profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija Kurzeme treniņos ātrākais Neikšāns, lielākā intriga N4 klasē

Mārtiņš Jankovskis 23.08.2012 - 18:52 Rallija Kurzeme treniņos ātrākais Neikšāns, lielākā intriga N4 klasē
Andis Neikšāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jau piektdien vakarā Liepājā tiks dots starts rallijam ''Kurzeme 2012", kas šogad solās būt īpaši krāšņs. Ņemot vērā, ka šis ir priekšpēdējais Latvijas rallija un rallijsprinta čempionāta posms, ļoti iespējams, ka jau sestdienas vakarā būs zināms kāds Latvijas rallija čempions.

Rallijs:
Šobrīd lielākā intriga ir N4 klasē. Līderi šobrīd ar vienādu punktu skaitu ir igaunis Kaspars Koitla un latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, kuriem ir 58 punkti. Teorētiski cīņā par čempiontitulu var iesaistīties arī Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāža (35 punkti), tomēr ar Anda uzvarām atlikušajos posmos vien nepietiktu - jākļūdās abām līdervienībām, kas ir vairāk teorētiska iespēja.


Kaspars Koitla. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

A+ klasē pārliecinoši pirmie ir Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, kuri šo posmu izlaidīs. Tiek runāts, ka Mārtiņš šo posmu izlaidīs tāpēc, ka sportists nolēmis iestūrēt laulības ostā, par ko arī viņam un sportista izredzētajai lieli sveicieni! Otrais šobrīd ir Staņislavs Travņikovs, taču viņš no Mārtiņa atpaliek gana daudz - 28 punktus.

R2 klasē tuvu čempiontitulam ir OKartes Autosporta Akadēmijas ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, kuriem šajā posmā, lai izcīnītu pirmo vietu, jāizcīna septiņi punkti. Arī otrajā un trešajā vietā šobrīd atrodas OKartes Autosporta Akadēmijas ekipāžas.


Mārcis Ķenavs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

2WD grupā Jānim Berķim/Edgaram Čeporjus rallijs ''Kurzeme" būs pēdējā iespēja noķert kopvērtējuma līderi krievu sportistu Dmitriju Mjačinu. Sacīkstēs Berķa ekipāžas ātrums ir ļoti ātrs, taču divas izstāšanās (Talsos un Madonā) atņēmušas vajadzīgos punktus. Trešie kopvērtējumā šobrīd ir Edgars Balodis/Ivo Pūķis, kuri no Berķa atpaliek tikai par trīs punktiem.

R4 klasē šobrīd līderis ir Vasīlijs Grjazins, kuram deviņus punktus zaudē Aleksejs Šemets. Trešajā vietā ir Artjoms Nazarovs, taču krievu sportists šajā rallijā nebrauks.  

Nesen Liepājā tika aizvadīti Shakedown braucieni, kuros visātrāko laiku uzrādīja Andis Neikšāns. Tikai 0,49 sekundes viņam zaudēja igaunis Sīms Plangi, bet 0,55 sekundes atpalika Jānis Feldmanis.


Aivis Egle. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Rallija braucējiem divās dienās kopā būs jāveic 11 posmi, kas kopā sastādīs 105 kilometrus. Pirmajā dienā sportistiem būs jāveic pieci posmi, no kuriem pēdējie divi būs jāaizvada diennakts tumšajā laikā. Jāatgādina, ka otrās dienas pirmais posms notiks Lietuvā, tāpēc, dodoties uz turieni, nedrīkst aizmirst par pasēm!

Ar visiem rallija dalībniekiem var iepazīties šeit, visi nepieciešamie dokumenti atrodami šeit, bet kopvērtējuma situāciju pēc pieciem posmiem var apskatīt šeit.

Rallijsprints:
Sīvas cīņas noteikti būs arī rallijsprinta ieskaitē, taču, salīdzinot ar rallija braucējiem, rallijsprintā pēc šī posma būs atlikuši vēl divi posmi (Igaunijā un rallijā Latvija), kuros tad arī izšķirsies čempiona liktenis. Taču jau šobrīd dažās klasēs ir izteikti līderi. Vistuvāk čempiontitulam ir brāļi Bergmaņi, kuri tuvākos sekotājus brāļus Skakauskus apsteidz par 17 punktiem.


Brāļi Bergmaņi. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Rallijsprinta braucēji sacensības sāks sestdien, kad sportistiem būs jāveic seši posmi. Kopējās distances garums būs 60 kilometri. Ar visiem rallijsprinta dalībniekiem var iepazīties šeit, bet kopvērtējuma situāciju pēc pieciem posmiem var apskatīt šeit.

Kurzemes rallija Shakedown rezultāti:
1. A.Neikšāns Mitsubishi Lancer Evo X 1:59.44
2. S.Plangi Mitsubishi Lancer Evo X +0.49
3. J.Feldmanis  Mitsubishi Lancer Evo X +0.55
4. A.Egle Mitsubishi Lancer Evo X +1.40
5. V.Švedas Mitsubishi Lancer Evo X +2.61
6. S.Travņikovs Mitsubishi Lancer Evo VIII 
+2.94
7. M.Skakauskis  Mitsubishi Lancer Evo IX +5.15
8. Ņ.Fiļipovs Subaru Impreza +6.05

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png