profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

E.Blūma un Trūpa ekipāžas kāpj uz goda pjedestāla Lietuvas rallijā

Go4speed 16.06.2024 - 18:50 E.Blūma un Trūpa ekipāžas kāpj uz goda pjedestāla Lietuvas rallijā
Foto: NJFoto

Ar Giedriusa Notka (Škoda Fabia R5) uzvaru noslēdzies Lietuvas Žemaitija rallijs. 9,4 sekundes viņam zaudēja Vladas Jurkevičius (Škoda Fabia Rally2 evo), bet nepilnas 36 sekundes zaudēja Rokas Steponavičius (Škoda Fabia R5). Ceturto vietu izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX), kuriem uzvara savā klasē. Otrās vietas ieguvējs, pieredzējušais Ramūnas Čapkauskas (Mitsubishi Lancer Evo IX) zaudēja divas minūtes un 18 sekundes.

Foto: Ilmaras Žilionis

Pēc sacensību pirmās dienas līderis bija Vaidotas Žala (Škoda Fabia SRT Proto) ar latviešu stūrmani Ivo Pūķi, taču sestajā posmā Žala kādā lēnā līkumā par daudz iebrauca iekšmalā, pēc kā auto uzmeta kūleni. Ekipāža spēja sasniegt finišu, taču avārijas rezultātā automašīnai tika pārsists radiators un rallijs bija beidzies. 


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Pēc sestā posma otrais bija Emīls Blūms, taču turpinājumā nācās zaudēt divas pozīcijas ātrākajām R5 mašīnām. Ātrs ar Hyundai i20 Proto bija arī Martinas Samsonas, kurš pēc ceturtā dopa bija otrais, taču nākamajā dopā viņš izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Foto: NJFoto

Neveiksmīgs septītais ātrumposms divām latviešu ekipāžām. Gan Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks (Mitsubishi Lancer Evo VI), gan Mārtiņš Ķikusts/Gundars Berķis (Mitsubishi Lancer Evo VII) pēc kāda iespaidīga tramplīna sabojāja mašīnas radiatoru un bija spiesti izstāties.

Foto: Rally Žemaitija

33.vietu absolūti un 2.vietu savā klasē izcīnīja Reinis Trūps/Beate Klipa (Honda Civic Type-R). 44.vietā pēc desmit minūšu soda finišēja Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons (Mitsubishi Lancer Evo X).

Foto: Ilmaras Žilionis

Rallijsprinta ieskaitē ātrākais bija Adomas Petrovas, bet sestajā vietā finišēja Gatis Ābelītis/Indulis Sloka (Subaru Impreza WRX), kuriem ceturtā vieta klasē.

Rallija rezultāti:


Rallijsprinta rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png