profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

K.Blūms tiek diskvalificēts, ātrākais no latviešiem E.Blūms

Go4speed 12.10.2024 - 20:33 K.Blūms tiek diskvalificēts, ātrākais no latviešiem E.Blūms
Foto: Dace Janova

Ar Kena Torna uzvaru (''Škoda Fabia SRT Proto'') sestdien noslēdzies Sāremā rallijs. Igauņu sportists par 10,3 sekundēm apsteidza Patrika Enoka ekipāžu, kura šajā rallijā debitēja pie ''Škoda Fabia RS Rally2'' stūres. Trešais palika Egons Kaurs (''Hyundai i20 Proto'').

No latviešu sportistiem sākotnēji ātrākie bija Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks, kuri izcīnīja uzvaru savā EMV5 klasē. Taču pēc rallija mūsu ekipāža tika diskvalificēta, kas nozīmēja to, ka ātrākie no latviešiem bija Emīls Blūms/Didzis Eglītis, kuriem 14.vieta absolūti. Kā atzina Emīls, tad ekipāža pārsista riepu, kā arī cīnījās ar regulējumiem un citām nebūšanām. Sportists piebilda, ka šis nebija viņa veiksmīgākais rallijs.


Foto: Dace Janova

Kā portālam Go4speed atzina Emīls, tad šis rallijs viņiem neaizritēja, kā gribētos. Ekipāža pārsista riepu, kā arī cīnījās ar regulējumiem un citām nebūšanām.

Pēc K.Blūmja diskvalifikācijas 3.vietu EMV5 klasē izcīnīja Edgars Balodis/Māris Šeflers.

Portāls sazinājās ar Kalvi Blūmu, kurš atklāja diskvalifikācijas iemeslus. ''Mūsu automašīnai priekšējās durvīs nebija viens stiprības elements, kas rūpnīcu mašīnām ir, bet mūsu, un, cik zinu, arī citām, nav. Kad mēs šo mašīnu iegādājāmies, šāds stienis tur nebija, un es to pieņēmu, bet izrādās, ka viņam ir jābūt. Pats neko ārā neņēmu. Jā, piekrītu, tas nebija atbilstoši noteikumiem, bet tas drošību un mūsu ātrumu absolūti neietekmēja. Pēc finiša Urmo Āva ar patiesu cieņu apsveica mūs un pateica, ka mēs bijām ātrākie. Jā, kausu nedabūsim, bet emocijas mums neviens neatņems. Paldies komandai, atbalstītājiem, mehāniķiem un visiem faniem par atbalstu. Šo sezonu esam gandrīz aizvadījuši, atliek vēl rallijsprints Latvija. Prieks, ka spējām parādīt savu ātrumu, jo tas mums bija svarīgākais,'' tā portālam Go4speed atzina Kalvis Blūms.


Foto: Alfonsas Rakauskas

EMV7 klasē trešo vietu izcīnīja Madars Dīriņš/Gints Lasmanis, kuri tādējādi kļuva par Igaunijas rallija čempioniem EMV7 klasē. Jāatzīmē, ka noslēdzošajā dopā gandrīz sešas minūtes zaudēja Dīriņa sīvākais konkurents Eriks-Sanders Tits.

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png