profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms/Eglītis kļūst par Latvijas un Igaunijas rallija čempioniem savā klasē

Mārtiņš Jankovskis 04.09.2024 - 01:14 Blūms/Eglītis kļūst par Latvijas un Igaunijas rallija čempioniem savā klasē
Foto: Raimonds Volonts

Lai arī Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta sezona vēl turpinās, zināms, ka latviešu rallija ekipāža Emīls Blūms/Didzis Eglītis vienu posmu pirms sezonas beigām jau kļuvuši par savas klases rallija čempioniem. Latvijas rallija čempionātā Blūma ekipāža (uzvarējusi visos piecos posmos savā klasē) LRČ5 klasē tuvākos sekotājus apsteidz par 100 punktiem, bet Igaunijas čempionātā Blūms EMV5 ieskaitē tuvākos sekotājus apsteidz par 68 punktiem.

Līdz ar to jau šobrīd Blūma ekipāža sev ir nodrošinājusi trīs LRČ čempiontitulus savās klasēs (divas reizes Emīls ar Eglīti uzvarēja LRČ2 ieskaitē, reizi LRČ5), kā arī nodrošinājusi divus titulus Igaunijā (EMV4 un EMV5 klasēs).


Foto: Raimonds Volonts

Taču Emīls un Didzis vēl var izcīnīt divus titulus Latvijas un Igaunijas čempionātā absolūtajā ieskaitē!

Portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Emīlu Blūmu.

Emīl, apsveicu jūs jau ar diviem nodrošinātajiem čempiontituliem. Vai pirms sezonas starta bijāt sev izvirzījuši tik augstus mērķus?
Protams, vienmēr, kad izejam uz starta, mērķis ir cīnīties par uzvaru, un arī šosezon mērķis bija demonstrēt labāko sniegumu un cīnīties par augstākajām vietām. Protams, apzinājāmies, ka konkurence būs sīva, taču, ja viss tehniski ir kārtībā, tad rezultātam vajadzēja būt labam. Par laimi, tehnika šogad mūs klausa, kas arī ļāva nodrošināt divus titulus savās klasēs.


Foto: Motors & Sports

Atceros, ka sezonas sākumā, kad runājām, jūs pat nezinājāt, vai startēsiet Alūksnes rallijā.
Jā, sezonas sākumā bija daudz nezināmo, un mēs tiešām nezinājām, vai startēsim visos posmos. Braucām posmu uz posmu, un beigās viss, par laimi, līdz šim brīdim ir labi salicies, taču darbiņš vēl nav padarīts. Ja tā paskatās, tad jau kopā esam nobraukuši desmit rallijus, kas nav maz.

Divos rallijos startējāt ar Hyundai i20 Proto. Tas ir ar skatu nākotnē?
Redzēsim. Strādājam pie tā, lai būtu iespējas startēt citā klasē un ar citu, jaudīgāku auto, bet, kā tas viss atrisināsies, šobrīd vēl grūti teikt. Šobrīd ir jānoslēdz sezona un tad jau redzēsim, kādi vēji pūtīs. Jāsaprot tas, ka tam vajadzēs lielāku budžetu.


Foto: MVSport

Kādas vispār bija sajūtas, izbraucot ar Hyundai i20 Proto?
Protams, ka šis auto ir ātrāks par mūsu klases auto, bet, tajā pašā laikā, tas nav tik ātrs kā R5 vai Rally2. Taču Proto mašīna maksā apmēram trīs reizes lētāk nekā Rally2 vai R5. Sapūšot vaigus, atsevišķos rallijos ar Proto mašīnu var apsteigt kādu Rally2 vai R5 braucēju, jo šis auto tiešām ir ļoti pietuvināts R5. To arī pierāda Egons Kaurs, kurš šogad ar šo Proto uzrāda ļoti labus rezultātus (izcīnījis trīs uzvaras un vienu reizi finišēja 2.vietā).

Programma minimums ir izpildīta, bet vēl varat arī pacīnīties par programmu maksimums (LRČ1 klasē Blūms tuvākos sekotājus apsteidz par 34 punktiem, bet Igaunijas EMV1 klasē Blūms no Koika atpaliek 21 punktu).
Jā, līdz šim brīdim sezona mums ir ritējusi diezgan pozitīvi, taču, kā jau teicu, tad darbiņš vēl nav padarīts. Šobrīd gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātā mēs vēl varam pretendēt uz uzvarām arī absolūtajā ieskaitē un, protams, centīsimies sasniegt programmu maksimums. Šobrīd minimālo programmu esam izpildījuši, taču pēc pagājušās sezonas izskaņas Igaunijas čempionātā (sezonas pēdējos divos posmos Blūms izstājās, tādējādi, iespējams, zaudējot 1.vietu absolūtajā ieskaitē), ir nepadarīta darba sajūta. Gribētos sezonu noslēgt uz augstas nots, tāpēc strādāsim, lai mēģinātu to izdarīt. Vienīgi ir nedaudz nesaprotams, kāpēc Igaunijas čempionātā absolūtajā ieskaitē netika skaitīti Somijas rallija rezultāti (par to, ka Igaunijas čempionāta izbraukuma posma Somijas rallija punkti neskaitīsies kopvērtējumā, ekipāža uzzināja pēc rallija). Taču ir, kā ir, un nekas cits neatliks, kā sapūst vaigus un dot virsū!

PIEDALIES RALLY BUHARIKI WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!

LRČ5 kopvērtējums:
1. Emīls Blūms/Didzis Eglītis, 188
2. Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, 88,2
3. Mārtiņš Ķikusts/Raitis Ķikusts/Gundars Berķis, 65,3
4. Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks/Raimonds Zeiļuks, 44

LRČ1 kopvērtējums:
1. Emīls Blūms/Didzis Eglītis, 140,2
2. Kerem Kazaz, 106,2
3. Karl Peder Nordstrand, 79
4. Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, 70,1
5. Isak Hatanmaa, 41,3

EMV5 kopvērtējums:
1. Emīls Blūms/Didzis Eglītis, 189
2. Aiko Aigro, 121
3. Urmo Āva, 79
4. Kalvis Blūms, 72
5. Alex Raadik, 58

EMV1 kopvērtējums:
1. Priit Koik, 294
2. Emīls Blūms/Didzis Eglītis, 273
3. Patrick Enok, 218
4. Markus Abram, 165
5. Joosep Ralf Nogene, 163
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png