profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grīns pēc smagās avārijas: "Rallijā mēs turpināsim braukt, tas nu gan ir skaidrs"

Go4speed 08.06.2011 - 15:28 Grīns pēc smagās avārijas: "Rallijā mēs turpināsim braukt, tas nu gan ir skaidrs"
Rallijā "Jēkabpils - Madona 2011" smagu avāriju ceturtajā ātrumposmā piedzīvoja Naura Bruņinieka/Edgara Grīna ekipāža. Pēc avārijas Grīns tika nogādāts Madonas slimnīcā, taču, lai vai kā arī nebūtu, šobrīd Grīns jau ir mājās un uzsācis atveseļošanās procesu.

Pēc rallija pirmās dienas Naura Bruņinieka/Edgara Grīna ekipāža kopvērtējumā ieņēma 34. vietu, bet savā 1600 klasē ekipāža bija otrā. Taču otrā diena Bruņiniekam/Grīnam iesākās gaužām neveiksmīgi - sekoja smaga avārija, pēc kuras ekipāžas stūrmanis tika nogādāts slimnīcā. Taču labā ziņa ir tā, ka Grīns jau ir izrakstīts no slimnīcas. Neskatoties uz šo negadījumu, Edgars portālam atzina, ka rallijā viņš turpinās braukt.

"Paldies, ar veselību viss kārtībā - beidzot veiksmīgi esmu nokļuvis mājās pie ģimenes," portālam "Go4speed" stāsta Edgars Grīns. "Nedaudz sāp ribas un roka. Arī galva vēl nedaudz dulla."

Minēto avārijas vietu Edgars raksturo kā viltīgu, kuru ekipāža zināja ļoti labi, taču... "Tā vieta, kur avarējām, bija viltīga. Mēs to līkumu zinājām no galvas. Visticamāk, tajā vietā iebraucām nedaudz par ātru, kā arī mūs tajā vietā izmeta ārā no špūres. Cik šodien (vakar) runāju ar Aleksandru Grīvu, tad viņam pirmajā braucienā bijis ļoti līdzīgi mūsu gadījumam. Tāpat, cik dzirdēju, arī Neikšāns otrajā braucienā gar mūsu avarējušo mašīnu nobrauca apmēram divus centimetrus, tā kā var teikt, ka tā vieta bija grūta daudzām ekipāžām. Tas līkums bija ātrs un ļoti slidens, jo tur bija daudz sīku oļu. Ātrums? Īsti nezinu, bet noteikti virs 100 km/h. Mums tas bija ātrs trijnieks."

Runājot par pašu avāriju, Edgars atzīst, ka avārijas brīdi viņš īsti neatceras. "Vispirms mēs ar pakaļējo ratu atsitāmies pret koku, un tas arī ir viss, ko atceros no avārijas. Tālāk man viss miglā tīts - atceros, ka izkāpu no mašīnas un tad atceros, ka mani cēla jau ātrās palīdzības mašīnā."

.
Pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags

Tāpat Grīns stāsta, ka grieztā brūce galvā gūta brāķētā stikla dēļ. "Trieciens bija pa manu pusi. Noteikti pie gūtā galvas savainojuma vainojams izbrāķētais logs, kas vairāk kā skaidrs, ka ir brāķis, jo viņš tā nevarēja saplīst. Bildēs redzams, ka tie stikli saplīsa pa gabaliem, bet tā nedrīkst plīst. Tas stikls saplīsa un kaut kādā veidā nokļuva zem manas ķiveres, tādējādi pārgriežot pieri. Ribas noteikti savainoju brīdī, kad nostrādāja siksnas. Jāsaka, ka šoks man nebija, bet dullums gan, jo ar galvu atsitos gan pret dugām, gan pret logu. Jā, arī degunu sasitu pamatīgi. "Golf" automašīnā nav tik daudz vietas kā, piemēram, "Mitsubishi Evolution". Mēs "Golfā" sēžam viens otram ļoti tuvu, un arī logs ir tuvāk."

"Slimnīcā nogulēju divas dienas. Man uzlika šuves, un tad vēl ārstiem nepatika manas ribas - viņiem likās, ka pie plaušām varēt sākt krāties ūdens. Taču pēc divām dienām viņi nokonstatēja, ka viss ir labi un izrakstīja mani."

Runājot par sasisto automašīnu, Grīns atzīst, ka, visticamāk, šo mašīnu atjaunot vairs nebūs lemts. "Ja godīgi, tad mašīnu neesmu redzējis, bet, cik dzirdēju no komandas galvenā mehāniķa, tad izskatās, ka šo mašīnu vairs salabot nevarēs. Viņai ir šķība bundža, tāpēc tas nav tās naudas vērts. Iespējams, tagad sāks veidoties citi plāni, taču vienu noteikti varu pateikt - rallijā mēs turpināsim braukt. Tas ir vairāk kā skaidrs. Nezinu, vai tas būs šosezon, bet nākošgad uz strīpas būsim 100%. Gulbenē noteikti nebrauksim, jo man tagad vismaz mēnesi noritēs atveseļošanās process. Par tālākiem plāniem šobrīd grūti spriest."

Tāpat sarunas beigās Grīns no sirds pateicās ģimenei, komandai, visiem atbalstītājiem, draugiem un citiem, kas bija domās ar viņu. "Mega liels paldies visiem sportistiem, kas zvanīja un solījās braukt palīdzēt, vest banānus, apelsīnus, sulas u.t.t. Paldies ģimenei un draugiem, jo telefons bija karsts nepārtraukti. Protams, visiem nevar pateikt paldies, jo atbalsts bija fantastisks. Tiešām fantastisks."

 Arī "Go4speed" komanda vēl ātru atveseļošanos un gaidām ekipāžu atgriežamies rallijā! 




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png