profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neikšāns aizvada testus, Vorobjova stūrmanis atklāj rallija stratēģiju (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 22.08.2012 - 01:14 Neikšāns aizvada testus, Vorobjova stūrmanis atklāj rallija stratēģiju (VIDEO)
Andis Neikšāns testu laikā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Vakar "Skandi Motors" autosalonā Rīgā notika Ātruma festivāla "Rallijs Kurzeme 2012" preses konference. Tajā piedalījās Uldis Hmieļevskis (Ātruma festivāla "Rallijs Kurzeme 2012" direktors), Andis Neikšāns, Jāņa Vorobjova stūrmanis Guntars Zicāns, jaunais rallija talants no Igaunijas - Sīms Plangi, Ilmārs Zausajevs (Latvijas dragreisa čempionāta PRO D klases līderis) un Valdis Brutāns (Pro-Kart sērijas sacensību organizators).

Vispirms vārds tika dots Hmieļevskim, kurš visus klātesošos iepazīstināja ar sacensību programmu, kura solās būt ļoti krāšņa. Ar pilnu Ātruma festivāla "Rallijs Kurzeme 2012" programmu var iepazīties šeit. Tāpat Uldis atgādināja visiem tiem, kas nolēmuši doties uz sestdienas pirmo ātrumposmu Lietuvā, ka nepieciešams paņemt līdz pases.

Ilmārs Zausajevs preses konferencē atzina, ka darīs visu, lai izcīnītu uzvaru. Sportists pauda cerību, ka viņam Liepājā ar savu automašīnu, kurai šobrīd esot virs 1100 Zs, izdosies 402 metrus veikt ātrāk nekā deviņās sekundēs! Jautāts, ko sportists domā par trasi pilsētas ielās, Ilmārs teica: ''Būs interesanti. Varētu pat būt bailīgi un ekstremāli, taču esmu vienmēr gatavs jaunam izaicinājumam."


Andis Neikšāns un Ilmārs Zausajevs. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Igauņu rallija braucējs Sīms Plangi pēc neveiksmīgā Igaunijas rallija (automašīnai nolūza gāzes pedālis) ar humoru atzina, ka cerot, ka šoreiz nenolūzīs bremzes pedālis. ''Nē, treniņu nebija, tikai Viru rallijs. Noteikti pirms rallija izbrauksim Shakedown sacensības. Mašīna? Tagad viss ir kārtībā un viss salabots. Ceru, ka šosezon vairs nebūs nekādu problēmu un man izdosies veikt tīrus braucienus. Mērķi? Protams, gribētos uzvarēt, taču latviešu braucēji un igaunis Kaspars Koitla šeit būs ļoti ātri. Taču darīšu visu, lai varētu kāpt uz goda pjedestāla."


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Šobrīd dalītā pirmā vietā N4 klasē ir Koitla un Vorobjovs, tāpēc šis posms abām ekipāžām būs ļoti svarīgs. Kā pastāstīja Vorobjova stūrmanis Guntars Zicāns, tad automašīna pēc pēdējā rallija, kurā to vajāja tehniskas ķibeles, ir savesta kārtībā un ekipāža ir gatava startam. Vēl Zicāns pieminēja, ka šajā posmā galvenais uzdevums nebūs izcīnīt uzvaru, bet gan darīt visu iespējamo, lai būtu priekšā Koitlam. Uz jautājumu, kuri ir ekipāžas galvenie konkurenti, Zicāns atzina, ka tie ir Neikšāns, Aleksejs Lukjanuks, Kaspars Koitla, Sīms Plangi un Rauls Jēts.

Tikmēr Andis Neikšāns atzina, ka viņa ekipāža par uzvaru kopvērtējumā vairs nevar cīnīties, tāpēc katrā atlikušajā rallijā tiks braukts bez jebkādiem uzdevumiem un spiediena, bet ar mērķi, lai parādītu vislabāko sniegumu.

Pēc preses konferences vakarā tika publicēts rallija "Kurzeme 2012" starta saraksts. Tajā pirmie divi starta numuri iedoti viesu braucējiem - pirmais starta numurs Koitlam, otrais - Lukjaņukam, bet pēc tam kā trešais un ceturtais trasē dosies Neikšāns un Vorobjovs. Ar visu starta sarakstu var iepazīties šeit.


Staņislava Travņikova automašīna mehāniķu aprūpē. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pēc preses konferences Neikšāns devās aizvadīt testus, kuros piedalījās arī SRT rallija komandas pilots Vasīlijs Grjazins un Staņislavs Travņikovs. Sportisti veica braucienus gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā. Kopumā testi aizritēja labi, vienīgi Travņikova ekipāžai, iestājoties tumsai, bija nelielas problēmas ar uguņiem.


Neikšāns/Dzirkals testu laikā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Kā pēc testiem portālam atzina Andis, tad kopumā tika nobraukti apmēram 70 kilometri. Jautāts, kā gāja tumsā, Andis atzina, ka, ja sākotnēji rezultāts no dienas laika atšķīrās par divām sekundēm, tad pēdējā braucienā pa tumsu Andis ar Pēteri savam labākajam dienas rezultātam zaudēja tikai 0,8 sekundes, lai arī agrāk dienas laiks no braukšanas tumsā neesot atšķīries.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Šodien testus aizvadīs Vorobjova komanda, kā arī vairāki krievu braucēji.

Video no preses konferences:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png