profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Hyundai' atsauc Noivila dalību Lietuvas rallijā

Go4speed 10.07.2024 - 09:54 'Hyundai' atsauc Noivila dalību Lietuvas rallijā
Tanaka automašīna pēc avārijas. Foto: Youtube

''Hyundai Motorsport'' komanda ir nolēmusi atsaukt Tjerī Noivilu no šonedēļ Lietuvā notiekošā Lietuvas rallija, ko pasaules rallija čempionāta līderis bija cerējis izmantot kā papildus laiku automašīnā un iespēju labāk sagatavoties ātrajiem Latvijas un Somijas rallijiem.

Pēc nesen notikušā Polijas rallija Noivils portālam DirtFish pastāstīja, ka viņš vēlas turpināt braukt ar savu i20 N Rally1, jo kalendārā ir vēl divi ātrie ralliji Latvijā un Somijā. "Skaidrs, ka priekš šiem ātrajiem rallijiem man ir nepieciešams vairāk braukšanas laika," teica Noivils.

"Pagājušajā gadā mēs Somijā mūsu testu poligonā braucām aptuveni 10 līdz 12 dienas gadā. Šogad es tur neesmu bijis kopš 1. februāra, kad bija sniegs. Iespējams, tas arī ir viens no punktiem, uz ko mums ir jārēķinās, lai es iegūtu vairāk braukšanas laika ātrajos rallijos.''

Tanaka automašīna pēc avārijas.

Taču noskaidrojies, ka Noivils Lietuvas rallijā tomēr nestartēs. "Es tagad apspriedīšos ar komandu, redzēsim. Esmu pārliecināts, ka mēs kopā atradīsim risinājumu." Tikmēr Noivila komandas biedrs Esapeka Lapi startēs Lietuvā.

Lai labāk sagatavotos Latvijas un Somijas rallijiem, ko līdzīgu pagājušajās brīvdienās darīja arī Ots Tanaks, taču diemžēl viņš piedzīvoja smagu avāriju. Par laimi, ekipāža negadījumā necieta, kamēr automašīna tika pamatīgi iznīcināta. Nav skaidrs, vai Noivila izstāšanās no Lietuvas rallija ir tiešas sekas Tanaka avārijas automašīnas bojājumiem, taču šķiet, ka, visticamāk, tā ir. Kamēr komanda šo apgalvojumu neapstiprināja, tiek vēstīts, ka šis lēmums nepiedalīties sacensībās esot citu aktivitāšu dēļ. Lai arī Hyundai komanda dažu dienu laikā centās salikt jaunu automašīnu, tas, visticamāk, nav izdevies.

Igauņu portāls ralli.ee vēsta, ka saskaņā ar Lietuvas rallija organizatoru teikto, beļģim bija jāizmanto tā pati automašīna, ar kuru Ots avarēja Igaunijas rallijā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png