ātrāks, jo divi braucēji šoreiz bija ātrāki par mani.''


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Tikai ceturtie šajā rallijā palika vieni no galvenajiem favorītiem Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, kuri atzina, ka šis vienkārši nebija viņu rallijs. ''Jau kad pierakstījām trasi, sapratām, ka šis nebūs mūsu rallijs, taču cerējām, ka tomēr sanāks labāk. It kā viss bija labi - kļūdu nebija un arī mašīna gāja labi, taču gala rezultāts neizprotams. Paši skatāmies un brīnāmies. Vienkārši šis nebija mūsu rallijs," pēc rallija portālam atklāja Guntars Zicāns.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

''Neskatoties uz šo ne visai veiksmīgo ralliju, vēl jau nekas nav zaudēts. Iespējams, rezultāti pamainīsies pēc tam, kad būs zināmi degvielas analīžu rezultāti (pēc rallija pirmās dienas pēdējā posma analīzes tika paņemtas pirmajām sešām ekipāžām). Bet neatkarīgi no tā viss izšķirsies pēdējā rallijā. Darīsim, ko varēsim,'' nobeidz sportists, kurš, tāpat kā daži citi sportisti, atzina, ka šis rallijs nav gājis pie sirds. ''Jāsaka, ka šis rallijs mums nepatika, jo viss labais, kas pirms tam bija Kurzemē, šoreiz nebija. Piemēram, Vecpils posms. Palikuši tikai taisnie gabali, kuros pa vidu ielikti ātruma slāpētāji. Nu kas tas par ralliju?"


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Vispriecīgākie pēc šī rallija noteikti bija Ralfs Sirmacis un Māris Kulšs. Šī ekipāža 2WD klasē palika otrajā vietā, taču R2 ieskaitē Okartes Autosporta komandas ekipāža ierindojās pirmajā vietā, kas viņiem priekšlaicīgi ļāva kļūt par R2 klases čempioniem. ''Esmu ļoti laimīgs!," pēc finiša atzinās Ralfs Sirmacis. ''Šajā rallijā mans uzdevums bija braukt droši, tomēr neiztikām arī bez piedzīvojumiem - astotajā ātrumposmā kādu laiku braucu pa grāvi uz diviem riteņiem un nebija tālu no avārijas. Tomēr viss beidzās laimīgi! Pēdējos ātrumposmus veicu īpaši piesardzīgi, taču nu čempiona tituls ir rokā! Šogad vēlētos izcīnīt arī Latvijas čempiona titulu rallijsprintā, tāpēc pēdējā rallijā ''Latvija 2012'' startēšu rallijsprinta, nevis rallija ieskaitē. No visām 2WD mašīnām ''Kurzemē" bijām otrie aiz krieva Dmitrija Mjačina, taču rezultātus īsti nesalīdzinājām - šoreiz nebija uzdevums viņu noķert. Paldies visiem atbalstītājiem, faniem un komandai - šī ir lieliska sezona! Noteikti labākā manā karjerā!"

Sirmacis/Kulšs gandrīz piedzīvo avāriju
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png