profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins: Krievijā esmu līderis, bet Latvijā mērķis iebraukt desmitniekā

Mārtiņš Jankovskis 23.08.2012 - 10:59 Grjazins: Krievijā esmu līderis, bet Latvijā mērķis iebraukt desmitniekā
Staņislavs un Vasīlijs Grjazini. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Kurzemes rallijā ar pasaules līmeņa tehniku (''Ford Fiesta S2000'') mūs atkal priecēs SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazins, kuram piešķirts 14. starta numurs. Šobrīd kopvērtējumā Grjazins Latvijas rallija čempionātā R4 klasē ieņem pirmo vietu, par deviņiem punktiem apsteidzot Alekseja Šemeta ekipāžu.

Lai labāk sagatavotos gaidāmajam rallijam, pilots nesen aizvadīja testa braucienus, kuros pabija arī Go4speed.   


Vasīlijs Grjazins testu laikā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Testos gāja labi. Kādu mēnesi nebiju braucis, tāpēc izbraucu, lai uzņemtu ātrumu un atgūtu braukšanas garšu. Taču, salīdzinot manus laikus ar Anda Neikšāna laiku (testus tobrīd arī veica Neikšāns), izskatās, ka ātrumu neuzņemu (smejas). Cik atpalieku? Pietiekami daudz," sarunā ar Go4speed saka Vasīlijs Grjazins.

Taujāts, kas tā par BMW automašīnu, kura arī ik pa laikam devās trasē, pilots atzina, ka ar to mašīnu braucot viņa tēvs. ''Prieks, ka tēvs izbrauca ar šo BMW M3 automašīnu, taču kopā ar viņu nebraucu, jo man bail. Esmu pats izbraucis ar to mašīnu, tāpēc zinu, ko tā spēj un ko tā var. Ir bailīgi braukt gan pie stūres, gan sēdēt blakus. Tikko nedaudz vairāk tu iedod gāzes, tā jau esi apgriezies. Bet, runājot vēl par tēvu, viņš sen nav braucis, bet jau uzrāda tādus laikus, ka bail iedomāties, kas būs tālāk."


Vasīlijs Grjazins Madonas rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jautājot, kādi ir pilota mērķi gaidāmajam rallijam, Grjazins atbild, ka, ja izdosies iebraukt desmitniekā, tas būšot ļoti labi. ''Gribētu iebraukt desmitniekā. Ja man tas izdosies, būšu apmierināts. Ja tā godīgi jāsaka, tad Latvijā iebraukt desmitniekā tas ir baigi labi, jo te konkurence ir ļoti augsta. Man liekas, ka Krievijas labākie braucēji brauc Latvijas desmitnieka līmenī. Piemērs. Tagad esmu Krievijas čempionāta līderis, bet šeit Latvijā mans mērķis ir iebraukt Top 10," turpina sportists.

Sarunas nobeigumā, jautājot par nākotnes plāniem, Grjazins šobrīd neko par tiem nezināja teikt. ''Ja godīgi, tad par tiem neko nezinu. Jā, bija sākumā doma šogad braukt WRC Akadēmijā, taču tā nenotika un, visticamāk, arī tur vairs nebraukšu, jo tas, manuprāt, būtu solis atpakaļ. S2000 tomēr ir labāka mašīna par R2."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png