profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas rallijā avāriju piedzīvojošais sportists negadījumā vaino skatītājus (VIDEO)

Go4speed 05.06.2024 - 01:12 Somijas rallijā avāriju piedzīvojošais sportists negadījumā vaino skatītājus (VIDEO)
Auto pēc avārijas

51 gadu vecais somu rallija braucējs Miko Eskelinens, kurš Somijas rallijā startē jau 17 gadus, Somijas Mad-Croc Länsirannikon rallijā, kurā startēja arī vairākas latviešu ekipāžas, piedzīvoja avāriju. Tajā pašā līkumā ar savu automašīnu avarēja vēl viens no favorītiem Bendžamins Korhola.


Korhola pēc avārijas spēja turpināt ralliju. Foto: Marko Kyöstilä Photography

Pēc Eskelinena komandas teiktā, skatītāji ārējā līkumā bija izcirtuši krūmus, tādējādi mulsināt pilotu redzamību. Lai gan organizatori informēja sportistus par skatītāju rīcību, avāriju novērst neizdevās.

"Pēc diviem piektdienas ātrumposmiem braucām mūsu mērķiem atbilstošā tempā un plānojām palielināt ātrumu," somu portālam Rallit.fi skaidroja Miko Eskelinens. ''Pirms liktenīgā līkuma saņēmām organizatora brīdinājumu par skatītāju uzvedību, taču tas nelīdzēja. Neliela apjukuma dēļ es nepareizi pietuvojos līkumam, kā rezultātā nokavēju griešanās brīdi, tāpēc mēs nobraucām no ceļa. Automašīna tika tik smagi bojāta, ka mums nācās izstāties. Par laimi, neviens no mums necieta.''

Eskelinens cer, ka no šī skatītāju atgadījuma tiks gūta mācība. ''Ja, pierakstot trasi, ainava būtu bijusi tāda pati, es tur būtu uzrakstījis brīdinājumu. Tagad, kad nakts laikā skats pamainījās, es nevarēju pietiekami ātri reaģēt.


Foto: Jouni Laakso

Eskelinens izteica vēlmi, lai Nacionālā Autosporta federācija (AKK) ieviestu noteikumu, ka gadījumā, ja skatītāji maina ainavu (piemēram, izcērtot krūmus), ātrumposms ir jāatceļ. "Pretējā gadījumā šī apzinātā darbība no skatītājiem nebeigsies," viņš piebilda.

Šī Eskelinenam karjerā bija tik nopietna avārija, kas liek viņam aizdomāties, vai vispār ir jēga piedalīties atlikušajos trīs sezonas posmos.
"Lai arī komanda spēs atjaunot manu avarējušo auto, man jādomā, vai ir jēga turpināt startēt atlikušajos trīs Somijas rallija čempionāta posmos. Nulle punktu, kas nozīmē, ka izkrītam no cīņas par medaļām, un līdz ar to atlikušajā sezonas daļā vairs nav uz ko tiekties. Turklāt vēlos redzēt, vai AKK ieņems nostāju par skatītāju izraisīto aktivitāti. Redzēsim, vai šādai skatītāju ļaunprātīgai darbībai tiks ļauts turpināties," nobeigumā piebilda soms.

Savā Facebook lapā soms pie avārijas video piebilda, ka ''51 gadu un 300 dienu vecs, un 17 gadi kopš pirmā rallija līdz jumts skāra zemi.''

Jāpiebilst, ka brāļi Emīls un Kalvis Blūmi portālam apliecināja, ka arī viņi saņēma ziņu par šī līkuma izmaiņām, taču viņiem nekas neapgrūtināja redzamību.

Korholas avārija:
Eskelinena avārija:

Eskelinena avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png