profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs ar BMW M3 dodas izklaidēt lietuviešus

Mārtiņš Jankovskis 17.08.2012 - 08:24 Vorobjovs ar BMW M3 dodas izklaidēt lietuviešus
Jānis Vorobjovs pie BMW M3 stūres. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Šodien, 17. augustā, ar pirmajiem četriem ātrumposmiem Lietuvas pilsētā Zarasai tiks dots starts Lietuvas rallija čempionāta piektajam posma - rallijam ''300 Lakes Rally'', kas vienlaikus būs arī 3. Baltijas rallija kausa posms. Līdz šim uz Lietuvas rallija čempionāta posmiem (neskaitot to posmu, kas vienlaikus ir arī Latvijas rallija čempionāta posms) no Latvijas devās ļoti maz ekipāžu (pagājušajā gadā bieži Lietuvas čempionātā brauca Valts Zvaigzne), taču šis gads būs izņēmums, jo startam pieteikušās uzreiz sešas ekipāžas (šogad organizatori latviešu braucējiem piešķīra atlaides).


Foto: www.vazz.lt

Zem Latvijas karoga šajā rallijā brauks Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse, Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe, Aivars Bērziņš/Māris Šeflers, Miks Ernstons/Rihards Rāviņš, Gints Bremze/Toms Freibergs un Sergejs Blaževics/Sergejs Onackis. Jāatzīmē, ka Vorobjovs šajā posmā nebrauks ar savu ierasto ''Mitsubishi Evo X'', bet gan ar ''BMW M3'' (Vorobjova stūrmani Zicānu šajā rallijā aizvietos Žeibe).


Foto: www.vazz.lt

Kas tad ir šī rallija favorīti? Protams, viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru ir Vitautas Švedas, kurš pēdējos divos gados šeit izcīnījis uzvaras. Ar ''Škoda fabia WRC'' automašīnu trase dosies vecmeistars Šauļus Girdauskas. Tāpat interesanti būs pavērot, kā šajā rallijā veiksies igauņu braucējiem (Kasparam Koitlam, Rolandam un Margusam Murakiem), kuri nemaz tik bieži nebrauc Lietuvā. Šajā rallijā ar ''Ford Fiesta S2000'' automašīnu brauks poļu braucējs Macejs Oleksovičs, kurš pasaules rallija čempionāta SWRC klasē šobrīd ieņem augsto trešo vietu. Taču arī bez šiem sportistiem būs vairāki spēcīgi un ātri braucēji.


Macejs Oleksovičs. Foto: ewrc.cz
 
Rallija pirmajā dienā, piektdien, sportistiem būs jāveic četri posmi (pirmā posma starts 18:20), no kuriem pēdējais Superspeciālais posms sāksies 22:00. Rallija otrajā dienā, sestdien, sportistus sagaida vēl 11 posmi. Līdz ar to rallija kopējais garums būs 126 kilometri. Starta sarakstu var redzēt šeit, bet visi ar ralliju saistīti dokumenti atrodami šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png