profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjanuks pārsteidzoši uzvar Viru rallijā, Balodis finišē uz trīs riteņiem (PAPILDINĀTS)

Mārtiņš Jankovskis 11.08.2012 - 17:35 Lukjanuks pārsteidzoši uzvar Viru rallijā, Balodis finišē uz trīs riteņiem (PAPILDINĀTS)
Aleksejs Lukjanuks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Raksts papildināts ar pēdējo rindkopu.

Igaunijas pilsētā Rakverē noslēdzies Igaunijas rallija čempionāta ceturtais posms - Viru rallijs. Pēc pirmās dienas līderis bija Georgs Gross, kuram sekoja Karls Krūda un Rainers Aus. No mūsējiem visaugstāk atradās Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, kuriem bija sestais labākais rezultāts. Tikmēr pēc pirmās dienas spiesti izstāties bija Jānis Berķis/Edgars Čeporjus un Gatis Vecvagars/Aivars Stolders.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic septiņi posmi. Pēc dienas pirmajiem diviem posmiem Vorobjovs/Zicāns kopvērtējumā pakāpās uz ceturto vietu, kamēr Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs saglabāja otro vietu A6 klasē.

Taču tad nāca septītais posms, kas ieviesa izmaiņas rezultātos. Kopā šajā posmā, kurš notika arī pa krosa trasi, izstājās septiņas ekipāžas, no kurām piecas avarēja. Šo braucēju vidū bija arī Sanders Pērns. Arī Vorobjovam un Zicānam nepaveicās šajā posmā, jo līderim Grosam tika zaudēts vairāk par minūti (vairāki tehniski defekti). Tikmēr veiksmīgs septītais posms bija Sirmacim, kurš kļuva par A6 klases līderi.

Desmitajā posmā no pirmajām divām vietām izstājās abi līderi - Gross (dzinēja defekts) un Krūda (nolauzts ritenis), tādējādi vadību pārņēma Lukjanuks. Pēdējā posmā, kas vienlaikus bija arī Power Stage, ātrākais bija jau pieminētais Lukjanuks, kurš tādējādi daudziem par pārsteigumu pirmo reizi triumfēja Igaunijas rallijā. Otrais palika Aus, bet trešais - Korge.

No latviešiem visaugstāk finišēja Vorobjovs, kuram piektā vieta absolūti un N4 klasē. 13.vieta absolūti bet otrā A6 klasē Sirmacim, 26.vieta absolūti, bet otrā E10 klasē Baloža ekipāžai, kura finišu sasniedza uz trīs riteņiem (pēdējā posmā tika nolauzts ritenis). Trešais E9 klasē - Lielkājis.


Baloža ekipāža finišā. Foto: Ralfs Sirmacis

"Starta pozīcija šai dienai bija ļoti laba, jo jau pēc pāris posmiem spējām pakāpties pāris pozīcijas augstāk,'' portālam Go4speed pēc rallija atzina Guntars Zicāns. ''Septītajā posmā, kas bija ļoti smags, mēs ļoti daudz ko salauzām (aktīvajam diferenciālim sūkni, aizmugurējo amortizatoru un priekšējo reduktoru). Turpinājumā to visu salabot vairs nevarējām, tāpēc rezultāts ir tāds, kāds viņš ir. Protams, nav tā vieta, uz ko cerējām, taču nekas katastrofāls arī nav noticis, jo kopvērtējumā joprojām esam pirmie, tā kā viss kārtībā. Lukjanuks? Jā, viņš turpina pārsteigt. Nezinu, ja mums nebūtu tās visas problēmas, vai mēs spētu pabraukt tik ātri, cik viņš. Baigi viņš močī."

"Grūti gāja. Jāsaka, ka šis bija smags rallijs, jo ļoti daudz izstājās. Trase arī bija bedraina. Tāpat mums ļoti slīdēja, jo, kā jau vakar teicu, tad mēs šajā rallijā braucām ar lietotām riepām. Bija arī dažas sīkas kļūdas, bet nekas nopietns. Abrams? Viņš beigās, lai priekšlaicīgi kļūtu par čempionu, gāja uz visu banku, tāpēc pēdējā posmā  viņš salocīja gan beņķi, gan arī radiatoru sabojāja. Baigi vilka viņš,'' pēc finiša portālam atklāja Ralfs Sirmacis.

Jau pēc rallija finiša (tehniskajā komisijā) tika diskvalificēti šī rallija absolūtie uzvarētāji - Lukjanuks/Arnautovs. Viņu auto neatbilda FIA tehniskajiem noteikumiem. Līdz ar to par Viru rallija uzvarētāju absolūtajā vērtējumā kļūst igaunis Rainers Aus.

Viru rallija rezultāti:

1. A.Lukjanuks  Mitsubishi Lancer Evo IX diskvalificēts
2. R.Aus Mitsubishi Lancer Evo IX   1:03:15,7
3. T.Korge
Mitsubishi Lancer Evo IX +28.8
4. R.Murakas
Mitsubishi Lancer Evo X +51.0
5. J.Vorobjovs  Mitsubishi Lancer Evo X +1:19.7
6. S.Plangi Mitsubishi Lancer Evo X +2:24.3
7. M.Murakas
Mitsubishi Lancer Evo IX +2:53.5
... ... ... ... ...
13. R.Sirmacis Ford Fiesta R2 +6:14.6
26. E.Balodis Renault Clio +11:27.2
31. G.Lielkājis Lada Samara +15:41.6

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png